joi, noiembrie 05, 2009










Ingrediente:

- 800g - 1 kg de ciuperci sa fie ciupercile mai marisoare
- un morcov
- 200 g telemea sau branza feta
- sare,piper, ghimbir macinat, rozmarin, cimbru, tarhon
- 500 g varza rosie
- ulei de masline
- otet de vin,

Ciupercile le curatam si le spalam bine bine, le indepartam coditele ... eventual si marginile sa fie mai incapatoare ... nu aruncam coditele le pune la o parte ... ciupercile le punem intr-o tava si praparam umplutura.


Coditele de ciuperci le tocam marunt, branza telemea il taiem cubulete, morcovul se curata si se rade pe razatoare, totul se pune intr- vas ...



se condimenteaza cu piper, rozmarin, cimbru, ghimbri si tarhon ... se amesteca bine bine folosind mainile ...


le amestecam cu mainile pt ca trebuie un pic zrobite ... in special branza sa fie zdrobita ... dupa ce le-am mestecat bine ... umplem cu aceasta compozitie ciupercile ...



le asezam in tavile aparatului de gatit pe aburi ...



punem apa in aparat ...punem capacul si ii dam drumul ... perioada de gatit este de 30 - 40 min .
Intre timp luam varza il spalam bine, il radem pe razatoare, incingem intr-o oala ulei de masline nu mult o lingura ... punem varza si jumate de pahar de apa ... il calim bine amestecand din cand in cand cu lingura de lemn ... punem pacacul si il lasam ...nu uitati sa mai completati apa din cand in cand si sa amestecati. Cand varza este aproape moale se pune sare si otet de vin dupa gust, se amesteca bine si se mai fierbe 5 min pana se evapora toata zeama.

Cand ciupercile sunt gata ..


se serveste pe farfurie 4 buc cu varza rosie calita si un castravete murat.


Ciupercile umplute le putem servi si cu alta garnitura in functie de preferinte.

Pofata mare!!!

Afișări ale paginii săptămâna trecută

Lista mea de bloguri

Popular Posts

Persoane interesate

Tunde's Blog . 2017 Copyright. All rights reserved. Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates