miercuri, iunie 17, 2009

Piept de pui cu conopida gratinat




Ingrediente:

- o conopida de 800 g - 1 kg
- 2 bucati de piept de pui intreg
- 300 g de smantana
- 200 ml de frisca de gatit
- rozmaring, cimbru si patrunjel proaspat
- sare, piper
- 2 linguri de ulei de masline
- tofu - 300 g


Conopida se spala se curata si se desface in buchetele mai mari ... se pune la fiert in apa cu sare ...


intre timp pregatim carnea ... pieptul de pui se spala bine se indeparteaza pielea si se imparte un piept in doua astfel obtinem 4 bucati de piept ...



punem sare, piper. Incingem 2 linguri de ulei de masline si prajim pieptul de pui pe o parte si ce celalt la foc mare cat sa se patrunda ... (nu e nimic daca in mijloc ramane crud) ...



luam o tava termorezistenta si asezam bucatile de piept ...



cand conopida a fiert si este moale se scurge de apa ... si se aseaza peste bucatile de carne ...




Luam smantana si frisca lichida ... le turnam intr-un vas mai adanc, cu ajutorul unui tel il batem bine pana devine spumoasa ... punem patrunjelul, rozmaringul si cimbrul tocat marunt ... amestecam bine.



Peste conopida si carne turnam uniform amestecul de smantana, frisca si condimente proaspete ...



peste se pune tofu ras (sau cascaval) ...




totul se pune la cuptor circa 30 minute ...






Se serveste cald sau rece ... simplu sau cu muraturi.

Pofta buna!

Lista mea de bloguri

© 2011 Tunde's Blog, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena