luni, noiembrie 24, 2008

Deoarece de cateva luni tin dieta Atkins ... as dori sa impartasesc cu voi ce inseamna aceasta dieta ... se vorbeste mult despre aceasta dieta si se zice ca e mai bine sa o consideram de fapt un stil de vita ... un stil de viata care poate sa iti salveze viata daca este corect tinuta si la recomandarea medicului nutritionist .
Este foarte greu de tinut .... primele 2 saptamani sunt groaznice ... dupa care urmeaza perioada in care incepi sa te acomodezi ... incepi sa tolerezi lumea din jur ... in sensul ca nu te mai intereseaza ce mananca ceilalti ... dupa o luna numai poftesti dulciurile, poate sta pe masa ta o tabla de ciocolata neatinsa zile intregi pana ce un membru al familie il descopera ... dupa a doua luna te bucuri de rezultatele obtinute ... incepe sa se vada ... lumea se mira de tine, lumea apreciaza ce faci dar cel mai important este ca te regasesti pe tine .... iti vine cheful de viata ... si asta e bine. E foarte important sa facem miscare ... recunosc ca eu de 3 luni in coace nu prea am facut miscare ... pt ca nu am avut timp, comoditate etc ... insa de cateva saptamani profit de orele ramase singura acasa si fac un pic de pilate sau aerobic cu Norbi ... pt ca nu e greu.
Pentru reusita acestei diete trebuie sa va intelegeti cu familia ... in cazul in care familia nu vrea sa tina dieta cu dumneavoastra ei trebuie sa va sprijine ... fara sprijinul familiei nu are rost ... va trebuie intelegere din partea lor.
Alimentele folosite pt gatit mereu sa fie proaspete si niciodata nu folositi conserve este interzis, pe perioada dietei evitati orice alcool indiferent ca e ziua ta, a sotului sau a oricui ... incercati sa evitati cu strictete dulciurile de orice fel ... lactatele de orice fel, fructele sunt interzise cu desavarsire ... singurul fruct care se poate este lamaia ... este interzis cerealele, sucurile ca e light ca e natural nu este voie ... faceti limonada acasa, beti ceaiuri multe in special cel de ghimbir ... apa plata este recomandata in loc de cea minerala ... mancati fructe oleoginoase ... nuci, seminte de dovleac, migdale, multe legume, carne de care doriti ... mezeluri doar carnatii, salamurile uscate, sunca de casa, in loc de lactate folositi produsele din soia ... lapte de soia , branza de soia – Tofu, daca vreti sa ingrosati ceva, supa, sos ce o fi folositi faina de soia se poate gasi la orice magazin naturist, dintre lactate ce este voie sa folositi este smantana cam o lingura pe zi ... deci daca faceti o supa si puneti smantana in supa e ok ...
Dar mai bine sa incepem cu inceputul ... am gasit multe articole despre aceasta dieta , pt ca m-a preocupat Atkinsul ... eu am inceput dieta acum 3 luni, sunt sub supravegherea unui nutritionist ... am slabit 14 kg in decursul acestor luni , a fost greu inceputul ... dar acum m-am acomodat si sunt foarte fericita ca am reusit sa scap de 14 kg ... mai am de dat inca mult ... si sper sa reusesc de fapt sunt sigura ca voi reusi. Poate va intrebati de ce tocmai Atkinsul ... ei pt ca prin alimente pe langa ca pot sa slabesc ma pot si vindeca ... eu am probleme mari hormonale, am un dezechilibru hormonal dobandit in urma unor tratamente gresite ... o simpla anemie a fost tratata din copilarie cu medicamente hormonale care din pacate numai bine nu mi-au facut ... cred in aceasta cura ca e singura care a dat roade, datorita ei am un copil ... caci medicii mi-au spus ca nu voi putea avea copii decat cu tratamente, multumita ei tensiunea mea este ok acum, si inca multe lucruri care o sa vi le povestesc pe parcurs.
M-am gandit ca poate printre noi mai sunt persoane care stiu de aceasta cura si tin aceasta dieta ... persoane care cauta retete Atkins ... e greu stiu pe pielea mea ... orice reteta in plus e o ca o minune ca nu trebuie sa manac mereu acelas lucru ... asa ca aici in pagina mea ve-ti gasi retete Atkins care sunt incercatede mine ... pt inceput as vrea sa fac o introducere a acestei diete ... iar saptamana asta sper ca voi putea relata toata dieta ... totul e sa am timp.
Introducere in dieta Atkins.
Dieta Atkins a fost creata in 1972 de Robert Atkins, un medic cardiolog din Statele Unite. In 1992, a fost lansata noua dieta Atkins, care s-a bucurat de un succes fara precedent si a devenit in scurt timp una dintre cele mai cunoscute diete din lume.

Atkins sustine ca principala cauza a obezitatii este consumul de glucide rafinate (in special zahar, faina, siropuri bogate in fructoza), iar consumul de grasimi saturate nu este atat de periculos pe cat se crede, grasimile trans (provenind din surse precum uleiurile hidrogenate) fiind singurele care trebuie evitate.

Prin urmare, dieta Atkins recomanda renuntarea la: prajituri, biscuiti, paste fainoase, bomboane, ciocolata si inghetata.

Avantajele oferite de dieta Atkins

Atkins a demonstrat ca dieta creata de el duce la arderea grasimilor mult mai usor decat alte diete, in conditiile consumarii unui numar egal de calorii.

- Acest program de nutritie bazat pe reducerea aportului de glucide din alimentatie nu este unul restrictiv. Infometarea este una din cauzele care duc la esecul vastei majoritati a curelor de slabire. Un regim alimentar de durata trebuie sa fie complet, sanatos si placut. Dieta Atkins presupune renuntarea la zahar si la alte glucide rafinate, dar permite in schimb consumarea unor tipuri variate de carne, peste, salate din legume preparate cat mai gustos -cu unt, smantana, condimente si verdeata. Dieta Atkins este visul oricarui gurmand: savuroasa, variata si sanatoasa.

- Dieta Atkins este cea mai sigura cale de a va mentine greutatea. Principala problema a dieteler traditionale (sarace in calorii sau proteine) este ca odata cu reintoarcerea la vechile obiceiuri alimentare, persoanele pun inapoi kilogramele pierdute deoarece nu sunt pregatite sa-si mentina greutatea cu o alimentatie variata.
Mentinerea greutatii dupa incheierea dietei este un mare avantaj al regimului Atkins si se explica prin faptul ca numarul de calorii consumate in timpul diferitelor faze ale dietei nu difera foarte mult. Dieta Atkins este compusa din 4 etape: Inducerea, Pierderea in greutate, Pre-mentinerea si Mentinerea. Daca respectati toate aceste etape, pierderea in greutate va fi definitiva, iar kilogramele in plus vor disparea pentru totdeauna.
Dieta Atkins nu va lipseste de placerea de a manca, dar va energizeaza si va creaza o stare de bine. De fapt, aproximativ jumatate din pacienti continua dieta deoarece se simt mult mai rau atunci cand se opresc. In plus, dispunand de mai multa energie, pacientii sunt mai dispusi sa faca exercitii fizice, ceea ce duce la inlocuirea tesutului gras cu masa musculara si la pierderea in greutate. Odata ce efectele devin vizibile, pacientii se simt impliniti iar respectul fata de propria persoana creste.

- Reducerea aportului de carbohidrati recomandata de Atkins are o serie de efecte pozitive: diminuarea nivelului de colesterol si de trigliceride din sange, moderarea glicemiei si reducerea tensiunii arteriale. Toate acestea au drept consecinta directa reducerea riscurilor cardiovasculare.
Inducerea este o etapa de scurta durata, care determina organismul sa arda grasimile in plus. Pe masura ce reduceti aportul de glucide, organismul va fi nevoit sa utilizeze grasimile drept combustibil pentru energie, rezultatul fiind pierderea in greutate.

Inducerea dureaza 14 zile, la sfarsitul carora rezultatele sunt evidente. Nu este obligatoriu sa incepeti cu aceasta etapa -puteti incepe dieta Atkins cu oricare din cele patru etape.

In fiecare zi sunt permise 20 grame de glucide, furnizate in principal de legume. Astfel, nivelul glucozei din sange va fi stabilizat, iar simptomele precum oboseala si schimbarile de dispozitie vor disparea. In plus, dieta Atkins va ajuta si sa stapaniti dependenta de zahar, alcool, cafeina, sau alte alimente. Pentru persoanele dependente de zahar sau de alimente bogate in glucide, moderatia pur si simplu nu este o solutie.
Etapa I. Inducerea
Alimentele permise:
Peste (ton, somon, sardine, hering, etc.)
Carne (de pasare, vita, porc) si mezeluri
Fructe de mare
Oua
Legume
Condimente
Apa plata
Regulile pentru prima etapa:
Consumati toate combinatiile de lipide si proteine fara restrictii: carne de pui, peste, oua, carne rosie, unt, maioneza, ulei de masline, de floarea soarelui si alte uleiuri vegetale de preferat ulei de masline extravirgin.
NU consumati fructe, paine, paste fainoase sau produse lactate (cu exceptia, smantanei sau untului). Nu mancati alune sau nuci in primele doua saptamani. Alimentele care contin atat proteine cat si glucide nu sunt permise in aceasta etapa.
Mancati in oras cat de des doriti, dar fiti atente la glucidele ascunse (sosurile, de exemplu, contin faina sau zahar).
Utilizati indulcitorii artificiali (zaharina, etc.)
Beti cel putin 8 pahare de apa pe zi pentru a preveni constipatia si a elimina toxinele rezultate din arderea grasimilor.
Luati zilnic multivitamine care sa contina minerale (potasiu, magneziu si calciu), dar nu si fier.

sursa : ROMEDIC

17 comentarii

Buna Tunde , astept cu nerabdare detalii despre aceasta dieta . Pana acum am inteles cam despre ce e vorba astept continuarea ....

Multe pupice :*
Lia

REPLY

in curand voi posta continuarea ... pupici

REPLY

"Dieta Atkins: Scurta istorie
Medicul cardiolog Robert Atkins, creatorul metodei numita Dieta Atkins, a devenit cunoscut in domeniul dietelor pentru slabit in anul 1972, cand a publicat cea mai bine vanduta carte a sa "Diet Revolution". Planul sau a prosperat si doctorul a devenit cunoscut in intreaga lume, in ciuda tuturor criticilor care i-au fost aduse inca de la conceperea regimului sau alimentar:Dieta Atkins.
La New York a fost infiintat chiar grupul "Atkins Nutritional".
Dieta Atkins a intrat acum in 2005, la doi ani dupa moartea doctorului Atkins, intr-o perioada de declin major, dupa ce specialistii nutritionisti americani au demonstrat fara putinta de tagada ca insusi doctorul Robert Atkins ajunsese obez. Mai mult, creatorul si promotorul dietei Atkins a murit la 72 de ani, dupa ce a avut un atac de cord provocat , se spune, chiar de Dieta Atkins, pe care el insusi a creat-o, la un an dupa ce fusese spitalizat dintr-o banala cazatura.
Grupul "Atkins Nutritional" a intrat in faliment din cauza numeroaselor scandaluri si a proceselor care au subtiat sistematic conturile firmei si i-au distrus credibilitatea pentru totdeauna.
"

De chestia asta presupun ca n-ai aflat, desi scrie acelasi lucru pe toate gardurile ( adica site-urile :D )...

REPLY

Si daca intr-adevar un nutritionist ti-a recomandat asemenea "dieta" (crima pentru orice organism uman - ca nu vorbim aici de ursi, care trebuie sa faca rezerve de grasimi pentru iarna)... fugi cat mai repede! Apropo, asta e cea mai buna metoda de a scapa de kilograme, boli, dezechilibre hormonale si alte cele... SPORTUL! Poti sa tii o suta de mii de diete, daca singura miscare facuta este plimbarea pana la frigider! :-(

REPLY

Anonim ... sunt multe critici pro so contra Atkins ... ceea ce mi-ai scris tu este una dintre ... insa daca te pui si cauti cu acelas hotarare si la alte diete argumente contra o sa gasesti la fiecare ... crede-ma ca stiu despre ce vorbesc, daca o luam asa orice dieta, orice chestie pe care o faci are si dezavantaje, daca erai un pic mai atent si citeai totul pana la capat adica cele 4 bloguri despre etapele dietei atunci ai fi gasit o informatie importanta ... eu am mai tinut aceasta dieta acum 5-6 ani (greseala mea a fost ca am abandonat-o devreme din anumite motive)... si in ciuda tuturor tratamentelor hormonale, sfaturilor etc a fost singura chestie cu care mi-am reglat tiroida si hipofiza, am fost la mai mai multi ginecologi care mi-au zis ca in veci nu o sa am copii din cauza problemelor hormonale si a problemelor ginecologice ... multumita aceste diete am un copil sanatos de 3 ani ... daca tu in continuare gandesti cum gandesti e alegerea ta ... insa eu cred ca e alegerea mea sa tin aceasta dieta asa cum vreau, am rezultate foarte bune si acum ... si nu o sa o abandonez pt ca cineva a gasit un argument contra ... mi-ar fi placut sa stiu si cu cine am onoarea sa port aceasta asa zisa conversatie (nu mi-a placut deloc tonul acestui mesaj daca nu ma cunosti nu ai nici un drept sa ma condamni sau cel putin eu asta am inteles din mesajul tau)... asa e normal nu? in legatura cu sportul ... ai MAXIMA dreptata ... si daca ai fi citit pana la capat ai fi gasit ca fac sport ... nu fug nici pana la frigider nici pe terent fac sport acasa si e foarte bine asa cum e ... stiu despre ce vorbesc pt ca sunt medic nu o zic si o fac oarba ... m-am documentat si am analizat multe lucruri iar nutritionistul meu ... este un om foarte priceput si cu aceasta dieta a reusit sa vindece multa lume, oameni pe care ii cunosc personal, rezultate pe care le vad si azi dupa 6 ani.

REPLY

Salutare din nou :P
Nu am mai continuat "conversatia" noastra, pentru ca se pare ca te-ai suparat, putzin asa, si ai inchis comentariile :P (comportament tipic de om care "are dreptate" :D sa inchida gura celor care au alta parere)
Dar acum revin cu fortze proaspete:

1. esti medic. si? ce are stomatologia cu nutritia? ca si cum ai spune ca stomatologii pot merge sa opereze lejer pe cord deschis, doar sunt medici, nu? si apropo, nici macar nu se studiaza nutritia in scolile de medicina romanesti.

2. ceea ce ne aduce la punctul urmator: asa-zisii "nutritionisti" sunt oameni cu mai multa sau mai putzina (de obicei putzina) documentare proprie si mai ales CREDINTE proprii! asa cum ai auzit: te trateaza dupa ureche! ceea ce CRED ei ca este corect sau au auzit ca functioneaza sau li se pare mai exotic (de obicei asociaza "nutritia" cu homeopatia, "medicina" traditionala chinezeasca si alte baliverne). nutritia este un domeniu atat de putin studiat, atat de putin intzeles, intr-o dezvoltare continua... incat nici daca m-ar trata un doctor de la Berkeley (daca nu stii ce e asta... cauta :D o sa iti prinda bine) nu as avea incredere deplina. nu zic ca nu sunt oameni care stiu ce fac, in mai mica sau mai mare masura, dar as fugi cu toate puterile mele de o persoana care recomanda ATKINS ca dieta de SLABIT! din nou, nu vorbim aici de ursi care acumuleaza grasime pentru hibernarea de peste iarna, ci de fiinte umane si atkins este atat de departe de o dieta echilibrata incat e ingrozitor ca poti sa nu observi asta! mormanele alea de carne si de grasime si de prajeli... dumnezeule!

