luni, iunie 29, 2009

Michael Jackson - 1958 - 2009



Vineri dimineata ... ziua a inceput prost ... protv anunta dis de dimineata tragica veste ... Michael Jackson a trecut in nefiinta ... cum? nu pot sa cred? reactia mea si a sotului meu ... ziua a fost asa fara chef, parca un gust amar imi era in gura mereu, un nume imi bantuia gandurile ... Michael Jackson ... am plecat la munte 2 zile si a fost super ... am uitat pt o clipa ceea ce a zguduit o lume intreaga ... aseara cand m-am intors am deschis tv-ul si un urlet cunoscut si parca plin de durere mi-a strapuns urechile ... Michal & Janat Jackson - mergea piesa Scream ... atunci m-am trezit la realitate ... nu este un vis urat ... a murit ... in cateva clipe amintiri placute mi-au navalit mintea ... eram la liceu ... in pauza ... pe coridoarele scolii la boxe se auzea piesea Thriller ... cu totii dansam si radeam ... Michael a fost simbolul tineretii noastre ... albumurile lui mi-au insotit intreaga tinerete ...
Toata seara am urmarit MTV ... topul 40 Michael Jackson ... si am stat uimita ca fiecare melodie o stiam ... stiam versurile ...
Trist este ca un om de calibrul lui Michael Jackson a sfarsit asa ... si din nou imi vine in minte o melodie ... You are not alone ... mii de fani stau alaturi de el si acum ... si sunt sigura ca moartea lui nu va fi uitata in curand de nimeni ... un om remarcabil, un artist adevarat, un exemplu pt tineri ... chiar daca nu a avut o viata privat de invidiat ... ca si artist a fost intradevar un "Superstar" ... imi pare rau ca nu va mai avea ocazia sa ne incante cu dansurile lui si concertele lui remarcabile ... insa cantecele lui mereu o sa fie in minetea mea si in sufletul meu ...
Din nou a murit un om remarcabil, un om pe care nu l-am pretuit cum trebuia cat a fost in viata ... asa se intampla mereu ...
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace ...

miercuri, iunie 24, 2009

Pate din ficatei de pui - rapid si simplu



Este reteta mamei mele ... o reteta fff usoara ...si fff delicioasa.

Ingrediente:

- ficatei de pui - 500 g
- ceapa - 2 buc (eu am folosit o ceapa rosie si o legatura de ceapa verde)
- ulei de masline - 0 lingura
- unt - 300 g
- sare, piper
- rozmarin, cimbru, patrunjel, leusetean ...



Ficateii se spala bine si se sterg un pic cu un prosop de bucatarie (hartie)ca sa le uscam un pic, ceapa se curata si se taie cuburi (nu va chinuiti sa le taiati mici ca oricum le vom pasa cu mixerul) ... intr-o tigaie se incinge o lingura de ulei de masline cu 100 g de unt ...



se pune ceapa si se caleste,


apoi punem ficateii (fara sa punem sare sau alte condimente) si le frigem bine ...


pana devin moi ... apoi tot continutul se pune intr-o oala mai adanca si se lasa in jur de 30 min la racit.



Dupa ce s-a racit un pic ... punem 200 g de unt (untul sa fie moale), sare, piper dupa gust si verdeturile taiate marunt proaspete daca aveti daca nu sunt bune si uscate ...



cu ajutorul blenderului mic de mana mixam totul pana obtinem o pasta fina ...



luam o forma (ce doriti voi) si asezam pateul in forma respectiva, ornam cu putina verdeata si il punem la frigider ... cand untul se intareste pateul se va putea taia ca si salamul.


Se comsuma rece cu paine (pt cei care nu sunt la dieta) pt cei cu dieta se consuma cu legume, salate se poate folosi cu succes in ouale umplute ...

Pofta buna!

P.S. imi cer scuze pt claritatea imaginilor insa exact acum s-a stricat si aparatul foto .. se pare ca in curand retete cu imagini nu prea voi posta pt ca aparatul nu se poate repara spre supararea mea ... in fine asta este ...

joi, iunie 18, 2009

Peste 3 ani voi inota in bani !!!

