Dovlecei pane cu pireu de telina (Atkins)
Ingrediente:
- 3 dovlecei mai mici
- 3 oua
- faina de soia
- sare, piper
- condiment Iglo - plante aromate italienesti (optional)
- ulei de floarea soarelui pt prajit
Pt pireu de telina:
- o telina mare de - 800 g sau 1 kg
- unt, lapte de soia, sare
- condiment Iglo - plante aromate italienesti (optional)
Telina se spala si se curata bine, dupa care o taiem cuburi si punem in apa cu sare la fiert pana se inmoaie ...
intre timp dovlaceii ii curatam si ii taiem rondele de 1 cm ...
le asezam intr-un vas si punem putina sare ... le lasam 15 min in sare ca sa lase un pic de apa ...
dupa care aruncam apa de pe dovlecei si pregatim pt pane. Se iau ouale si se bate cu un pic de lapte de soia, se condimenteaza cu ierburile aromatice si
sare dupa gust ... rondelele de dovlecei se tavalesc in faina de soia
dupa care le trecem prin ou ...
intr-o tigaie incingem ulei cat sa prajim dovleceii ... cand uleiul este incins se pun rondelele de dovlecei la fript,
bucata cu bucata si pe o parta si pe celalalt.
Cand telina este fiarta ... trebuie sa fie fiarta foarte bine sa fie moale ... se ia de pe foc si se pune intr-o oala ...
se pune 2 linguri de unt, jumate de pahar de lapte de soia, sare, ierburi aromatice ...
si il mixam bine cu blenderul stick pana obtinem o pasta asemanatoare cu pireul de cartofi.
Se serveste pireul de telina cu dovleceii pane, ca si acrituri putem face o salata de rosii cu ceapa, sau orice acritura doriti.
Pofta buna!