3. sportul acasa... este valoare NULL, ZERO barat cand e vorba de persoane sedentare. crede-ma, am fost acolo, am fost persoana grasa si sedentara si degeaba ma laudam ca ma scol dimineata si alerg / merg pe bicicleta... aia se intampla o data la 2 saptamani. pana cand nu am pus mana si am facut abonament la sala, nu am avut nici un rezultat.

4. dieta slaninoasa atkins regleaza tiroida si hormonii ?!? nu ma fa sa rad, te rog!!! ROFL cand ti-ai facut ultima data analizele sa verifici colesterolul?

5. si apropo, cum stai cu kilele? :D vad ca ti-ai transformat site-ul intr-unul de retete si nu mai dai nici un detaliu despre cum merge dieta. te rog, convinge-ma ca ai dreptate: cate kilograme ai slabit din decembrie? :)

REPLY

Anonim ... nu cred ca purtam o conversatie ... o conversatie intre doi oameni ar trebui sa fie nominale si nu anonime ... vad ca in anonimatul tau ai mult curaj ... de ce nu te prezinti frumos? nu ma contrazic cu tine ... nu am de ce ... daca tu zici fie cum zici tu ... nu am nici chef si nici timp sa iti explic eu tie ce si cum ... nu am dat detalii despre dieta mea pt ca din pacate am suferit o interventie chirurgicala (care nu are nici o legatura cu dieta ... asta inainte sa tragi concluzii pripite) si de atunci am intrerupt dieta ... asta a fost acum 3 luni ...pana sa nu intrerup dieta slabisem 25 kg ... cu sportul acasa in fata televizorului ... daca tu nu ai destula vointa asta nu inseama ca nici eu nu am, nu? de o luna din nou fac pilate acasa si ma simt bine ... am sa renunt la dieta Atkins deocamdata pt ca am gasit o alta dieta mai buna mie si starii mele de sanatate ... cu colesterolul, glicemia stau ffff bine ... avand in vedere interventia chirurgicala prin care am trecut mi s-au facut toate analizele (unele in plus la cererea mea ) si sunt absolut normale ... asa ca stai linistita ...
Ceea ce ma deranjeaza la tine este ca am am impresia ca ataci persoana mea si nu dieta ... nu stiu de ce simt asta dar asta simt ... imi pui la indoiala statutul meu de medic(da nu fac operatii pe cord asta asa e ... dar in viitor voi face alte operatii, insa asta in aceasta discutie nu are nici o relevanta), faci afirmatii in legatura cu persoana mea ... afirmatii pe care nu ai cum sa le dovedesti avand in vedere ca habar nu ai ce om sunt ... si in continuare cred ca daca aduci acuzatii unui om pe care nici macar nu o cunosti ar trebui sa te prezinti nu? ar trebui sa ma cunosti, sa vezi prin cate am trecut si apoi o sa iti dau dreptul sa ma critici ... pana atunci comentariile tale pt mine nu au nici o valoare ... oricand poti sa continui asa zisa "conversatie"daca vrei ... pt ca nu sunt suparata ... nu am pe cine? sa ma suapar pe o persoana anonima? nu crezi ca e absurd? Eu mereu am incercat sa ajut oamenii ... si o fac cu cea mai mare placere in continuare si poate nu iti vine sa crezi dar chiar ma pricep la ceea ce fac si sunt apreciata, pt mine asta conteaza ... nu imi convine ca vine cineva ca tine si ma blameaza fara sa ma cunoasca ...
Inca ceva nu am inchis nici pt o clipa comentariile crede-ma ... despre mine poti zice orice dar nu ca sunt lasa ... mereu privesc pe orice in ochi la orice ora ... si sunt fff sincera ... asa ca nu fa tu pe grozava ... tu crezi ca ai dreptate ... asta e un lucru dar asta nu neaprat conincide si cu realitatea ...daca aveam ceva de ascuns si imi asumam raspunderea celor scrise si spuse de mine nu iti publicam comentariul nu crezi?

REPLY

Of, of... ai reactionat exact cum ma asteptam de la o persoana care nu are argumente, ci doar credinte: defensiv, agresiv (macar nu violent in limbaj... asta este bine) si total pe langa subiect :)

1. Te tot legi de ideea ca nu poti purta conversatie cu un anonim... serios, ai povestit vreodata cu cineva strain in tren? :D
Si oricum, ORICE conversatie purtata pe internet (NU pe mess, cu persoane cunoscute) este cu un ANONIM! Eu pot sa iti zic ca ma cheama Maricica de la Bacau, am 27 de ani, 50 de kg si is frumoasa ca o zana, cand de fapt stai de vorba cu un barbat burtos si chelios de 50 de ani (si cam 100 kg). La fel cum informatiile despre tine pot fi false si sa le pui acolo drept povesti.
INTERNETUL ESTE ANONIM, obisnuieste-te cu ideea! (sau mai iesi din casa si cauta-ti persoane reale cu care sa stai de vorba)

2. Sincer, nu ma intereseaza nimic despre persoana ta, nici cat esti de sincera, nici cat de mult ajuti oamenii, nici cat de mult ii privesti in ochi ( ajungem iar la punctul 1 - privit in ochi... pe INTERNET? ). Deci iti dai seama ca NU te-am atacat pe tine, nu te cunosc si nici nu ma intereseaza, si nici nu ti-am pus la indioala "statutul de medic" - am intrebat doar care este autoritatea ta de medic dentist asupra domeniului nutritiei ? (intrebare la care nu mi-ai raspuns inca).

