Piept de pui cu ciuperci la cuptor si spanac
Ingrediente:
- 2 buc de piept de pui fara os si piele
- sare, ierburi aromate se face mix ... eu am folosit: patrunjel, cimbru, leustean, piper si un pic de condiment pt pui ...
- bulion - o cana
- ciuperci 300 g
- vin alb (cam 6-7 linguri)
- ceapa
- patrunjel
- 1 lingurita de paprika
Inainte sa ne apucam de treaba se aprinde cuptorul ... apoi se pregatesc ingredientele ...
pieptul se taie in doua in lung si se freaca cu condimentele mixate ....
Bulionul se amesteca cu ceapa, vinul, patrunjelul si paprika,
ciupercile se curata se spala si se taie rondele.
Pieptul condimentat se aseaza intr-o tava de jena
si peste se aplica rondelele de ciuperci
apoi se toarna peste continutul de bulion
si se acopera cu folie ...
se pune la cuptor circa 25 de min ... dupa se ia folia jos si se unge carnea cu sosul din tava si se mai lasa la cuptor inca 15 min.
Se serveste cu sos si spanac.
Eu am facut spanacul in mod traditional ... adica am fiert spanacul in apa cu sare, l-am tocat am pus usturoi intr-un vas (eu nu am folosit ulei nimic)si spanacul si putin lapte ... apoi am pus restul de cantitate de lapte, sare, piper si gata (nu am pus nici faina pt ingrosat)...
Va pot spune ca a iesit foarte bun ... dar voi puteti face altceva ca si garnitura ... vedeti voi!
- 2 buc de piept de pui fara os si piele
- sare, ierburi aromate se face mix ... eu am folosit: patrunjel, cimbru, leustean, piper si un pic de condiment pt pui ...
- bulion - o cana
- ciuperci 300 g
- vin alb (cam 6-7 linguri)
- ceapa
- patrunjel
- 1 lingurita de paprika
Inainte sa ne apucam de treaba se aprinde cuptorul ... apoi se pregatesc ingredientele ...
pieptul se taie in doua in lung si se freaca cu condimentele mixate ....
Bulionul se amesteca cu ceapa, vinul, patrunjelul si paprika,
ciupercile se curata se spala si se taie rondele.
Pieptul condimentat se aseaza intr-o tava de jena
si peste se aplica rondelele de ciuperci
apoi se toarna peste continutul de bulion
si se acopera cu folie ...
se pune la cuptor circa 25 de min ... dupa se ia folia jos si se unge carnea cu sosul din tava si se mai lasa la cuptor inca 15 min.
Se serveste cu sos si spanac.
Eu am facut spanacul in mod traditional ... adica am fiert spanacul in apa cu sare, l-am tocat am pus usturoi intr-un vas (eu nu am folosit ulei nimic)si spanacul si putin lapte ... apoi am pus restul de cantitate de lapte, sare, piper si gata (nu am pus nici faina pt ingrosat)...
Va pot spune ca a iesit foarte bun ... dar voi puteti face altceva ca si garnitura ... vedeti voi!