vineri, mai 29, 2009

3 ani de casnicie


Pe 27 mai 2009 am implinit 3 ani de casnicie ... stiu ca nu e mult ... insa cei 13 ani in total sunt deja ceva nu?
As vrea sa va spun o poveste ... povestea noastra ...
Totul a inceput acum 13 ani ... mai exact in 1996 ... cand eu si actualul meu sot ne-am mutat intr-o banca ... eram in acelas liceu, aceas clasa .. ne-am simpatizat mereu, vorbeam mult insa nici nu mi-a trecut prin cap ca de fapt el va fi sufletul meu pereche,... dupa cum spuneam ne-am mutat intr-o banca, la inceput totul a decurs foarte bine .. devenisem prieteni ... foarte buni prieteni ... imi povestea aproape totul ... despre ce fata ii placea, eu dadeam sfaturi cum sa cucereasca o fata, l-am invatat cum trebuie sa se comporte cu o fata ... totul a fost bine asa cum era pana cand el mi-a zis in gluma in timpul unei ore ... ca vrea sa fie cu mine, ca vrea sa incerce sa fie cu mine ... nu trebuie sa va zic ca prima reactia a fost " NU " insa nu s-a lasat si mi-a zis sa ma mai gandesc un pic ... si asta am facut ... un week and am stat pe ganduri si am zis de ce nu? nu am nimic de pierdut ... asa a inceput totul ... la inceput a fost relatie inocenta intre doi copii practic ... aveam 16 ani iar el 15 ... normal ca totul parea o distractie, mai mult timp impreuna cu amicul meu cu care m-a intelegeam de minune ... asa a inceput povestea noastra de dragoste ... si de atunci au trecut 13 ani ... au fost momente frumoase si momente mai putin frumoase ... ne-am despartit de 2 ori si ne-am impacat, parintii mei nu au fost de acord cu el, insa l-au acceptat pt mine ... ce nu face un parinte pt fericirea copilului lor ... totul s-a linistit, ne-am mutat impreuna ... totul a devenit ceea ce ne-am dorit, ce am visat atatea ani ... sa avem o familie ... acum 3 ani s-a nascut Carla fiica noastra ... care ne-a unit si mai mult, in urma careia am decis sa ne casatorim tot acum 3 ani ...
Desi au trecut 13 ani, ne-am maturizat si timpul a trecut ... inca suntem la fel de buni prieteni ca si acum 13 ani, ne iubim la fel de mult ca si acum 13 ani ... iar dovada acestei relatii este mandria nostra Carla ...

Va invit sa urmariti alaturi de mine mai multe filmulete ... mici filmulete taiate de pe dvd -ul cu nunta noastra ...

Cununia religioasa pe scurt ...


Am incercat sa concentrez toata petrecerea intr-un mic filmulet de 10 min ...



Carla poate sa zica ca a fost la nunta parintilor ei ...





Tortul miresei


Daca va intrebati de ce eram asa dezamagita ... va spun ca melodia pt intrarea tortului nu a fost cea alesa de noi ... dar asta e dj-ul a avut ideile lui la care nu a vrut sa renunte ...

Pizza fara blat - cu dovlecei




Ingrediente:

- 2 dovlecei mijlocii
- 150 g de sunca
- sos bolognez (sau sos de rosii)
- masline,
- o cutie de ciuperci
- 3 oua
- mozzarela - 250g
- ulei demasline



Dovlecei se spala si se curata de coaja, se taie rondele mai groase ... se unge tava in care va fi pizza, cu ulei de masline, se aseaza dovleceii in tava ...



sosul de rosii se amesteca bine cu 3 linguri de ulei de masline (eu am folosis sos bolognez gata facut de la Dolmio), punem sosul peste dovlecei in strat uniform,



taiam sunca patratele sau cum va place si punem peste pasta de rosii,



punem ciupercile, si maslinele.



Punem totul la cuptor 30 min ... cand dovlecei s-au inmuiat scoatem tava si punem peste cele 3 oua batute, si cascavalul ras ...



se mai pune la cuptor circa 15 min pana se intaresc ouale ...



Se serveste cald sau rece - e la fel de bun ... mie personal mi-a placut mai mult rece ...



Pofta buna!

P.S. un comentariu pt concurs Olivo

Cantitatea obtinuta are in jur de 800 g ... care are in jur de 800 calorii toata ... daca manaci 3 felii cam 300 g are 300 calorii ... pofta mare

luni, mai 25, 2009

Pangasius pe pat de legume




Ingrediente:

- 500 g de file de pangasius (sau ce peste doriti, eu am facut reteta si cu somon si e super)
- 400 g de legume congelate (mix) dar se poate si proaspat

- ulei de masline
- o lamaie
- 150 g cascaval
- sare, piper
- maghiran si cimbru proaspat
- 2 linguri de unt

Cu vreo 2 ore inainte sa ne apucam de gatit luam fileul de pangasius si il punem la marinat ... intr-o tava punem 3 linguri de ulei de masline, sucul de la jumatate de lamaie, sare, piper, maghiran si cimbru proaspat tocat marunt ... asezam fileul de peste in sosul obtinut il frecam bine cu uleiul obtinut pe o parte si alta si il acoperim cu o folie ... il punem la frigider 2 ore.



Dupa 2 ore scoatem fileul de pangasius din frigider, (pornim cuptorul pt preincalzire) incingem intr-o tigaie ulei de floarea soarelui, punem fileul de peste si il prajim pe o parte si pe cealalta ...




in tava in care am marinat pestele asezam un strat de legume - impartim legumele in 2 ... (daca sunt congelate atunci direct congelate, daca sunt legume proaspete atunci trebuie fierte inainte)



peste stratul de legume punem fileul de peste


si peste peste un alt strat de legume, punem peste 2 linguri de unt ...



cascaval ras



si il punem la cuptor in jur de 30 min ...

Se serveste simplu cu legume sau cu acrituri.


Pofta buna!



P.S. comentariu pt concurs Olivo

produs finit 700 g ce are 1370 calorii ... o portie de 175 g are 340 calorii

joi, mai 21, 2009

Cartofi in straturi (cartofi frantuzesti)




Ingrediente:

- 1200 kg de cartofi
- 6 oua
- 500 g smantana
- 0 lingura de mustar
- maghiran proaspat
- sare, piper
- 100 g cascaval
- 10 buc de rosii cherry
- masline
- ulei de masline


Cartofii asa cu coaja se spala bine si se pune intr-o oala mai mare ... se pune apa si tare ... se lasa la fiert pana devin moi,



ouale se spala si se pune la fiert pt oua tari ...



cand cartofii si ouale au fiert ... se ia de pe foc si se pune apa rece peste sa le racim un pic ... apoi se curata cartofii si ouale de coaja.




Luam o tava mai adanca unde vom prepara cartofii in straturi ... ungem tava cu ulei de masline si incepem sa taiem cartofii rondele groase de 1 cm ... punem un strat de cartofi,


apoi taiem ouale rondele(2 oua pe un strat)si le asezam peste cartofi,



punem sare, piper si maghiram taiat marunt,




smantana se amesteca cu o lingura mare de mustar si apoi se pune cu lingura peste cartofi si oua (nu punem tot ci un strat, mai lasam si pt restul straturilor),



dupa ce am pus smantana din nou taiem un strat de cartofi,



oua, sare, piper, magiran, smantana ... si urmeaza ultimul strat care se termina cu un strat de cartofi, oua, sare, piper, maghiran, smantana ... iar ca ornament punem rosiile cherry si maslinele ... iar peste punem cascavalul ras (eu nu am avut cascaval asa ca am pus ce am avut)...




cand am terminat punem totul la cuptor preincalzit in jur de 30 min (pana ce cartofii si cascavalul se rumesc).


Se serveste ca si garnitura langa carne sau simplu cu acrituri.






Pofta mare!

marți, mai 19, 2009

O salata rapida si plina de vitamine




Ingrediente:

- 300 g rosii cherry
- o legatura de ridichi
- un ardei
- legatura de ceapa verde
- 200 g de mozzarela
- o punga de 400 g - legume mix (brocoli, conopida si morcovi) - Hortex
- ulei de masline
- maghiran proaspat
- cimbru proaspat
- jumatate de lamaie
- sare

Legumele se spala bine, rosiile se taie in doua, ridichii, ceapa, ardeiul rondele subtiti si se pune intr-un vas de salata, cascavalul il taiem cuburi, legumele inghetate se dezgheata (sau puteti folosi si proaspete) apoi se pune peste restul legumelor, maghiranul si cimbrul se spala bine apoi se toaca marunt (important e ca frunzele sa le folositi ca tulpina are un gust amarui) se pune peste legume, peste toata compozitia se pune ulei de masline ochiometric (cat doriti), se ia lamaia si se stoarce se pune la salata, sare si amestecam bine bine ...




Se serveste simplu sau ca si garnitura langa carne ...



Pofta mare!

miercuri, mai 13, 2009

Supa crema de macrici


Ingrediente:

- 500 g macrici
- 2 linguri de ulei de masline
- frisca de gatit - 200 g
- 4 oua
- indulcitor

Spalam bine bine macriciul ...il curatam si rupem coditele, intr-o oala mai adanca incingem uleiul de masline si treptat punem cate un pumn mare de macrici ... invartim mereu, cand se lasa mai punem un pumn de macrici pana punem tot macriciul. Punem apa cat sa acopere, sare si lasam sa fiarca in jur de 30 min ... dupa care punem tot continutul oalei in blender si il mixam bine, punem frisca lichida si mai mixam o data ... supa obtinuta il punem inapoi in oala si punem apa, dupa cat doriti ... punem indulcitor ... dupa gust ... lasam sa dea in clocot. Cand da in clocot punem focul pe mic si adaugam ouale intregi ... lasam sa fiarba 10 min pe foc mic.

Se serveste cald. (aveti grija daca incalziti supa la microunde sa nu fie oul intreg in farfurie ca va exploda ... eu am patit-o si a trebuit sa zugravesc :)))...

Pofta buna!

sâmbătă, mai 09, 2009

Bolnave din nou



Dupa o zi frumoasa cu soare si o seara plina de veselie a urmat o noapte oribila ... toata noaptea am stat in apropierea toaletei ... Carla (fetita mea de 3 ani) a vomitat aproape toata noaptea ... dimineata la 7 ne-am dus la urgenta ... Spitalul de copii Oradea Gavril Curteanu ... dupa 6 ore de stat acolo ... sub perfuzie ne-am intors acasa ... acum e bine ... insa ziua de azi si noapte trecuta au fost ca un vis urat ... tot ce imi doresc este un somn adanc si plin de vise frumoase pt amandoua ... important e sa fie ea bine ...

marți, mai 05, 2009

Salata cu fasole rosie




Ingrediente:

- o conserva mare de fasole rosie (eu am folosit bonduel)
- un morcov
- o jumatate de telina
- o ceapa rosie
- doi catei de usturoi
- doua cepe verzi
- varza cam 200 g
- o lamaie
- ulei de masline
- sare
- frunze proaspete de maghiran si cimbru


Legumele se curata si se spala ... si se trec prin razatoare ...


conserva de fasole rosie se desface si se lasa la scurs cateva minute ... se pun toate ingredientele intr-un vas mai adanc, maghiranul si cimbrul se toaca marunt si se pune peste restul ingredientelor, se pune ulei de masline cat considerati

si jumatatea de lamaie ...


se amesteca totul si se pune la frigider in jur de o ora ...

Se consuma simplu sau ca si garnitura ...

Pofta buna!

P.S. adaug un comentariu pt concursul Olivo ... tot bolo de salata are in jur de 400 calorii care are in jur de 400 g ... daca mananci 250 g atunci are 200 g si e suficient ca e destul de consitenta asa pt ca contine fasole rosie ... poti sa o manaci simplu sau cu un pipt de pui la gratar - o jumate de piept in jur de 150 calorii

Supa crema de morcovi




Reteta am preluato de la Sabina ... este o reteta usora si foarte gustoasa ... eu am mai schimbat un pic ceva ...

Ingrediente:

- 3 morcovi mai mari
- o ceapa
- conserva de rosii - pelati
- smantana de soia sau frisca pt gatit
- frunze proaspete de maghiran si cimbru
- patrunjel verde
- ghimbir macinat
- jumate de lamaie
- sare

Morcovii si ceapa se curata si se spala ... se taie cuburi sau rondele, maghiranul si cimbrul se taie marunt ... se pune totul intr-o oala ...



se pune apa cat sa acopere, o lingurita de ghimbir macinat si sare ... se fierbe bine pana devine moale ... cand morcovii sunt moi se pune tot continutul oalei in blender, se adauga doua rosii pelati si sucul de rosii din conserva, smantana, se mixeaza bine ...


Supa obtinuta este destul de groasa de aceea punem un pic de apa, dupa gust mai punem sare si sucul de lamaie ...


sa da in clocot inca o data.

Se serveste cu patrunjel verde.

Pofta buna!
 
Tunde's Blog Blogger Template by Ipietoon Blogger Template