Guacamole - crema de avocado
![]() |
Poza preluata Ciresica Wine Cafe Bistro Oradea |
Ingrediente:
- 2 avocado (daca doriti o cantitate mare luati mai multe avocado )
- 2 catei de usturoi
- o rosie
- ulei de masline
- jumate de lime eu nu am avut si am folosit lamaie
- sare
- o legatura de patrunjel verde
Spalam avocado ... il taiem in doua ...
vom ramane cu o jumatate in care va ramane samburele ... m-am informat si este un mod foarte simplu de a scoate acel sambure ... iei jumatatea de avocado in mana si cu ajutorul unui cutit mare se scoate samburele ... adica se infinge cutitul in sambure exact ca si cum se vede in imagine ...
dupa ce am scos samburele cu ajutorul unei linguri scoatem miezul de avocado intr-un vas ...
cu ajutorul blenderului de mana se paseaza pana obtinem o pasta verzuie ...
coaja si samburele se arunca ... rosia se spala si se taie cubulete,
usturoiul se curata si se piseaza, patrunjelul verde se toaca marunt ... se pune totul intr-un vas se pune peste ulei de masline, zeama de la jumate de lamaie, sare ...
si se amesteca bine ...
Se serveste in orice zi al dietei Rinas ... eu azi l-am servit cu cartofi prajiti la cuptor ... la zi de amidon ...
Pofta buna!!!
4 comentarii
Incercarea n-are moarte! Si cred ca delicios a fost. Daca am voie, iti recomand pt. data viitoare sa folosesti avocado foarte coapte. Acelea care le-ai folosit tu nu au fost prea coapte. Ele arata afara aproape negre cind sint coapte si atunci au un gust mai deosebit! O duminica placuta ! Cami
REPLYmultumesc de sfat ... o sa urmaresc ... dar daca e coapta e si moale? sau cum? ma lamuresc eu cu timpul ...merci duminca placuta si tie ...pup
REPLYDa ,cind e asa neagra la coaja este foarte coapta si este moale de tot. Are si alt gust, mult mai bun, nu asa ca "sapun" zic eu citeodata cind e prea necoapta! o zi buna! Cami
REPLYmultumesc camin ... o sa tin cont ... o zi buna si tie
REPLY