Un test care ma facut sa rad ... poate din curiozitate faceti si voi testul ... o sa fiti sau nu bogati peste 3 ani?
Te vei imbogati peste 3 ani?
Vei inota in bani - la propriu


Felicitari, peste fix 3 ani vei fi atat de bogata, incat te vei scalda in bani. Vei fi coplesita de bogatie si lux, iar viata ta se va schimba complet. In fiecare zi, o limuzina te va astepta in fata viitoarei tale vile, realizata cu o arhitectura in stil Gaudi, iar fiecare an va fi plin de calatorii care mai de care mai exotice pe taramuri de vis. Iti vei cumpara vile in Japonia, Mauritius, Malaezia, Goa si insulele Seychelles, unde iti vei duce toti prietenii, care de altfel iti vor ramane recunoscatori pe viata.


miercuri, iunie 17, 2009

Rulada de carne cu legume



Inspiratia mi-a venit din editia recenta a revistei Ioana ... "Rulada umpluta in stil mediteranian" ... pt ca arata super am zis ca incerc ... am trasnformat-o in varianta dietetica si in loc de spanac (nu am avut acasa) am folosit legume congelate din conopida, brocoli si varza ... reteta originala o gasiti aici si in revista "Ioana" ...

Ingrediente:

- 2 bucati de piept de pui intreg sau 800 g de carne tocata
- 400 g de legume congelate - ce doriti sau ce aveti acasa
- o punga de soia granule
- 3 catei de usturoi
- 100 g de tofu
- sare, piper
- 2 oua
- 2 linguri de mustar (fara zahar)
- jumate de lingurita de oregano
- o lingura de boia
- o lingura de ulei de masline
- o lingura de rozmaring proaspat



Carnea se spala, se indeparteaza pielita si se taie cuburi, se pune in masina de tocat carne impreuna cu usturoiul, intre timp punem soia granule la inmuiat in apa cu delicat in jur de 15 - 20 min ... punem carnea tocata intr-un vas adanc, adaugam granulele de soia inmuiate in apa si stoarse bine apoi, boia, o lingura de mustar, ouale, oregano, sare si piper ...


amestecam bine totul ... amestecul de carne il punem la o parte ...





intr-o alta oala se pune tofu faramitat, legumele decongelate si rozmaringul tocat marunt ...




Pe un blat mai mare ... intindem carnea tocata ... in mijloc asezat amestecul din legume, tofu si rosmaring, dupa care rulam,


eu nu am reusit sa il rulez pt ca carnea a iesit mai moale, asa ca ... cu mana am acoperit umplutura ...


apoi am uns o tava termorezistenta cu ulei de masline si am asezat rulada de carne in tava ...


punem rulada la cuptor (se incinge cuptorul cu 20 min inainte) si il lasam in jur de 30 min ...



Se serveste cu legume aburite sau cu ce garnitura preferati voi.


Pofta buna!

Omleta umpluta



Ingrediente:

- 5 oua
- 50 ml de lapte de soia
- sos de rosii - 50 ml
- ceapa verde - o legatura
- o rosie mare taiata felii
- condimente de pizza
- tofu - 100 g
- masline - 6 bucati
- cateva felii de salam uscat sau sunca
- sare, piper


Se bat ouale bine cu laptele, se pune sare si piper dupa gust ... se incinge tigaia ... se pune ulei (nu f mult ulei) cand uleiul este fierbinte turnam ouale in tigaie ...


lasam sa se prajeasca bine ... intre timp ... taiem rosia felii, ceapa rondele, tofu felii subtiri, salamul fasii, cand oul s-a prajit pe o parte il intoarcem ca si placinta pe cealalta parte ...



si incepem sa aplicam restul ingredientelor ...punem sosul de tomate ... il intindem (trebuie sa ne miscam repede), presaram condiment pt pizza,



salamul, rosia rondele, ceapa si peste feliile de tofu taiat subtire ...




cand am pus toate ingredientele cu ajutorul unei paletine indoim omleta in doua ... peste punem sos de tomate ...