3. Si asa ajungem la singura idee care ma intereseaza de fapt si pe care o tot eviti:
Atata timp cat prezinti aici Atkins drept dieta facatoare de minuni, care slabeste, tonifica, vitaminizeaza corpul, regleaza tiroida si hipofiza, te scapa de farmece si blesteme si ... etc, eu ma astept sa prezinti si dovezile pentru afirmatiile astea. Articole stiintifice, realizate de catre nutritionisti de renume care sa confirme ca mormanele de carne si grasimi fac bine unui om (NU unui urs :D) si chiar il ajuta sa slabeasca. Daca nu asta, macar un jurnal corespunzator al dietei tale, data de incepere, masuratori, evolutie, timpul de obtinere al greutatii ideale, cu analize de sange prezentate si cu poze, tabele de masuratori si meniuri detaliate (asa cum au facut multe alte persoane, o sa iti dau si linkuri daca vrei).
Nu ma intereseaza faptul ca ceva "nutritionist" din cartier de la tine ar fi spus ca dieta asta e buna, nu ma intereseaza ca "cica" ti-ar fi reglat tiroida si hipofiza cand nu ai nici o dovada pentru asta - puteau sa fie multe alte cauze, ca de exemplu anticonceptionale, sportul practicat in acea vreme, faptul ca erai mai fericita si relaxata... etc ( si aici ma mir ca un MEDIC face asemenea afirmatii goale si fara acoperire... tu, dintre toti oamenii, trebuie sa fii o persoana care se ghideaza dupa fapte, nu dupa inchipuiri si pareri ) si cu atat mai putin ma intereseaza ceea ce ar fi zis numitul domn Atkins care a spus ceea ce a spus din motive foarte bune ( ca de exemplu, averea de cateva milioane de dolari pe care a facut-o de pe urma persoanelor care i-au urmat dieta )

Deci, atat imi doresc: dovezi si fapte concrete. Asta ar trebui sa isi doreasca toate persoanele care incearca sa slabeasca, dar asta e ... disperarea te impinge sa faci multe alegeri gresite, inteleg foarte bine :(

PS. Fara nici o urma de rautate si foarte sincer iti spun ca blogul tau este groaznic - NU ca si continut, asa este foarte frumos si cu retete faine - dar ca si aranjare in pagina... are prea multe imagini si gadgeturi care se incarca foarte greu, videoclipuri care ies din pagina, nu se vad ca lumea (probabil din cauza a ceva aplicatie instalata atunci in decembrie au aparut si comentariile inchise). Ar trebui sa ceri ajutorul cuiva care se pricepe la webdesign, ca e pacat de site-ul asta.

REPLY

ok, in primul rand nu sunt nici agresiva, nici violenta, de vorbit urat nu vorbesc urat cu nimeni nici daca ar merita, inca un lucru despre mine (vorba ta deplast de la subiect insa chiar daca nu iti vine sa crezi eu chiar as vrea sa te cunosc,si nu spun asta cu ironie sau rautate )... in al doilea rand ... zici ca nu te intereseaza absolut de loc persoana mea, pai atunci de ce ma critici? de ce imi dai sfaturi in legatura cu pagina? daca tot nu te intereseaza ...
Eu propun sa lasam tonul asta de cine se crede mai tare ... si sa lamurim niste lucruri, imi asumi riscul, sa zici ca e pe langa subiect ... si tot o sa spun cateva lucruri despre mine si aceasta dieta ... nutritionistul meu ... este un roman plecat la tinerete in America, unde a studiat si a terminat facultatea de nutritie (nu stiu exact numele facultatii dar daca vrei o sa aflu) si are specializare pe problemele de diabet, a facut parte acum cativa ani buni din echipa marelui Atkins ... poate nu crezi (ai tot dreptul sa crezi ce vrei), acum acest om - are aproape 70 ani si este pensionar si traieste in Romania din pensia lui primita din America ... asta ca sa lamurim, nu e un nutritionist oarecare din cartierul meu .
In legatura cu dieta,eu nu am zis niciodata ca e dieta facatoare de minuni am spus doar ca pe mine m-a ajutat, ca mi-a facut mult bine mie si familiei mele ... chiar daca nu crezi ... nu am sustinut nici o clipa ca este o dieta fara riscuri, daca citesti mai sus articolul scris de mine o sa vezi ca am scris ca prin blogul meu vreau sa ajut pe cei care tin aceasta dieta, prin retetele mele pe care le-am facut si le-am incercat pe perioada cand tineam aceasta cura (mie mi-a fost greu tocmai de aceea am vrut sa ajut)... este o sinucidere sa incepi sa faci dieta Atkins de capul tau, trebuie sa stii ca sunt niste substitueti alimentari, niste vitamine care trebuie luate pe toata aceasta perioada ... dieta Atkins multi spun si am spus-o si eu (si e singurul lucru care pot sa spun ca eu nu sunt de acord, chestiune ce am realizat abia nu de mult si o sa corectez si in text) ca nu poti sa ai un stil de viata Atkins, cel putin eu nu vreau asa ceva , tocmai de aceea si din alte cauze am renuntat la aceasta dieta dupa 7 luni timp in care am slabit 25 kg ... deocamdata am zis ca imi ajunge si ca vreau sa incerc ceva nou (pt ca mai am de dat jos cateva kg bune), care permite fructe si lactate.

