luni, ianuarie 10, 2011

Dulce Romanie - Provocarea lunii ianuarie 2011 - Rucola (Voinicica) si ciuperci

O noua provocare, va invit pe pagina Alinutzei!



"Iata ca m-am oferit sa duc mai departe aceasta minunata initiativa, gazduind provocarea lunii ianuarie cu stangacia mea in materie culinareasca, dar si cu mari emotii (nici nu va imaginati :))

ingredientele alese de mine, cu mare grija, asa ca dupa sarbatori, cu stomacelul plin de sarmale, carnati, afumaturi, cozonaci, prajituri, vin si sampanie sunt

........ Rucola (Voinicica) si ciuperci ................

care ne vor ajuta la dezintoxicarea organismului dupa toate aceste mancaruri grele.

Cate ceva despre Rucola/Voinicica, are un mod special de preparare:
- se rupe doar cu mana, altfel se ofileste repede si isi perde aroma;
- nu se foloseste otet (eventual putina lamaie stoarsa);
- se consuma in maxim 15 min de la preparare.

Voinicica (Eruca sativa) este o plantă anuală din familia Brassicaceae (Cruciferae), cu flori albe sau gălbui cu vinișoare brune sau violete, cu frunze de culoare verde închis, late, în formă de limbă, cu aromă puternică. Este o plantă comestibilă folosită încă din antichitate.

În supermarketurile din România se comercializează uneori sub denumirea din limba italiană, rucola, neglijându-se denumirea comună din limba română, voinicică.

Se poate pastra si in ghiveci, se inmulteste prin seminte; se uda zilnic, frunzele vor creste destul de repede (cam o saptamana); dupa ce se recolteaza se pot pastra in frigideer maxim 3 zile.


Iata si regulile provocarii, preluate asa cum le-a stabilit Mihaela

Cine doreste sa participe, trebuie sa gateasca ceva cu ingredientele de mai sus, fie impreuna, fie cu unul din ele, (ori si rucola si ciuperci, ori doar rucola sau doar ciuperci), sa posteze pe blogul propriu reteta, apoi sa-mi trimita mie, pe adresa alinav.savin@gmail.com, un link catre postare si o poza . Cine nu are blog, imi poate trimite reteta cu tot cu poza, ce va fi inclusa in postul final cu toate retetele.

Blogul ce va gazdui provocarea lunii viitoare (februarie 2011), va trebui sa aminteasca provocarea lunii anterioare, iar in alegerea ingredientului sau temei noii luni se va tine cont de ideea initiala "Dulce Romania" (se vor folosi doar ingrediente romanesti sau teme specific romanesti).

Edit: datorita unor neintelegeri ideea cu concursul nu se va mai aplica; va ramane asa ca pana acum cineva va trebui sa se ofere pentru provocarea lunii februarie; imi cer scuze tuturor.

Ce ziceti? Daca va place ce v-am propus, sunteti de acord cu toate conditiile, atunci nu mai stati pe ganduri si .... spor la cumparaturi si gatit; abia astept sa vad retetele voastre!

Data limita de gatit si trimis retete este 22 ianuarie 2011.

Pe 23 ianuarie, intr-un post special vor fi publicate toate retetele primite si pozele aferente.

In perioada 23-25 ianuarie se va desemna castigatorul ce va gazdui noua provocare.

Ma ajutati cu raspandirea zvonului despre aceasta noua provocare?

Multumesc din suflet!

P.S. Sper ca nu am omis ceva important; sa ma trageti de manecutza in caz de .."

Acest post este un copy paste de pe blogul Alinuzei

0 comentarii:

 
Tunde's Blog Blogger Template by Ipietoon Blogger Template