Se serveste cu masline si legume proaspete, eventual o salata sau acrituri.

Pofta buna!

Piept de pui cu conopida gratinat




Ingrediente:

- o conopida de 800 g - 1 kg
- 2 bucati de piept de pui intreg
- 300 g de smantana
- 200 ml de frisca de gatit
- rozmaring, cimbru si patrunjel proaspat
- sare, piper
- 2 linguri de ulei de masline
- tofu - 300 g


Conopida se spala se curata si se desface in buchetele mai mari ... se pune la fiert in apa cu sare ...


intre timp pregatim carnea ... pieptul de pui se spala bine se indeparteaza pielea si se imparte un piept in doua astfel obtinem 4 bucati de piept ...



punem sare, piper. Incingem 2 linguri de ulei de masline si prajim pieptul de pui pe o parte si ce celalt la foc mare cat sa se patrunda ... (nu e nimic daca in mijloc ramane crud) ...



luam o tava termorezistenta si asezam bucatile de piept ...



cand conopida a fiert si este moale se scurge de apa ... si se aseaza peste bucatile de carne ...




Luam smantana si frisca lichida ... le turnam intr-un vas mai adanc, cu ajutorul unui tel il batem bine pana devine spumoasa ... punem patrunjelul, rozmaringul si cimbrul tocat marunt ... amestecam bine.



Peste conopida si carne turnam uniform amestecul de smantana, frisca si condimente proaspete ...



peste se pune tofu ras (sau cascaval) ...




totul se pune la cuptor circa 30 minute ...






Se serveste cald sau rece ... simplu sau cu muraturi.

Pofta buna!

joi, iunie 11, 2009

Serbare

Ieri a fost mult asteptata serbare ... prima serbare a Carlei .. avand in vedere ca serbarea de iarna am ratat-o pt ca am avut varicela ...a fost frumos ... am ras mult si mi-a venit mereu sa ii manac de dulci ce erau ... am cantat, am dansat, am spus poezia, am facut poze ...
Va invit sa vedeti si voi un mic video cu pozele de la serbare ...








P.S. - versurile din poezia Carlei sunt scrise intentionat gresit adica pe limba fetei mele ... ca sa nu se inteleaga gresit ...

miercuri, iunie 10, 2009

Dovlecei pane cu pireu de telina (Atkins)



Ingrediente:

- 3 dovlecei mai mici
- 3 oua
- faina de soia
- sare, piper
- condiment Iglo - plante aromate italienesti (optional)
- ulei de floarea soarelui pt prajit


Pt pireu de telina:

- o telina mare de - 800 g sau 1 kg
- unt, lapte de soia, sare
- condiment Iglo - plante aromate italienesti (optional)

Telina se spala si se curata bine, dupa care o taiem cuburi si punem in apa cu sare la fiert pana se inmoaie ...


intre timp dovlaceii ii curatam si ii taiem rondele de 1 cm ...


le asezam intr-un vas si punem putina sare ... le lasam 15 min in sare ca sa lase un pic de apa ...


dupa care aruncam apa de pe dovlecei si pregatim pt pane. Se iau ouale si se bate cu un pic de lapte de soia, se condimenteaza cu ierburile aromatice si



sare dupa gust ... rondelele de dovlecei se tavalesc in faina de soia



dupa care le trecem prin ou ...

intr-o tigaie incingem ulei cat sa prajim dovleceii ... cand uleiul este incins se pun rondelele de dovlecei la fript,

bucata cu bucata si pe o parta si pe celalalt.


Cand telina este fiarta ... trebuie sa fie fiarta foarte bine sa fie moale ... se ia de pe foc si se pune intr-o oala ...


se pune 2 linguri de unt, jumate de pahar de lapte de soia, sare, ierburi aromatice ...

si il mixam bine cu blenderul stick pana obtinem o pasta asemanatoare cu pireul de cartofi.


Se serveste pireul de telina cu dovleceii pane, ca si acrituri putem face o salata de rosii cu ceapa, sau orice acritura doriti.

Pofta buna!
 
Tunde's Blog Blogger Template by Ipietoon Blogger Template