REPLY

Si continui aici ca altfel nu pot publica comentariul ...
Tu ceri de la mine chestii care eu nu ti le pot da, dovezi? ce vrei sa iti scanez analizele mele medicale ca sa te convingi ca nu am nici glicemie, nici colesterol ? eu am sustinut doar ca aceasta dieta pe mine m-a ajutat, nu am sustinut nicaieri si poti sa verifici ca e facatoare de minuni, problemele hormonale pe care le-am avut, unele si subliniez unele le-am rezolvat cu aceasta dieta datorita faptului ca am slabit si pt ca secretia de progesteron este in stransa legatura cu obezitatea si tot din acesta cauza apar si probleme hipofizare. Dieta Atkins datorita lipsei totale de glucide de orice gen, te scapa de candida (dupa cum se stie candida se hraneste cu dulce si provoaca pofta nebuna dupa dulciuri)lucru ce eu l-am obtinut (vb de candida generalizata ), deoarece medicamentos oricat am incercat nu am scapat decat pt o perioada scurta, deci dupa cum vezi eu am relatat doar efectele acestei dieta la mine, nu am indemnat pe nimeni sa faca aceasta dieta fara sfatul medicului, nu am spus nici o clipa ca poate vindeca 100% orice boala, asta e o prostie ... asa ca eu zic ca daca vrei sa aflii detalii tehnice sa zicem asa si mai multe dovezi dute la un nutritionist care te va lamuri poate. Eu nu incerc nici sa te conving nici sa te nu te conving imi este absolut indiferent ce crezi despre mine si mai ales despre dieta Atkins ... daca tu ai probleme cu greutatea este alegerea ta sa slabesti cum vrei daca nu ai probleme cu greutatea felicitari si bucura-te din plin, si daca esti frumoasa ca o zana la fel felicitari, un chip frumos si un corp armonios trebuie intretinut cu munca, deci felicitari, bucura-te din plin de asta insa nu uita ca frumusetea este trecatoare si ramane doar personalitatea ceea ce conteaza si mai mult.
In legatura cu blogul meu ... da este incarcat intradevar, insa la mine pagina se incarca usor si nu s-a mai plans nimeni, in fine ... in al doilea rand gusturile nu se discuta ... si pt ca e o critica de la un om ca si tine (si asta nu e o jignire sau nu am spus-o din rautate )o sa le iau in considerare, oricum aveam de gand sa schimb multe la blogul meu dar asta in timp, la webdesign nu apelez pt ca acest blog este un hobby pt mine, am luat totul de la zero fara sa imi arate cineva ceva si cum functioneaza, singura am facut ceea ce ai vazut si da, o sa mai schimb multe, omul invata iar eu sunt omul caruia ii place sa invete si sa se perfectioneze si daca se poate sa o fac cu mana mea (din nou deplasat de la subiect, inca un lucru despre mine) ... sper din suflet ca m-ai inteles ... mai mult de atat eu nu iti pot explica ... daca ai si alte nelamuri sunt aici ... eventual imi poti scrie si pe email ca sa nu incarcam comentariile aici cu chestii ce nu privesc si alti oameni, tundenana este id-ul atat pt gmail cat si pt yahoo ... numai bine

REPLY

Da, am inteles punctul tau de vedere si se pare ca este mai rezonabil decat credeam... pentru asta imi cer scuze, se pare ca m-am razbunat pe tine pentru prostia altora.
Dar acum vreau sa mai detaliez un pic punctul meu de vedere si poate sa ma intelegi de ce am facut "circ" :)

1. Intr-adevar, spui "daca este corect tinuta si la recomandarea medicului nutritionist", dar nu insisti pe chestia asta. Si crede-ma ( am avut si eu zilele mele de cautat diete si de disperare dupa metode care functioneaza ca bagheta magica :) azi sunt aici kilogramele, maine au disparut! ), 95% dintre persoanele care cauta diete si se apuca de ele NU o fac in urma sfatului medicului si nu urmeaza toate indicatiile! :( Am citit de multe persoane care au exagerat cu dietele si au avut urmari groaznice, efectul yo-yo fiind cel mai putin grav.

2. In acelasi timp, daca poate avea efecte pe termen scurt, Atkins nu este de loc "mai bine sa o consideram de fapt un stil de viata", dimpotriva, toate studiile stiintifice pe care le-am gasit arata ca pe termen lung provoaca boli deosebit de grave din cauza cantitatii mari de grasime.

