Tarta cu legume
Reteta este luata dintr-o revista de gatit din Ungaria ...
Ingrediente pt blat:
- un ou
- 250g faina
- 100 g margarina rama
- sare
- 50ml apa
Fasole uscata cat sa acopete blatul pt ca sa nu creasca.
Umplutura:
- o punga de 450g de legume amestecate (mazare,morcovi, porumb, conopida, gogosari)
- un borcan mic de ciuperci
- jumate de pachet de varza de bruxel
- 3 oua
- un tub de branza topita
- 100 ml de frisca de gatit
- sare, piper
- cascaval - 100g
Prima data pregatim blatul ...
punem toate ingredientele intr-un vas cu exceptia apei ... si amestecam cu mana, incet incet adaugam apa si framantam pana cand obtinem aluatul de tarta ...
tapetam o tava de tarta cu unt si faina, intindem aluatul si il asezam in tava...
peste aluat decupam o foaie de hartie de copt si asezam pe hartie boabele de fasole, aveti grija ca fasolea sa acopere uniform peste tot tarta ca altfel va creste si nu vom avea loc pt umplutura.
Asezam tarta la cuptor timp de 25- 30 min.
Intre timp pregatim legumele ... intr-o tigaie mai mare punem la incins un pic de ulei de masline si apoi punem legumele ...
le calim un pic dupa care punem apa si le fierbem putin, cateva minute, adaugam ouale ...
apoi adaugam frisca si branza topita condimentam cu sare si piper ... mai fierbem putin si il luam de pe foc.
peste razuim cascavalul si il punem la cuptor inca 20 min.
Pofta Buna!!!!
6 comentarii
E bine sa te vad din nou aici si cu asa o bunatate!
REPLYMultumesc, recunosc ca am lipsit ceva ...numai am timp ... ma bucur sa te vad si eu ...
REPLYCe minunatie....
REPLYadevarat graita-i ca e bomba,dar una gustoasa in mod sigur!
REPLYArata foarte bine. Ced ca o sa incerc si eu sa fac. Imi plac mancarurile cu legume si cascaval si fara carne.
REPLYCred ca e o reteta destul de rapida si nu foarte complicat de facut. Rezultatul e pentru mine o ispita...
REPLY