miercuri, decembrie 31, 2008

La Multi Ani!



Pt toata lumea La Multi Ani! impliniri si realizari pe toate planurile dar in primul rand SANATATE. Ne revedem la anul ...

sâmbătă, decembrie 27, 2008

Avem varicela partea II





Daca ieri am avut dubii azi sunt sigura ca sotul meu a facut varicela dupa Carla, avem febra de 38 cu 5, frisoane, calduri si normal ca si bubite... inca nu multe dar avem ... si pt ca se stie ca la adulti e mai grav decurgerea bolii mi-e groaza de ce ne-asteapta ... iar daca punem la numar si faptul ca e barbat nu cred ca trebuie sa va spun multe de cum se va comporta nu?
Asa ca am stat si m-am gandit asa la ultimii ani de Craciun si Revelion, acum doi ani Craciunul a fost Ok, frumos si placut in familie, anul trecut de Craciun am fost eu super mega racita de am stat in pat 5 zile, apoi de Revelion a fost bunica saraca bolnava (din pacate ea numai e cu noi anul acesta desi as fi vrut), anul acesta Paul e bolnav, Revelionul din nou acasa o sa il facem ca nu putem pleca nicaieri ... asa ca am zis ca anul viitor de Craciun si de Revelion trebuie sa plec de acasa ... nu stiu unde dar trebuie asa nu se mai poate ... mi-e ciuda tare pt e perioada din an care mie imi place mult si mai nou mereu se intampla ceva sa nu fie bine ... ok am terminat cu plangareala numai ma plang ... o sa trecem peste normal si totul va fi bine ... nu?

Va doresc Sarbatori Fericite in continuare ...

joi, decembrie 25, 2008

Bilute din martipan! - Welcome cooky



Este o adevarata minune ... e gata in jur de 20 min daca ai martipanul gata facut, e foarte gustoasa iar musafirii mei au fost vrajitit ... eu le-am dat numele de Welcome Cooky pt ca le-am servit pe musafirii mei cand au intrat pe usa in loc de welcome drink ... si a fost o idee buna dar si pe masa arata superb. Reteta am luat-o dintr-o carticica ungureasca Rama!

Ingrediente:

- 120g - 130g biscuiti cu miere (in fuctie de cat e gramajul la punga de biscutit)
- 300g martipan
- 4 linguri de rom alb (eu nu am avut rom alb acasa asa ca am folosit Baileis i-a dat un gust super asa ca merge cu orice bautura dulce in functie de ce avem acasa sau in functie de imaginatie)
- coaja de la o portocala sau lamaie (eu am folosit lamaie)
- 1 plic de zahar vanilat Boubon dr Oetker
- jumate de sticluta de esenta de migdale Dr Oetker
- nuca macinata - cat sa se dea bilutele prin ea
- ciocolata pt topit cam 50 g ... poate fi si glazura de la dr Oetker eu am folosit glazura
- ciocolata faramitata pt decor sau cu ce vreti voi sa decorati

Biscuiti se pun intr-o punga si se inchide bine, cu sucitoarea se sfarama, daca aveti robot de bucarie atunci linistit folositi-l ca iese mai fin ... martipanul (trebuie sa va spun ca eu am facut si martipanul acasa, reteta am luat-o de la Totoro si este o reteta foarte usoara, merita facuta ...)se taie bucati, se pune biscuitii sfaramati si martipanul intr-un vas, se pune peste romul sau ce aveti, coaja de lamaie, zaharul vanilat, esenta de migdale, si amestecati bine daca vi se pare un pic uscata puteti adauga o lingura de lapte pana obtinem o pasta care se poate modela intre palme sub formade bilute.
Formam bilutele, le trecem prin nuca, topim ciocolata sau facem glazura si picuram pe bilute, iar cat este ciocolata moale se orneaza cu ciocolata sfaramata sau ce doriti.

Se pune la frigider pana se intareste glazura sau ciocolata!






Craciun Fericit pt toata lumea!

marți, decembrie 23, 2008

Jerbo (Zserbo- prajitura cu nuci)

ZSERBO (sau JERBO)


Ingrediente pt aluat:
Faina - 500g
Zahar - 50 g
Oua - 1 buc
Drojdie - un cub
Margarina Rama cub (asta folosesc eu dar e bun orice margarina pt copt) 200 g
Lapte - 100 ml
Praf de copt - 1 pachetel




Umplutura:
Nuci - 120 g macinata (asa zice reteta dar eu pun tot timpul mai mult ca e mai bun, eu pun cam 500 g )
Zahar pudra- 120 g
coaja de la o lamaie rasa
un pliculet de zahar vanilat Bouron Dr. Otker
Nuca macinata, zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie se amesteca
Gem de caise - 200 g (un borcan)



Glazura:
Sincer va spun eu nu ma mai chinui sa fac singura glazura ca oricum nu iese ca si cea de la DR Oetker asa ca luati 2 pachetele de glazura de ciocolata de la Dr Otker.

Se pune drojdia in putina lapte la crescut,




intre timp amestecam margarina cu faina mai bine zis se freaca intre palme (a nu se intelege altceva)

dupa care se pune drojdia crescuta,


oul,zaharul, si pliculetul de praf de copt. Se framanta bine pana ce nu devine un aluat mai tare (in caz ca necesita un pic de faina sau lapte in plus se poate pune). Se imparte aluatul in 3 bucati egale



si se intinde 3 foi in functie de tava (intre timp tava l-am uns cu margarina si am presarat un pic de faina) si se aseaza in tava.


Peste prima foaie se pune jumatate din borcanul cu gem si se unge bine si uniform toata foaia, peste gem se pune jumatate din continutul de nuca cu zahar,




apoi peste va urma foaia 2 , peste foaia 2 cealalta jumatate de borcan de gem, peste cealalta jumatate de nuca cu zahar. In final se pune foaia nr 3 care se va unge cu albus de ou.
Apoi se ia tava si se pune la dospit o ora langa calorifer, radiator, soba etc dupa care se impunge cu furculita ultima foaie pt ca sa nu crape si se pune la cuptor jur de 30 min - 40 min.



Eu nu am masurat egal cele trei straturi si stratul deasupra a iesit mai subtire si s-a crapat ... asa ca e mai bine sa masurati cu cantarul impartirea aluatului ca e mai sigur ... in fine asta e ... insa va pot spune ca e delicioasa.
Cand prajitura s- a copt se lasa la racit, se taie marginile sa fie uniform si apoi se prepara glazura.



Va urez bafta la gatit si pofta mare la praji.

sâmbătă, decembrie 20, 2008

Totul despre cafea!




"Cafeaua dimineata pe stomacul gol este ca si cum ti-ai infige un cutit in stomac" ai cui sunt cuvintele astea? va spun eu ...sunt cuvintele nutritionistului la care umblu...ca mie imi place cafeaua sa o beau dimineata inainte de papa...
Am stat si am cautat un pic pe net una alta despre cafea si am gasit multe articole pro si contra cafelei ....

Specia Cafea cuprinde in jur de 80 de soiuri si apartine de familiei de plante a rubiaceelor. Din aceste soiuri numai doua au insa o importanta esentiala:
· cafea arabica (arabica)
· cafea canephora varietatea robusta (robusta)
Cantitatea principala a productiei mondiale de cafea consta din arabica (70%), iar restul din robusta.
Plantele de cafea sunt tufe cu frunze ovale. Ele formeaza plantele inferioare in paduri si ating o inaltime de peste 4 metri. Au radacina pivotanta care ajunge pana la o adancime de 2,5 m.
Frunzele sunt verzi - lucioase si ating o lungime de maximum 20 cm, asemanatoare cu cele de laur, dispuse opus doua cate doua, de-a lungul ramurilor, in functie de altitudine si climat, arborele de cafea este in masura sa infloreasca (la fel ca si portocalul) tot timpul anului, infloritul principal se desfasoara pe o perioada de mai multe luni, desi florile sale se ofilesc deja dupa cateva ore.