3. Pe foarte multe site-uri / forumuri de slabit este privita ca o dieta-minune, care te scapa de toate cele... si din tonul blogului tau iesea ca si tu crezi la fel :) Si nu e vorba ca ma cred mai tare / mai desteapta decat toata lumea, dar fac alergie la felul cum multe persoane se arunca cu capul inainte intr-o chestie, fara sa se documenteze inainte; ca sa nu mai vorbim de faptul ca autorul dietei, in loc sa se ocupe de testarea riguros-stiintifica a metodei sale, pentru a afla adevaratele efecte pe termen scurt si lung, s-a apucat de scris carti si de convins oamenii sa "arunce cu bani in el", pentru metoda lui miraculoasa. Asa ma face direct sa nu am incredere in el, pentru ca nu ar fi primul sarlatan din lumea asta (mai ales in SUA)

REPLY

4. Intr-adevar, obezitatea duce la dereglari hormonale; excesul de zahar ajuta la o viata cat mai usoara pentru candida; SI CE? Mai precis, ce legatura are asta cu dieta Atkins si cum te-a ajutat tocmai dieta ASTA sa scapi de ele? Nu obtineai acelasi rezultat slabind (prin alte metode oarecare) si reducand (chiar complet pentru o perioada, daca trebuie) cantitatea de zahar? :)
Si in plus, din moment ce spui cu gura ta (sau cu tastatura ta :P) ca nu "este o dieta fara riscuri", nu inteleg de ce ar tine-o cineva.
De ce sa adaugi, la bolile si problemele deja provocate de obezitate, riscurile unei alimentatii dezechilibrate care iti poate provoca foare mult rau? Asta nu inteleg... :( Ca sa obtii ce? Efecte nedovedite stiintific?
Parerea mea si a multor alte persoane (medici sau nu) este ca nimic nu bate efectele benefice ale unei alimentatii echilibrate si mai ales a sportului!
Asta a functionat la mine: micsorarea portiilor (cea mai buna achizitie a fost un cantar electronic de bucatarie) si foarte multa miscare (alergat, bazin, sala, iesiri la munte in week-end - NU la gratarel :P). Si stii pentru cine a mai functionat metoda asta? Pentru milioanele de persoane care nu au avut niciodata probleme cu greutatea! :) Oricine se ingrasa daca baga in el ca spartul. Ideea e sa mananci putin si sa iti asculti organismul... el iti va spune de ce si cand are nevoie, inclusiv de grasimi, zaharuri si carbohidrati. Dar din pacate, cand deja te afli de partea aceea a baricadei in care ai nevoie de o dieta, totul pare mult mai greu, este usor sa te apuce disperarea si mai ales este mai usor sa urmezi niste reguli stricte decat ceva atat de vag ca "dieta echilibrata + sport". Dar aici se vede adevarat vointa si dorinta de a fi sanatos... cand reusesti sa iti schimbi stilul de viata.

Atat am avut de zis... imi pare rau ca ti-am incarcat blogul cu comentariile mele inutile si poti (chiar te rog) sa le stergi, pentru ca nu isi au locul aici.

PS. Nu ti-am criticat blogul! :)) Dimpotriva, am zis ca este foarte frumos si interesant (inclusiv estetic este ok, nu e foarte incarcat), dar ca are niste probleme tehnice: se incarca groaznic de greu (comparativ cu alte bloguri de pe blogspot.com) si are unele imagini / videoclipuri care ies din pagina. Atat. :)

PS 2. Ma numesc Vivi si NU sunt frumoasa ca o zana, aia era o gluma :)) Iar corpul armonios si sanatos pe care il am (ACUM, nu inainte, cand eram sedentara) este datorat doar sportului si NU e intretinut prin munca. :) Sportul nu mai este munca... este ceva vital, nu pot trai fara el si este greu sa descriu toate efectele, psihologice si fiziologice pe care le are. Inceputul este greu ( ca la Atkins :P ), dar efectele pe termen lung sunt incomparabile!

REPLY

Vivi ... sunt incantata de cunostinta ... hai sa iti explic de ce Atkins in cazul meu ...nu pt ca Atkins face minuni ... ci pt ca la familia mea a fost dieta care a ajutat ... tata a slabit 15 kg si astfel hipertensiunea lui de alta data s-a reglat cat de cat ... mama a avut probleme cu candida ...dupa 6 luni de Atkins a scapat in totalitate de ea ... partererul de afaceri a lui tata ... are diabet ... isi facea insulina de 3 ori pe zi care este fffff mult este o moarte sigura si lenta ... cu dieta Atkins a reusit sa ajunga la o singura doza de insulina pe zi de la 3 ... prietena mea (si asta m-a convins cel mai tare) a vrut sa aibe copii ... 5 ani s-a chinuit cu tratamente, umblat la Cluj la endocrinologie ... a fost si in Ungaria la inseminare si tot nimic ... a mers la acest nutritionmist de care iti vorbeam si a tinut regimul Atkins, inafara de asta ia mai facut ceva perfuzii nu stiu exact ce ... si dupa 7 luni a ramas gravida acum are o fetita de 4 ani sanatoasa si frumoasa ... dupa toate aceste cazuri am ales si eu acest nutritionist care lucra cu dieta Atkins ... in urma acestei diete acum 4 ani si un pic am, ramas gravida din greseala drept e ... insa a fost o minune avand in vedere ca toti ginecologii la care am fost cu problemele mele hormonale imi spuneau sa ma pregatesc ca nu o sa pot avea copii ... sau daca voi avea ffff greu cu nu stiu ce tratamente ... desi imi iubesc fetita ca ochii din cap si as face orice pt ea ... imi pare rau ca am fost atat de proasta ... sa mananc de 3 ori mai mult decat trebuia ... si sa nu ma abtin de la nimic ... si astfel sa ma aflu cu 40 kg in plus pus pe perioada de sarcina peste cele 10 in plus pe care le mai aveam inainte ... mereu am fost mai durdulie dar nu obeza ... acum totul e mai greu ... desi acum cu 25 kg minus ma simt mai bine inca nu e la fel de bine ca si cand eram mai tanara ... mai am 25 kg plus ... si ma stradui cat pot eu si cat imi permite timpul sa le dau jos ... rabdare am ... trebuie ... de asta am ales dieta Atkins ... nu pt ca face minuni ci pur si simplu pt ca asta era aproape de mine ... si am cunoscut medicul care era plecat in America ... asa am ajuns la el ... si nu-mi pare rau crede-ma ... sanatatea mea nu a avut de suferit ... analizele mele sunt ok ... tensiunea mea este ok acum, hormonal cat de cat bine mai am anumite probleme insa alea sunt de natura genetica din pacate ... insa m-am saturat ... fara fructe si lactate ... cu grasimile pot sa zic ca mereu am stat bine pt ca nu mi le plac, porc nu manac de loc decat ffff rar si atunci numai pulpa si cotlet ... fara pic de grasime ... uleiul fff putin, mezelurile nu imi plac, decat carnatul asta e drept ... insa problema mea mare e ca viciul meu sunt dulciurile de orice natura ... insa ma lecuiesc cu incetul ... cam atat despre dieta mea ... ai dreptate ca nu insist pe faptul ca fara supraveghere medicala nu e bine tinuta dieta ... si promit ca voi corecta ... pt ca intradevar poate cauza multe probleme fara vitamine si substituenti alimentari si parerea mea este ca dupa un timp trebuie intrerupta ...

REPLY

Nu am sa sterg cometariile tale tocmai ca sa vada toata lumea aceste argumente pro si contra ... tocmai ca sa lamurim unele lucruri neclare ... iti multumesc pt sinceritate si te felicit pt ca ai avut taria sa slabesti si sa te mentii intr-o viata sanatoasa ... asta incerc si eu ... si asa imi cresc copilul ... imi doresc foarte mult inca un copil de aceea este vital pt mine sa scap de kg in plus ... ca apoi sigurat nu o sa repet greseala pe care am facut-o la prima sarcina.
Colac peste pupaza ... nu sunt convinsa ca cu alta dieta nu ajugeam aceste rezultate ... pot sa zic ca am incercat si alte diete inainte de Atkins si nu am avut rezultate pt ca nu le tinema pana la capat ... tot ce sustin este ca candida moare fara zahar ... cauta tu o dieta exclusiv fara glucide de orice gen ... si o sa ajungi la Atkins ... crede-ma ...
Vivi draga ... eu sper ca ma mai vizitezi si pt ca tot ne-am cunoscut asa in mare sper ca ne vom intelege mai bine decat pana acuma ...

P.S. dieta mea noua este cea a lui Mihaela Bilic ... care imi place fff mult ...
numai bine

REPLY

Da, in dieta Atkins sunt unele principii ok, exemplu reducerea cantitatii de zahar. Dar eliminearea lui completa nu este sanatoasa pe termen lung (pentru un om relativ sanatos - nu stiu ce se intampla la diabet)... adica, nici macar fructe nu e voie?
Oricum, pentru o viata santoasa e bine sa eviti zaharul... de fapt orice aliment foarte procesat, adica zahar alb, paine alba, ketchup, branza topita, mezeluri. Acestea pot fi inlocuite cu succes de zahar nerafinat (mai ales cel din trestie de zahar) sau miere, paine integrala (parca aveai masina de paine - aia e foarte buna), suc de rosii cu condimente, branzeturi cremoase, carnati de casa (sunt foarte usor de facut) sau piept de pui / curcan la cuptor, servit rece (in loc de sunca). Astea sunt doar cateva exemple. Alt exemplu este bineinteles prepararea dulciurilor in casa, in loc de cele supraprocesate / cu margarina, de la magazine si cofetarii.
Si sfatul meu ar fi sa te orientezi spre mancarea organica... stiu ca este mai scumpa si greu de gasit in Romania ( mai ales pentru ca productia noastra merge mai ales la export, si apoi o importam inapoi ambalata la ei :D ). Dar asta poate sa insemne si legume si fructe cultivate local (daca si cunosti cultivatorii si stii daca folosesc sau nu pesticide / insecticide, este mai bine), eventual chiar de tine daca ai timp (un balcon amenajat ca sera pentru cateva feluri de legume este extraordinar); carne de la animale crescute la tara ca pe vremea bunicii; mai precis, evitarea pe cat posibil a cumparaturilor de la supermarket :P

Vivi

REPLY

Este interesant cum cei care habar n-au ce este dieta Atkins dau sfaturi. Vivi dorea fapte, iata cateva linkuri cu studii care vorbesc de la sine:

http://authoritynutrition.com/23-studies-on-low-carb-and-low-fat-diets/

http://www.youtube.com/watch?v=eREuZEdMAVo

Iar cine crede ca trebuie sa mancam carbohidrati, in special glucide sa priveasca la acest documentar:

http://www.youtube.com/watch?v=E6nGlLUBkOQ

Dieta Atkins se bazeaza pe lipoliza si pe cetoza. Folosirea cetozei este unica intre toate dietele.

REPLY

In viata mea n-am vazut un om mai redus mintal!

REPLY

Afișări ale paginii săptămâna trecută

Lista mea de bloguri

Popular Posts

Arhivă blog

Persoane interesate

Tunde's Blog . 2017 Copyright. All rights reserved. Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates