sâmbătă, ianuarie 22, 2011

Cozonaci cu nuca - reteta simpla si rapida -Reteta bunicii



O reteta simpla, usor de facut, cozonaci pentru sarbatori ... este reteta bunicii mele ... nu necesita mult timp la dospit si este destul de simpla.

Eu am facut doar cozonaci cu nuca dar tot asa se face si cel cu mac numai ca la prepararea umpluturii in loc de nuca punem mac macinat.

Ingrediente:

- 600g de faina
- un cub Rama
- 100g de zahar
- 1 cub drojdie
- 4 galbenusuri
- 3 linguri de smantana.

Umplutura:

- 300g de nuca macinata,
- 200g zahar
- 4 albusuri
- 100g stafide
- coaja de la o lamaie
- 50g de pesmet

Faina se freaca intre palme impreuna cu margarina,


pana incorporam toata margarina, apoi adaugam zaharul, 4 galbenusuri,


drojdia (se sfarma bine drojdia cu furculita in jumate de pahar lapte, se pune apoi doua linguri de zahar si una de faina si se lasa sa creasca la loc cald, daca drojdia este proaspata creste repede)si smantana ... se framanta totul ffff bine dupa care il lasam 20 min intr-o oala la dospit.
In aceste 20 minute pregatim umplutura ... Macinam nuca,

batem spuma albusurile, adaugam zaharul si mai batem spuma pana devine tare ... incorporam nuca macinata in albusul de ou, adaugam pesmetul, coaja rasa de la o lamaie si stafidele. Amestecam bine.

Luam aluatul si il impartim in 2 ... presaram faina pe masa de lucru si luam o bucata de aluat si il intindem ... punem jumate din umplutura peste foaie si il intindem uniform ...


dupa care rulam usor foaia de la un capat la celalalt ... capetele le introducem inautru ca sa nu iasa continutul si il asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Tot asa procedam si cu aluatul ramas.
Tava se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa la dospit 30 minute.

Dupa cele 30 min ... cu ajutorul unei furculite se impunge cozonacul ca sa nu crape cand creste in cuptor si apoi se unge cu un galbenus de ou.

Se introduce tava la cuptorul preincalzit in jur de 50 min ...

Sfat: eu dupa capul meu acum as face o mica modificare, aluatul obtinut eu l-as imparti in 4 bucati si umplutura la fel si as pregati 4 bucati de cozonaci micuti ...pentru aspect. Cozonacul meu a fost fff gustos dar nu mi-a placut ca s-a intins si a crescut urias. In rest a fost fff gustoasa.

Pofta Buna!!!

In poza de mai jos se gasesc prajiturile mele pregatite pentru Craciun... Cozonaci cu nuca, Fursecuri cu miere si Isler reteta primita cadou de la Steluta
Singurul lucru pe care l-am schimbat a fost decorul ... am decorat cateva bucati de isler cu albus de ou la care le-am dat gust de portocale, respectiv cu glazura de ciocolata cu inimioare si bucatele de ciocolata.







P.S. Steluta daca citesti acest post sa stii ca Islerele au avut un mareeeee succes multumesc!!!

Fursecuri cu miere pentru Craciun - reteta bunicii



   In prag de sarbatori, m-am gandit sa impart cu voi o reteta minunata, pe care pot sa zic ca am mostenit-o de la bunica mea, o reteta simpla, delicioasa, care nu lipseste de la masa de Craciun niciodata.

Ingrediente:

- 500 g de faina
- 150 g de zahar pudra
- 150g de miere
- 2 oua
- jumate de margarina Rama cub
- 1 praf de copt
- o lingura de cacao praf (de preferat calitate superioara fara zahar)
- scortisoare, cuisoare, ghimbir sau condimente pentru turta dulce


Aluatul il pregatim cu o seara inainte, trebuie sa stea la frigider cateva ore bune.
Galbenusurile se bate cu zaharul pudra, mierea se pune la incalzit pana se topeste, cand s-a topit punem margarina peste si amestecam pana se topeste ...intre timp luam oala de pe foc. Intr-un vas mare se pune faina cernuta, cacao, praful de copt, scortisoare, praf de ghimbir, cuisoare sau condimentul de turta dulce (eu am folosit condimente de turta dulce) galbenusurile cu zaharul si apoi amestecul de miere cu margarina. Apoi se amesteca totul bine bine, cand aluatul s-a incorporat luam o folie de plastic si impachetam aluatul in folie bine bine sa nu intre in contact cu aerul de loc, eventual puteti sa il puneti dupa intr-o punga si asa sa il asezati la frigider pana a doua zi. A doua zi cu o ora inainte de a ne apuca de copt scotem aluatul din frigider si il lasam la temperatura camerei. Se ia aluatul se imparte in 3- 4 bucati




si se intinde pe masa presarata cu faina si cu diferite figurine, forme, modelam formele de turta dulce.

Le punem pe o tava tapetata cu hartie de copt si il punem in cuptorul preincalzit in jur de 10 - 15 min, aveti grija sa nu le prajiti foarte tare ca devin tari ca piatra, lasati la cuptor doar pana isi schimba culoare usor ...



cand sunt gata se scoate si se lasa la racit ...


dupa ce se racesc complet incepem sa le decoram fiecare dupa placul lui. Eu pentru decorat am folosit albus de ou si zahar respectiv colorant alimentar gel ...



Decor:
- 1 albus
- 100 g zahar pudra
- 1 lingurita de zeama de lamaie sau orice aroma doriti
Se bate albusul tare cu mixerul, apoi se adauga treptat zaharul si se bate cu mixerul  iar la final se adauga zeama de lamaie si culoare pe care o doriti. Eu am folosit pentru ornat 2 albusuri si 200g de zahar, si dupa ce am terminat am impartit cantitatea obtinuta in mai multe boluri mici, apoi le-am colorat ... cu rosu, verde si am lasat si alb. Apoi le-am decorat cu diferite decoratii gata cumparate, bilute colorate, bilute aurii.








Fursecurile obtinute au iesit fff frumos. Carla a fost fff incantata.

vineri, ianuarie 21, 2011

Interviul meu de pe gustos.ro


Interviul meu pe gustos.ro ... un interviu pe care l-am scris la repezeala, imi cer scuze si de aceea am sa reeditez aici interviul cu corecturile de rigoare.

Avem placerea sa v-o prezentam pe doamna Tunde Pantea, persoana din spatele Tunde's Blog, care ne incanta cu istorisiri savuroase si cu retete delicioase.

Cum ai inceput sa ai un blog gastronomic?
Daca ma gandesc bine atunci asta a fost in urma cu vreo 4 ani cand mi-am facut un blog pe yahoo, blog ce nu mai exista de atunci, am avut printre prieteni o doamna draguta Doamna Margareta care m-a ametit cu specialitatile ei si uite asa am inceput si eu sa postez retete pe blogul meu, apoi am vazut bloguri mai mari, care aveau poze frumoase si totul parea ceva ireal … am intrat pe blogspot si uite asa incet incet am invatat sa imi administrez pagina si sa pun retete utile tuturor.

Ai vreun bucatar favorit? Care este acela?
Da, am mai multi, daca ar trebui sa aleg ar fi sa o amintesc pe Anna Olson.

De unde te inspiri in arta culinara: carti de bucate, reviste, emisiuni, bloguri, site-uri?
Inspiratia mea vine asa din senin, dintr-o emisiune (cum ar fi cireasa de pe tort dar varianta maghiara), de la bunicile mele, din care una numai este printre noi si amintirile din copilarie, gustarile si bunatatile facute de ea si azi imi excita papilele gustative, respectiv bunicuta mea pe care inca o am langa mine care este o adevarata gospodina care creaza si reda multe preparate delicioase, respectiv mama care face niste preparate dietetice delicioase, printre inspiratii mai pot aminti si blogurile culinare nu dau nume pentru ca mi-ar fi greu, fiecare are ceva special ...

Care a fost cel mai mare dezastru culinar pe care l-ai avut?
Da, cel mai mare dezastru a fost atunci cand eram o adolescenta nerabdatoare sa o ajut pe mama, am gatit spaghete, am fiert spaghetele in mod obisnuit si cand am ajuns la momentul in care trebuie strecurate s-a produs dezastrul pt ca am scapat oala cu spaghete in chiuveta (iar chiuveta noastra din bucatarie era prevazuta cu un sifon cu gauri destul de mari) si jumate din cantitatea de spaghete fierte s-a scurs in jos pe sifon … am incercat cu mana sa adun repede pastele si am reusit sa ma ard bine in palme … printre dezastre as mai aminti incercarile noastre la liceu (am terminat liceu Economic profi alimentatie publica unde aveam cateva ore de practica - gatit pe saptamana) printre care momentul cand a trebuit sa cernem faina si ne-am ales cu o bataie de toata frumusetea cu faina, normal ca profesoara nu a fost foarte incantata ...

Daca ai avea un restaurant, ce profil ar avea, care ar fi specialitatea bucatarului si unde ai vrea sa se afle din punct de vedere geografic?
Daca as avea un restaurant ar fi un restaurant cu profil traditional si dietetic … as gati mancare traditionala Romaneasca si Ungureasca … respectiv as gati pentru mai multe tipuri de diete dupa cerinte, as incerca sa aduc imaginatie si multa culoare in bucataria dietetica ca sa arat lumii ca se poate manca bine si asa … este foarte greu sa mergi la un restaurant cand esti la dieta nu? ce bine ar fi sa mergem la un restaurant si sa zicem ca (noi tinem Montigneac sau Rina’s 90 un exemplu) am dori sa mancam ceva care se incadreaza la acesta dieta …
Specialitatea bucatarului mereu ar fi altceva, zilnic altceva …nu pot sa zic acum ce ar fi da oricum ceva plin de imaginatie, de culoare, ceva care nu ar fi greu la stomac dar totusi sa dea stare de saturatie.
Locul nu conteaza, conteaza sa ai posibilitati, creativitate si sanatate sa le poti indeplini.

Care au fost cele mai pretentioase retete gatite de tine vreodata?
Sincer, nu prea gatesc nimic pretentios, pentru ca nu am rabdare suficienta de aceea blogul meu are sloganul rapid si simplu adica “Ceea ce ma reprezinta”, insa daca ar fi sa spun cateva retete mai dificile as zice Tortul in forma de bust la care am lucrat 2 dupa mese, petrecerea surpriza ar Carlei (fetita mea) care a fost anul trecut unde am pregatit multe specilitati decorate pe placul copiilor …

Ce retete ai recomanda utilizatorilor incepatori de pe blogul tau?
Ok, sa incepem cu Aperitivul: Tarte cu pateu de casa, Supa: Supa de pui cu castraveti murati si tarhon, Salata: Salata de cruditati Atkins, Felul principal: Piept de pui umplut cu ciuperci, rucola si rozmarin cu garnitura de legume totul gatit la steamer, Desert: Prajitura cu mere (reteta bunicii) si as recomanda o ceasca calda cu ceai de ghimbir

Care este reteta ta preferata si/sau care este cea pe care o gatesti cel mai des?
Supa crema de brocoli este preferata, o gatesc destul de des, retetele care se gasesc pe blogul si se gatesc la steamer … Steamerul este pentru mine o minune … gustul e altfel.

Ai vreo reteta mostenita din familie, o reteta a copilariei tale?
Da, Prajitura cu mere, si fursecurile pt Craciun reteta care urmeaza a fi postata in curand … mai sunt si altele de ex papricasul de ciuperci, papricasul de cartofi, papricasul de ficatei … supa de chimion, supa de fructe ...si mai sunt multe care nu toate apar pe blog dar anul acesta mi-am propus sa le pun pe blog ...

Ce meniu si ce pregatiri ai recomanda pentru o masa cu prietenii?
Va dau exeplu ziua de maine cand va fi o mica intreunire de familie si cu prietenii apropiati cand vom sarbatorii cei 5 ani ai fiicei mele Carla … am pragatit urmatorul meniu care eu recomand la toata lumea.
Supa Pina Colada, Rosii umplute cu creme de branza (din 4 feluri de branda), Salata de vinete, Aperitiv cu somon servit pe tarte, Salata de cartofi cu castraveti murati si gogosari murati. Oua umplute cu ciuperci, Tarte cu pate de casa, Guacamole cu bruschete. Chiftelute, Snitele, Sanvisuri … felurile de mancare sunt multe insa vor fi numai un pic din fiecare cantitativ ...

Daca ai vrea sa salvezi in capsula timpului cele mai tari cinci retete, care ar fi acelea?
O intrebare la care nu pot sa raspund as lua caietul cu retete a bunicii ...

Daca ai putea sa alegi o tara in care sa te nasti din nou, pe care ai alege-o din punct de vedere culinar?
Nu cred ca sunt in masura sa spun asta, din pacate in viata mea am fost doar in Ungaria, Spania si Norvegia deocamdata … nu pot sa zic ca ceva m-a impresionat, eu ma simt bine aici … si mancarea e buna, daca am stii sa alegem ingredientele de calitate si ne-am concentra asupra cantitatii atunci eu zic ca am intrecem cu brio toata lumea.

Care sunt restaurantele tale preferate?
Nu am un restaurant preferat, refuz sa am una, insa daca e sa ies in oras deobicei aleg un local nou, mereu ceva nou unde deobicei mananc Pizza sau salate.

Cat de mult experimentezi in bucatarie? Respecti retetele cu strictete?

Eu deobicei incerc sa aduc mereu ceva nou in bucatarie, monotonia este un blestem pentru mine, nu suport sa fac mereu aceas lucru, de aceea de obicei fac ceva nou, modific o retete de a bunicii, a mamei sau chiar ce gasesc pe bloguri sau ce vad la tv.

Care este cel mai frumos compliment pe care l-ai primit pentru mancarea pe care ai gatit-o?
Cele mai frumoase complimente sunt de la familie si prieteni … imi place sa fiu apreciata insa nu pot sa zic ca pun mare accent pe aceste complimente … eu fac totul din inima daca le place bine daca NU imi pare rau atat … totusi poate daca ma gandesc bine, cel mai mare compliment pe care il primesc cu drag este atunci cand ma suna familia, prietenii sa ma intrebe diferite retete, sa dau sfaturi pentru diferite proceduri in bucatarie …

Ai trecut prin vreo intamplare amuzanta legata de gastronomie?
Da, normal cine nu a trecut … as aminti o faza simpatica cand am pregatit o gustare pentru niste musafiri, faceam o salata de fructe … am taiat felii sau cubulete fructele, le-am insirat frumos pe un blat mare de lemn si am iesit pentru 15 minute din bucatarie sa vorbesc la telefon, timp in care fetita mea Carla a mancat fructele de pe blat … si cand m-am intors in bucatarie numai era decat ceva ramasite ...am cautat domnisoara sa o cert dar cand am vazut-o tolanita in pat tinand-se de burtica si cu o satisfactie pe mutrica ca a putut face ce a vrut m-am oprit si am ras de ea …

Alimentatia sanatoasa este o chestiune tot mai importanta pentru zilele noastre, suntem inconjurati de alimente nesanatoase. Ce sfaturi, recomandari le dai tinerelor mamici pentru a-si hrani sanatos copiii?
Asta este un subiect greu si destul de complex, in primul rand eu as schimba mentalitatea parintilor … cunoasc multi parinti (atat in viata personala cat si in viata profesionala) care isi invata copii sa manance prost … insa cea mai mare problema pe care o vad eu este recompensa culinara … nu pot sa suport cand vine un parinte la cabinet (sunt medic stomatolog) si ii spune copilului ca daca o lasi de tanti doctor sa iti faca ceva te duc la MC DONALDS ...deci sunt socata cand aud de astea … sau aud ca daca esti cuminte te duc la Mc DONALDS … sau iti iau o ciocolata (care nu ar fi problema daca ar fi una dar deobicei este a nu stiu cata pe ziua aceea), nu cu mancarea e problema ci cu mentalitatea noastra … daca de mic iti inveti copilul cu preparate culinare facute din ingrediente de calitate (adica ingrediente luate prospete nu congelate, nu conserve, nu grasimi multe) si daca suntem atenti la igiena elementara si la cantitati atunci totul ar fi bine …
Pe aceasta cale va rog dragi parinti, uitati de recompensele culinare, uitati de fast fooduri (nu sunt nici eu o incuiata, nu zic sa nu duceti copilul o data sa vada si el ce e ala fast food dar nu faceti un obicei din asta), daca ii duceti undeva recompensa sa fie altceva dar nu mancarea pentru ca se poate intoarce importiva voastra oricand … stiu din experienta

Care este reteta de pe blogul tau cu cel mai mare succes?
O sa radeti dar nu este o reteta, este un post despre dieta Rina’s 90 si despre Aparatul de aerosoli (care in continuare este o problema ca lumea nu stie sa il foloseasca, medici nu il recomanda pentru nu stiu nici ei ce bine face in momentele cand esti racit ) la care am cele mai multe comentarii si cerinte, dar daca e sa amintesc o reteta atunci ar fi Sucul de rosii reteta mamei si prajitura Zserbo (Jerbo).

Ai bloggeri culinari preferati? Care sunt acestia?

O … da … am … nu cred ca vreau sa ii enumar … pe toti ii iubesc pentru ceva anume … preferati am si eu normal dar nu vreau sa supar pe nimeni …

Ai alte pasiuni in afara de arta culinara despre care ai vrea sa ne povesteti?
Da, am imi place totul ce e facut cu mana, lucrul manual care este in ziua de azi atat de greu de gasit si atat de greu de respectat ...

Intrebare deschisa: despre ce altceva ai vrea sa ne mai vorbesti?
Despre nimic, am scris destul si cred ca e momentul sa ma retrag… multumesc pentru posibilitatea aceasta.

miercuri, ianuarie 19, 2011

Festivalul Blogurilor Gustoase


Anul acesta am zis ca ma inscriu si eu la acest concurs, cui ii plac retetele mele poate sa ma voteze pe Gustos.ro la categoriile Feluri Principale si Deserturi ... trebuie doar sa va faceti un cont in caz ca nu aveti ... si sa votati la categoriile mai sus mentionate la Tunde's Blog.

Retetele care participa sunt urmatoarele:

Feluri principale:

Chiftelute de mazare cu chipsuri


Clatite Hortobagy cu carne si ciuperci


Piept de pui umplut cu ciuperci, rucola si rozmarin cu garnitura de legume totul gatit la steamer



Deserturi:

Bombe de martipan


Prajitura cu mere "Prajitura bunicii"


Desert cu budinca rapid si simplu


Eu am votat deja retetele preferate a "colegilor" mei.

Va multumesc!!!

Tunde Pantea

joi, ianuarie 13, 2011

LA MULTI ANI!!! CARLA



Fetita mea Carla, azi implineste 5 ani ... au trecut 5 ani, ani in care ea a fost cea care mi-a luminat viata, cea care mi-a dat sens vietii, ea este cea mai mare realizare din viata noastra si tot ea este cea pentru care am sa lupt ...
Multumesc lui Dumnezeu ca o am si ii cer lui Dumnezeu sa o pazesca de rele ...

luni, ianuarie 10, 2011

Dulce Romanie - Provocarea lunii ianuarie 2011 - Rucola (Voinicica) si ciuperci

O noua provocare, va invit pe pagina Alinutzei!



"Iata ca m-am oferit sa duc mai departe aceasta minunata initiativa, gazduind provocarea lunii ianuarie cu stangacia mea in materie culinareasca, dar si cu mari emotii (nici nu va imaginati :))

ingredientele alese de mine, cu mare grija, asa ca dupa sarbatori, cu stomacelul plin de sarmale, carnati, afumaturi, cozonaci, prajituri, vin si sampanie sunt

........ Rucola (Voinicica) si ciuperci ................

care ne vor ajuta la dezintoxicarea organismului dupa toate aceste mancaruri grele.

Cate ceva despre Rucola/Voinicica, are un mod special de preparare:
- se rupe doar cu mana, altfel se ofileste repede si isi perde aroma;
- nu se foloseste otet (eventual putina lamaie stoarsa);
- se consuma in maxim 15 min de la preparare.

Voinicica (Eruca sativa) este o plantă anuală din familia Brassicaceae (Cruciferae), cu flori albe sau gălbui cu vinișoare brune sau violete, cu frunze de culoare verde închis, late, în formă de limbă, cu aromă puternică. Este o plantă comestibilă folosită încă din antichitate.

În supermarketurile din România se comercializează uneori sub denumirea din limba italiană, rucola, neglijându-se denumirea comună din limba română, voinicică.

Se poate pastra si in ghiveci, se inmulteste prin seminte; se uda zilnic, frunzele vor creste destul de repede (cam o saptamana); dupa ce se recolteaza se pot pastra in frigideer maxim 3 zile.


Iata si regulile provocarii, preluate asa cum le-a stabilit Mihaela

Cine doreste sa participe, trebuie sa gateasca ceva cu ingredientele de mai sus, fie impreuna, fie cu unul din ele, (ori si rucola si ciuperci, ori doar rucola sau doar ciuperci), sa posteze pe blogul propriu reteta, apoi sa-mi trimita mie, pe adresa alinav.savin@gmail.com, un link catre postare si o poza . Cine nu are blog, imi poate trimite reteta cu tot cu poza, ce va fi inclusa in postul final cu toate retetele.

Blogul ce va gazdui provocarea lunii viitoare (februarie 2011), va trebui sa aminteasca provocarea lunii anterioare, iar in alegerea ingredientului sau temei noii luni se va tine cont de ideea initiala "Dulce Romania" (se vor folosi doar ingrediente romanesti sau teme specific romanesti).

Edit: datorita unor neintelegeri ideea cu concursul nu se va mai aplica; va ramane asa ca pana acum cineva va trebui sa se ofere pentru provocarea lunii februarie; imi cer scuze tuturor.

Ce ziceti? Daca va place ce v-am propus, sunteti de acord cu toate conditiile, atunci nu mai stati pe ganduri si .... spor la cumparaturi si gatit; abia astept sa vad retetele voastre!

Data limita de gatit si trimis retete este 22 ianuarie 2011.

Pe 23 ianuarie, intr-un post special vor fi publicate toate retetele primite si pozele aferente.

In perioada 23-25 ianuarie se va desemna castigatorul ce va gazdui noua provocare.

Ma ajutati cu raspandirea zvonului despre aceasta noua provocare?

Multumesc din suflet!

P.S. Sper ca nu am omis ceva important; sa ma trageti de manecutza in caz de .."

Acest post este un copy paste de pe blogul Alinuzei

sâmbătă, ianuarie 08, 2011

Un an nou o noua speranta spre mai bine


Probabil ati remarcat ca am lipsit o vreme, sarbatorile au fost frumoase, Craciunul in familie si Revelionul cu niste prieteni dragi in Ungaria. Aceste saptamani au fost pentru mine destul de grele, am stat si m-am gandit foarte mult, am stat si am retrait tot ce am facut, tot ce am patit anul trecut ... pentru ca anul nou sa ma gaseasca impacata ...
Pentru mine anul 2010 a fost un an urat ... cu multe probleme, probleme profesionale, de sanatate si altele care mi-au schimbat viata, starea de spirit si sanatatea ... si toate astea din ce cauza? orice problema are o cauza fiind medic stiu ca degeaba tratezi simptomele daca nu stii cauza ... deci asta am facut eu zilele astea ... am cautat cauza ... si mare mi-a fost mirarea cand mi-am dat seama ca EU sunt cauza ... anul acesta a inceput foarte interesant ... cu ajutorul unei prietene din copilarie, o prietena fff draga la care tin ca la o sora m-a ajutat sa imi dau seama ca toate problemele mele care s-au acumulat anul trecut (si in toata viata mea) au fost posibile numai din cauza mea si asta pentru ca nu ma iubesc in de ajuns de mult pe mine. Intradevar e foarte greu sa traiesti o viata in care tu (eu) ramai mereu pe ultimul plan, dadeam tot ce e mai bun celor din jur, familiei iar eu ma multumeam cu ramasitele ... ei asta o sa se schimbe, o sa ma ocup mai mult in acest an de mine si de tot ce ma atinge pe mine, o sa incerc sa invat sa ma iubesc asa cum sunt si sa fac schimbari pentru pt mine insami ... toate astea pe scurt: sa imi recapat respectul de sine ... si cred ca daca reusesc asta o sa pot schimba si viata in care traiesc ... daca eu ma voi schimba atunci si familia mea o va duce mai bine ...in special fetita de numai 5 ani care simte totul, care ma imita pe mine in tot, care invata lucruri gresite de la mine ... asta nu vreau, vreau ca ea sa fie fericita cine nu ar vrea sa isi vada copilul fericit nu? de aceea e foarte important ce vede de la noi "mame" in primii 7 ani de viata este crucial pentru viata care va urma. Deci pentru mine anul 2011 porneste cu multe sperante, vise si dorinte ... am sa fac tot posibilul ca sa le indeplinesc ... si asta pentru ca numai pot continua sa traiesc o viata in umbra mea ...
Am mai invatat ceva, nu pot sa zic ca nou ca oarecum mereu stiam ca este asa ceva, am invatat ceva important as zice eu ... orice problema fie ea de sanatate, de familie, profesionala are si o cauza emotionala, o frustrare spirituala, sufleteasca ... si pana nu afli acea cauza poti sa vrei tu sa te schimbi, sa schimbi ceva in viata ta mereu vei recidiva ... pana nu vei invata lectia vietii ... lectia mea de viata este - "respectul de sine"cand voi invata asta atunci totul se va schimba ... stiu asta si simt asta ... e prima oara in viata mea cand simt ca totul depinde de mine si nu de cei din jur ... e prima data cand simt ca voi reusi ... si toate astea multumita MIE in primul rand (ca am vrut sa constientizez ce e cu mine si sa nu inchid ochii in continuare si sa caut vinovatii) si apoi prietenei mele fara care nu as fi avut cum sa reusesc!!!

Dragii mei prieteni, oricine citeste blogul meu si nu numai va doresc UN AN NOU FERICIT si va doresc multa SANATATE fara care nu am avem nici o valoare atat noi insine cat nici viata asta ...
 
Tunde's Blog Blogger Template by Ipietoon Blogger Template