duminică, noiembrie 01, 2009

Frigarui de pui gatit la steamer cu sos de legume


Ingrediente:

- un piept de pui intreg
- o ceapa alba
- o ceapa rosie
- un ardei
- 500 g ciuperci proaspete
- 3 rosii
- un morcov
- 2 catei de usturoi
- suc de rosii - 200 ml
- ulei de masline
- condiment barbeque
- piper, ghimbir macinat


Pieptul de pui l-am spalat si l-am taiat fasii apoi patratele mai mari, le-am stropit cu un pic de ulei de masline si le-am condimentat cu condiment barbeque ... 


legumele le-am spalat, rosiile, ardeiul le-am taiat cuburi, am curatat ceapa si le-am taiat cuburi, ciupercile le-am curatat si le-am indepartat coditele si le-am pus la o parte pt sos, morcocul l-am curatat si le-am taiat cuburi.


Am luat betisoarele pt frigarui si am inceput sa asez ingredientele pe bat, o rosie, o ceapa, o carne, o ciuperca, un ardeiun morcov si tot asa ...


cand am terminat de facut frigaruii ...e-am asezar in steamer ... am folosit tot steamerul pt frigarui ... ca sa se faca bine nu am ingramadit multe frigarui intr-o tava ci le-am pus cate 3-4 in ficare tava ...


am setat steamerul pe 60 min (insa nu mi-a luat atat cam 40 min), am pus apa in aparat si i-am dat drumul.

Intre timp am pregatit sosul ... legumele ramase de la frigarui le-am taiat marunt, coditele de ciuperci la fel,



am incins intr-o oala o lingura de ulei de masline am adaugat legumele, le-am calit bine,


am adaugat o lingura de boia, am amestecat bine, am pus apoi sucul de rosii, sare si ghimbir macinat ...


le-am lasat sa fiarba,cand legumele au fiert ...am luat blenderul de mana si le-am pasat.

Cand frigaruii au fost gata ...


le-am servit pe o farfurie alaturi de sos de legume.


Au fost ffff buni mai ales ca legumele au avut un gust mai deosebit ...

Pofta buna!

0 comentarii:

 
Tunde's Blog Blogger Template by Ipietoon Blogger Template