Florile sunt albe, cresc sub forma de ciorchine si emana un miros puternic, asemanator celui de iasomie sau de portocal, iar perioada de inflorire variaza de la o zona la alta . Ceea ce este caracteristic la arborele de cafea este faptul ca in toate sezoanele se gasesc in acelasi arbore ramuri cu flori, cu fructe verzi sau coapte, culoarea acestora trecand de la verde, la galben, apoi la rosu deschis si in sfarsit la rosu-purpuriu, cand fructele ajung la maturitate completa.
Photobucket
Ca aspect exterior, fructele de cafea se aseamana cu ciresele si contin circa 68% pulpa, 6% tegument si circa 26% bob curat. Din punct de vedere botanic, fructul arborelui de cafea este o drupa falsa, acoperita de un tegument membranos, care isi schimba culoarea de la verde la rosu-purpuriu, in functie de stadiul de dezvoltare a fructului.
Photobucket

Sub acest invelis se gaseste o pulpa carnoasa, in interiorul careia se afla bobul de cafea. Acesta este format din doua parti aplatizate pe o parte si despartite de o adancitura longitudinala. Bobul de cafea este de culoare verde in interior, acoperit de o pelicula subtire argintie, peste care se afla un invelis pergamentos de culoare galbena spre bruna.

Boabele de cafea preparate ale tipului arabica au o forma ovala lunguiata cu crestatura ondulata. In crestatura pot fi recunoscute adesea resturi ale pielitei argintii. Culoarea lor este de la albastru-verzui pana la verde si gri-verzui. Au o lungime de 5-8

· Boabele robusta sunt foarte rotunde cu crestatura dreapta si cu mult mai mici. Culoarea este mai degraba gri-galbuie.


In anumite conditii, intr-o cireasa se poate forma numai un singur bob, ceea ce se intampla adesea in varfurile crengilor arborelui de cafea. Acestea sunt denumite boabe perla. Ele sunt sortate la preparare si comercializate ca grup separat.

Efectele cauzate de cafea
Efectele pozitive

După o perioadă de zece ani de cercetări în Japonia din 100 000 de persoane care consumă cafea, 214 s-au îmbolnăvit şi au murit de cancer renal, în comparaţie cu neconsumătorii de cafea unde au murit de cancer 514 persoane. De aici s-a tras concluzia că substanţele antioxidante din cafea protejează celulele renale de radicalii de oxigen cancerigen. In comparaţie cu ceaiul verde la care nu s-a putut dovedi acest efect. Rezultate asemănătoare s-au obţinut în Otawa la cei cu tendenţă de cancer de sân. Un alt studiu National Health and Nutrition Examination Survey a publicat în anul 2005 că la cei care consumă cel puţin două căni de ceai sau cafea zilnic se reduce incidenţa bolillor cronice de ficat, care este frecventă la alcoolici sau persoane supraponderale (grase), prin efectul cofeinei incidenţa bolii se reduce, la fel se presupune un efect pozitiv în boala Parkinson sau Alzheimer.

Efecte negative

La un consum abuziv, exagerat de cafea sau alte băuturi care conţin cofeina pot să apară următoarele efecte negative:

* Tahicardie (ritm accelerat cardiac)
* Neliniste, Tremor(tremuături),Nervozitate, Stări de panică
* Insomnie
* Convulsii
* o stare uşoară de dependenţă, în lipsa cafelei pot să apară dureri de cap Migrena

Cum actioneaza cafeaua asupra organismului:
Studii recente au evidentiat actiunea psiho-stimulatoare a cafelei. Se pare ca aceasta imbunatateste timpul de reactie si vigilenta si poate creea buna dispozitie.
Cafeaua stimuleaza secretia de saliva si de suc gastric precum si tranzitul intestinal, favorizand digestia, de aceea nu este recomandata celor cu afectiuni precum gastrita, ulcerul gastric sau duodenal.
Despre cafea unele studii indica faptul ca substantele continute de cafea pot reduce aparitia unor anumite tipuri de cancer, cum ar fi cel hepatic si cel de colon, acidul colorgenic protejand impotriva diabetului de tip 1 si 2. Consumul de cafea nu influenteaza riscul bolilor coronariene si poate preveni calculii biliari la femei.
Compusii cafelei si rolul lor:
Cafeaua contine antioxidanti (fenol, arome volatile) care impiedica distrugerea celulelor si, implicit, declansarea unor boli, iar acidul colorgenic reduce concentratia de glucoza. Un consum de pana la 3 cesti de cafea pe zi se pare ca reduce riscul afectiunilor cardiovasculare.
Cofeina, principalul element din compozitia bobului de cafea, stimuleaza sistemul nervos, creste activitatea intelectuala, reduce temporar starea de oboseala si favorizeaza digestia, stimuland activitatea aparatului excretor.
Actioneaza asupra tubului respirator si este un bun remediu impotriva durerilor de cap si a migrenelor pentru ca dilateaza vasele de sange.
Cofeina nu se regaseste insa numai in cafea, ci este o componenta importanta a ceaiului, a ciocolatei, dar si a bauturilor racoritoare sau energizante, precum si a unor medicamente pentru combaterea durerilor de cap, racelilor ori alergiilor. Cantitatea de cofeina din cafea variaza foarte mult, in functie de tipul acesteia (cafea pentru filtru sau solubila, tare sau slaba).
Studiile de specialitate arata ca nivelul mic de cofeina continut intr-o ceasca de cafea imbunatateste puterea de decizie si viteza de reactie, in timp ce cantitati mai mari (2-3 mg/ kg din greutatea corporala) determina o mai buna rezistenta la efort fizic. Prin imbunatatirea performantelor, vigilentei si promptitudinii, cofeina din cafea scade nivelul de depresie si anxietate, precum si riscul de suicid.
Aceasta se absoarbe rapid si se elimina la fel de repede din organism; intr-un interval de 3-6 ore se reduce la jumatate cantitatea aflata in sange.

