Suc de rosii ... reteta luata de la mama mea

Desi exista multe retete de bulion si suc de rosii pe net ... pt mine reteta mamei este cea care imi place ... e usoara si merge repede ... tot ce iti trebuie sa ai un storcator in perfecta stare de functionare, niste sticle si rosii multeeeeeee ....
Ingrediente:
- 20 kg rosii

- o lingurita de salicil
Rosiile se spala bine cu apa ...

si se taie in patru ... se aseaza intr-o tava mare ... se monteaza storcatorul special pt rosii si se incepe sa dam la manivela pana se paseaza fiecare rosie (scuze am uitat sa fac poze in timpul operatiei de pasare )... coaja ramasa se arunca iar sucul obtinut se pune intr-o oala sau doua depinde cat am obtinut(eu am obtinut cam 13 -14 l de suc )si se fierbe ...

cand da in clocot il punem pe foc mic si fierbem pana dispare spuma de la suprafata (in jur de 20 - 30 min)...

cand e aproape gata punem sarea (eu am pus o lingura de sare la 8 l de suc si o lingurita de salicil la 8 l de suc) ... cand am stins focul adaugam o lingurita de salicil si amestecam bine bine ...

Intre timp ce fierbea sucul ... am spalat sticlele si le-am pus la scurs ...

luam sucul de rosii si il turnam in sticle (aveti grija ca sticlele sa fie pline pana sus sa nu ramana nimic gol), punem capacul.
Facem loc undeva in casa ... un loc mai ferit ... punem niste paturi ...punem sticlele de suc de rosii obtinute una langa alta

si le acoperim bine bine ...

si le lasam asa pana se raceste (poate dura cateva zile)... dupa care atichetam si gata sunt buine de pus in camara ... )
3 comentarii
ce e ala salicil e mai bun ca conservantul din comert ? oricum arata super bine sucul dumneavoastra!
REPLYsalicil-lul este un conservant si se gaseste in comert ... trebuie cautat ...dar e bun si alt conservant ...
REPLYDupa ce am citit si vizualizat totul, m-am dus la bucatarie, si, de pofta, mi-am preparat la repezeala un "suc de rosii" din pasta de rosii de 24 de grade.
REPLY