Contraindicatii:
Pe langa beneficiile unui consum moderat, cafeaua are si contraindicatii. Astfel, cei cu afectiuni precum hepatita cronica, ciroza, ulcer gastric sau duodenal, guta, nevroza, dureri de cap, hipertensiune arteriala si enterocolita cronica ar fi bine sa evite consumul de cafea.
De asemenea, cafeaua nu este recomandata copiilor, adolescentilor si mai ales femeilor in perioada menopauzei si postmenopauzei, pentru ca favorizeaza osteoporoza.

Photobucket

Cafeaua si sarcina:
Consumata cu moderatie, cofeina nu are efecte asupra fertilitatii sau conceptiei si nici asupra ducerii saricinii la termen cu bine. Totusi, femeile insarcinate care beau cafea tind sa devina agitate si nervoase.
In plus, cofeina nu are nici o valoare nutritiva si favorizeaza pierderea calciului, un nutrient deosebit de important pentru o sarcina sanatoasa. Unele studii au aratat ca 300 mg pe zi de cofeina pot creste riscul de pierdere a sarcinii. Prin urmare, pentru a fi sigure ca veti purta sarcina fara incidente deosebite, e bine sa reduceti consumul de cofeina.

Cafeaua vindeca celulita
Kilogramele in plus si celulita sunt cele mai frecvente probleme cu care se confrunta femeia moderna. Ori, cofeina joaca un rol foarte important in combaterea acestor neplacute fenomene. Majoritatea cremelor de corp anticelulitice o folosesc ca ingredient, iar unele studii arata ca putem slabi consumand cafea, 300-400 de calorii putand fi arse in fiecare zi printr-un consum moderat.

Crema anticelulitica usor de preparat
Si pentru a veni in sprijinul celor care vor sa scape de celulita, iata si o reteta eficienta pe care o puteti prepara chiar acasa:
se amesteca zat de cafea cu ulei de masline si se obtine o pasta cu care se maseaza zonele corpului afectate de celulita.

Cafeaua si obisnuinta
Exista o diferenta semnificativa între obisnuinta si dependenta, desi adesea se face confuzie între cele doua.
Simptomele dependentei fizice includ pofta si nevoia de a creste cantitatile de substanta pentru a satisface aceasta pofta.In cantitati moderate, cofeina nu actioneaza asupra zonelor din creier legate de dependenta.
Ce se intampla daca la micul dejun bem doar o cafea sau un ceai? "Daca sarim peste micul dejun, sigur vom avea un deficit de energie toata ziua. Daca bem un ceai sau o cafea si nu mancam nimic, iarasi nu este bine. Aceste bauturi stimuleaza sucurile gastrice, organismul incepe sa consume din rezervele de proteine, in nici un caz din rezervele de grasimi. In acest mod intram intr-un cerc vicios: pierdem din masa musculara, arderile vor scadea, dar vom incepe sa acumulam grasime. Nemancand dimineata, sigur ne ingrasam. In timp vom deveni supraponderali, chiar obezi. Ceea ce mareste riscul de diabet, de boli de inima"
Cafeaua bauta pe stomacul gol, cafeaua poate fi iritanta pentru intestin din cauza continutului ridicat de celuloza. Daca am mancat, atunci cafeaua are efect benefic asupra sistemului nervos central si asupra proceselor care tin de cresterea vigilentei. De asemenea, stimuleaza arderea caloriilor care provin din grasimi si ne ajuta in mentinerea greutatii.

Sfaturi utile


Cum trebuie consumat cafeaua?
Cafeaua preparata trebuie sa fie consumata imediat. Daca se pastreaza pe plita fierbinte mai mult de 45 de minute, aroma bauturii se schimba. Deosebit de daunatoare este reincalzirea bauturii racite. Bautura se pastreaza bine pentru timp scurt in termosuri bine inchise.

Pastrarea cafelei acasa:
Cafeaua este un produs sensibil. Oxigenul din aer si umezeala pot modifica foarte repede aroma in mod negativ. Acest proces incepe, de indata ce ambalajul care protejeaza aroma cafelei se deschide in gospodarie.
Astfel la temperatura inconjuratoare cafeaua macinata e modificata negativ deja dupa sapte zile.
Pierderea aromei poate fi incetinita insa prin pastrare la frigider. De aceea se recomanda depozitarea cafelei dupa deschiderea pachetului intr-un recipient inchis de metal sau de sticla si pastrarea acesteia la frigider pana la folosire.
La un consum mic si un timp indelungat de consumatie se recomanda pastrarea in congelator. Atunci cafeaua isi pastreaza un timp mai indelungat prospetimea.
Cafeaua boabe poate fi tinuta proaspata mai mult timp. De aceea cafeaua boabe se va macina chiar inainte de preparare, pentru a beneficia cat se poate de mult de acest avantaj. Si aici pastrarea proviziilor in frigider prezinta avantaje.
Pentru macinarea cafelei poate fi folosita rasnita de cafea. E recomandabil insa ca rasnitele electrice sa aiba un ruaj adevarat. Morile care zdrobesc cafeaua printr-un cutit rotativ, au efect negativ asupra aromei. La acest mod de maruntire cafeaua devine prea fierbinte si pierde din aroma. Si apoi macinarea nu este deloc uniforma.


Zilele astea o sa va prezint cateva retete de cafea ... bauturi calde din cafea ... superrrrrrrr bune.

Week and placut pt toata lumea!

Stroganov de pui! (Atkins)


Ingrediente:

- 1 piept de pui intreg
- jumatate de borcan de castraveti
- o ceapa de marime mijlocie
- ulei de masline
- piper
- delicat
- smantana
- ciuperci (eu folosesc deobicei un borcan)
- busuioc
- pt cei care nu tin dieta se poate adauga un baton de branza topita, si un pic de gustin de la dr otker sa fie mai groasa.
- o lingura de faina de soia
Pieptul se taie fasii subtiri ... intre timp ceapa taiat marunt se caleste intr-un pic de ulei de masline, se adauga pieptul taiat fasii si se lasa la calit cateva minute, poi se adauga ciupercile, si se condimenteaza cu delicat. Dupa vreo 5 min se pune un pic de apa dar nu mult si se fierbe, intre timp taiem castravetii fasii subtiri, cand carnea s-a fiert se adauga castravetii, apoi lingura de faina (ruda de branza topita), si un paharel de smantana, piper, busuioc....si se fierbe cateva minute, daca vi se pare lichida (trebuie sa aiba o consistenta cremoasa) atunci puneti inca un pic de faina de soia (sau GUSTIN de la DR. Otker).

Se serveste cald cu cartofi piure (cei fara dieta) pt cei cu dieta e foarte buna cu varza rosie calita.
Pofta Mare

luni, decembrie 15, 2008

Supa crema de brocoli



Acum ca sunt ocupata cu curatenia mare, cu zugravitul etc ... nu am timp prea mult de stat in bucatarie ... asa ca ceva care merge repede e supa de brocoli, si puiul la cuptor ... ceva rapid si gustos.

Ingrediente:

- brocoli - sau proaspat in jur de 1 kg sau de la magazin inghetat la punga tot 1 kg
- smantana - un paharel de 150 - 200 g
- sare, piper, patrunjel verde
- cascaval ras - 300 g


Se pune brocoli la fiert ... daca e proaspat atunci se desface buchetele ca si conopida si se pune la fiert in apa cu sare sau delicat pana devine moale, daca e inghetat asa cum e din punga pus in apa cu sare sau delicat (eu folosesc delicat)si la fiert, apa in care fierbe sa nu fie foarte multa ... cat sa acopere brocoli ca apoi va fi prea diluat.

Cand brocoli este moale se strecoara dar apa nu se arunca, se pune la o parte iar continutul de brocoli se pune in blender, se mixeaza bine pana devine pasta si se diluaza cu apa in care a fiert, cine doreste mai multa supa se poate pune mai multa apa insa atunci trebuie ingrosat cu faina. Eu deobicei numai pun apa deloc ajunge apa in care a fiert ... obtinem o supa cremoasa, adaugam smantana si patrunjelul tocat marunt,il fierbem inca o data pana da in clocot.

Se serveste fierbinte cu cascaval ras.

Pofta mare.


P.S. pt concurs Olivo ...

3 l de supa optinuta in jur de 680 calorii
1l de supa 226.6 calorii ... o portie de 300 - 400 g in jur de 150 cal plus cascaval 50 g in jur de inca 150 calorii ... deci in total o portie in jur de 300 calorii ...

sâmbătă, decembrie 13, 2008

Avem varicela!



Totul a inceput ieri dimineata cand colega mea Cristina ma suna dimineata ca a fost trimisa acasa cu copilul ca are varicela ... Niki fetita Cristinei este cea mai buna prietena a Carlei ... la gradi sunt mereu impreuna, in fine ... Carla nu a fost la gradi ieri ca am avut ceva treaba prin casa si am lasat fata la mama dar seara cand am luat-o de la mama in timp ce o imbracam am vazut niste bubite ... am ajuns acasa si le-am studiat mai bine ... nu sunt multe bube dar sunt ... pe ceafa, gat, fata, sub brat, la san, burtica, spate, funduc ... deci este ...iar pe azi dimineata bubele rosii contineau un lichid - vezicule ... e clar nu?
Am vorbit cu Leila aseara ... si mi-a dat niste sfaturi ce si cum sa fac ...pt care ii multumesc mult ... trebuie sa stam in casa 2 sapt la caldurica, nu facem baie decat ne stergem, ne dam pe bube cu solutie si pudra, nu consumam acrituri ...contralam febra si daca avem atunci nurofen.
Asta inseamna ca nu vom fi prezenti la prima serbare care va avea loc joi 18 dec, si imi pare foarte rau ca am repetat poezia, ne-am luat hainute albe ... ca noi trebuia sa fim fulgii de nea Carla si Niki. Asta e ... poate data viitoare daca nu ne prinde o alta boala contagioasa.



va doresc un week and placut!

vineri, decembrie 12, 2008

Gulii umplute (Atkins)

Ingrediente:

- 6 gulii mari sau 8 gulii mici
- carne tocata 300 g
- soia granule o punga
- faina de soia cam o lingura
- o ceapa
- smantana 200g
- patrunjel verde - o legatura
- sare, piper
- un pic de unt



Ingrediente:
Soia granule se pune la inmuiat 20 min in apa cu delicat, guliile se curata si se scobeste mijlocul, soia granule se stoarce bine de apa si se amesteca cu carnea si cu ceapa tocata marunt, se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, patrunjel. Se aprinde cuptorul pt al incalzi.

Se umple guliile scobite cu compozitia de carne, se ia tava si se unge cu unt ...


daca aveti o tava de teracota e ideala,

dupa ce am uns tava cu unt asezam miezul de la gulii in tava


peste se pune guliile umplute si apa cat sa acopere miezul

se pune capacul la tava sau daca nu aveti capac se pune o folie si se pune la cuptor 40 - 60 min in functie cum fierbe. Dupa ce guliile sunt moi se scoate din cuptor si se aseaza doar guliile umplute intr-o oala sau in ce doriti sa il depozitati la frigider,



miezul se aseaza in blender, se adauga o lingura de faina de soia, smantana si patrunjelul. Se mixeaza bine pana obtinem o pasta fina, pasta se va turna peste guliile umplute.



Se serveste cald cu acrituri.



Pofta Buna!

marți, decembrie 09, 2008

Pui cu rozmarin (Atkins)

Ingrediente
- 1 pui grill cat vreti voi de mare
- frunze de rozmarin proaspat
- usturoi - 2 catei
- ulei de masline
- condimente: sare, piper, pasta de ardei, ghimbir macinat, coriandru, patrunjel frunze (eu am folosit uscat), cimbru frunze uscate ...

Puiul se spala se inlatura partile nedorite, se baga usor degetul sub pielea de pe piept ... incet ca sa nu rupem pielea ... cand am indepartat pielea de carne luam 3 crengute de rozmarin si le asezam sub piele, cateii de usturoi se taie rondele si se aseaza sub piele ...

apoi se ia un ac mare si ata, se coase bine pielea pt a nu iesi rozmarinul si usturoiul.


Condimentele mai sus mentionate se amesteca bine, puiul il ungem bine cu ulei de masline si apoi se adauga mixul de condimente, se freaca bine puiul cu condimente sa ajunga peste tot ...


se infasoara puiul intr-o folie se aseaza in tava si se da la cuptor in jur de 40 - 50 min ...


dupa 50 de min se indeparteaza folia si se lasa asa fara folie in cuptor inca 20-30 min.

Se consuma cu garnitura preferata.

luni, decembrie 08, 2008

Pollo italiano varianta Atkins

Am luat aceasta minunata reteta de la Bucataresele vesele dar datorita faptului ca sunt la dieta Atkins am trasformat-o un pic pt mine... sper sa nu se supere fetele ...

Ingrediente:
- 800 g piept de pui
- 200 g ciuperci
- 200gr tofu (branza de soia)
- o legatura patrunjel
- o lingura de pasta de ardei
- sare, piper, ghimbir macinat
Pentru sos:

- 100 gr smantana
- maioneza dintr-un galbenus
- 2 - 3 catei de usturoi
- piper, sare dupa gust

Garnitura:
Ce garnitura va place.

Pieptul de pui se spala, se dezoseaza daca e cazul si se taie felii ca si snitelul, se bate, ciupercile se spala si se curata, patrunjelul se spala, tofu se rade cu razatoarea pt cascaval, ciupercile si patrunjelul se toaca marunt

se amesteca cu tofu ras si se condimenteaza dupa gust.

Se taie folii patrate se unge cu un pic de ulei de masline si se aseaza carnea

peste carne compozitia de ciuperci, patrunjel si tofu

si se ruleaza,

se impacheteaza bine cu folia
si se aseaza intr-un vas termorezistent in care adaugam un pic de apa,
se introduce in cuptor in jur de 30 - 40 de min.
Intre timp facem sosul ... se face maioneza dintr-un galbenus de ou, se adauga smantana, usturoiul pisat si condimentele, se amesteca bine si se pune la frigider pana la servire.
Se scoate din cuptor se da folia jos si se serveste cu garnitura preferata si cu sosul de maioneza.

duminică, decembrie 07, 2008

Supa crema de ciuperci

Am cautat pe net peste tot o reteta de supa crema de ciuperci ... insa nu am gasit mai nimic care sa imi placa asa ca am luat 2 retete si l-am transformat in una si am si incercat-o ... foarte buna a iesit ...

Ingrediente:

- 800 g ciuperci
- o ceapa rosie
- 2 morcovi medii
- 1 lingura de pasta de ardei
- 1 lingura de ulei de masline
- 150 g de smantana
- 200 ml supa de legume
- patrunjel verde, sare, piper, maghiran si un pic de chimin


Ciupercile se curata si se taie felii, ceapa se curata si se toaca marunt, morcovii se curata si se taie rondele ... intr-o oala adanca se pune o lingura de ulei de masline la incins ... se pune ceapa la calit, dupa se adauga ciupercile si se lasa in jur de 5 min sa se lase, se adauga morcovii rondele, pasta de ardei




si supa de legume (daca e nevoie se completeaza cu apa cat sa acopere continutul), se condimenteaza cu sare, piper si verdeturile si se lasa sa fiarba pana ingredientele devin moi.




Cand si morcovii s-au inmuiat se pune supa cu ingredientele in blender (mie mi-a fost lene sa scot blenderul asa ca l-am tocat cu mixerul)si se mixeaza pana obtinem o pasta ...


se adauga apa ... dar nu foarte mult sa nu diluam mult, se pune smantana si se pune pe foc pana da in clocot ...




Se serveste cu crutoane sau cascaval ras. Pt cei care tin dieta Atkins se consuma gol.

P.S. ca si aspect nu e foarte apetisant dar credeti-ma e foarte buna la gust.

Pofta mare!
 
Tunde's Blog Blogger Template by Ipietoon Blogger Template