joi, mai 27, 2010

Au trecut 4 ani !!! La Multi ani!!! noua




Au trecut 4 ani de cand ne-am oficiat relatia de 10 ani ... 27 Mai 2006 ...a fost o zi frumoasa ... un an plin de bucurii avand in vedere ca si Carla s-a nascut tot in 2006 ... cum a fost? cred ca cei care obisnuiesc sa ma citeasca stiu ... daca nu va rog sunteti invitati sa va uitati ...





daca mai doriti sa vedeti din nunta noastra click


Acum cum este? cum e dupa 4 ani mai bine spus dupa 14 ani? hmmmm s-ar putea mai bine ... grijile de zi cu zi ne macina, problemele care apar ne iau cheful de viata dar noi rezistam ... trebuie ... desi nu pot sa zic ca casnicia noastra este una ffff calma mai nou pot sa va spun ca imi iubesc sotul mai mult decat el crede ... si sper din suflet sa putem trece peste acest impas cu bine ... impas creat de criza financiara si nu cea sentimentala ... numai stiti voi cum e ... cu dragostea nu putem supravietui ...

miercuri, mai 19, 2010

Rau am ajuns ...

Mi-a placut de CRBEL ...

no comment ... comentati voi ...

luni, mai 17, 2010

Mancare de mazare cu pui la cuptor


Ingrediente:

- 800 g de mazare verde congelata sau proaspata
- delicat sau supa clara de pui
- 2 linguri de faina soia
- 3 linguri de smantana slaba
- frunze de telina, tarhon

Se pune mazarea sa fiarba in apa cu delicat, daca aveti supa clara de pui atunci puneti supa la fiert cand fierbe adaugati mazarea ...


se fierbe pana ce mazarea se inmoaie si mai scade din zeama ... cand mazarea s-a inmuia, se amesteca faina cu smantana si putina apa,


adaugam peste mazare,


se pune sare, piper, frunzele de telina si tarhon, se lasa sa fiarba inca un pic pana se ingroasa.



Se serveste cald sau rece (e fff bun si rece) cu carnita ... eu am facut pui tormentat
si cu castraveti murati ...

Pofta buna!!!

vineri, mai 14, 2010

Mancare de vinete cu chec din legume si urda (Montignac)

Reteta de chec l-am primit de la o persoana deosebita Oana Magdalena ... care tine Montigneacul de un timp nu fff mult si are niste rezultate extraordinare ... ia urmariti ... checul a iesit minunat un gust fff bun va recomand ... mancarica de vinete mi-a venit pe moment am vazut la Tv ... insa nu pot sa zic ca am fost fff incantata ... m-am lamurit cu vinetele ...nu mi le plac decat in salata cu maioneza sau iaurt ... dar daca voua va plac vinetele atunci sigurat si mancarica mea de vinete o sa va placa ...

Ingrediente:
Pentru mancarea de vinete:
- 3 vinete proaspete
- o ceapa
- un catel de usturoi
- 2 linguri de ulei de masline
- 3 linguri de smantana
- 2 linguri de faina de soia
- o lingurita de boia rosu
- 100 ml de suc de rosii
- sare, piper
- tarhon si leustean

Ingrediente pt chec apreritic cu legume si urda

- urda 500g
- 5 oua intregi
- un dovlacel
- o gulie
- 500 g ciuperci
- un catel de usturoi
- o legatura de ceapa verde
- condimente - eu am folosit condiment de pizza
- 6 felii subtiti de mozzarela

Voi puteti folosi si alte legume, ce aveti acasa, spanac, fasole pastai sau ce legume va mai plac ...

Mancare de vinete ...

Vinetele se spala, se curata de coaja si se da prin razatoare ...


se pune sare si se lasa asa 5 minute



intre timp curatam ceapa si o tocam marunt, punem intr-o oala uleiul la incins si punem ceapa la calit la foc mic, intre timp spalam si stoarcem vinetele si il punem peste ceapa.


Lasam cateva minute sa se caleasca dupa care adaugam sare si punem apa cat sa acopere si lasam sa fiarba pana devine moale ...



amestecam smantana cu faina si adaugam peste vinete,


adaugam boia, sucul de rosii si usturoiul pisat ... lasam sa fiarba ... cand este aproapte gata punem tarhonul si leusteanul, lasam sa clocoteasca inca o data si stingem.

Checul aperitiv cu urda si legume

Ciupercile le curatam, le spalam si le taiem felii obisnuite, gulia si dovlaceii se spala si se curata, se taie cuburi ... in wok punem ulei si pregatim legumele ...

legumele le calim aici un pic, nu lasam pana se inmoaie ci sa fie intrepatrunse un pic ...


intr-un vas punem legumele calite, le lasam 20 min sa se raceasca ... apoi peste adaugam ceapa verde taiat marunt, usturoiul pisat,


sare, piper, condimentul de pizza, urda si ouale ...


si amestecam cu mana bine ...


Luam o forma de chec ...il ungem cu un strop de ulei de masline ... in tava punem aluatul obtinut din legume, urda si oua


dupa care asezam tava in cuptorul incis in prealabil ... lasam aici in jur de 30 min ...
Dupa cele 30 min scoatem tava si asezam feliile de mozzarele deasupra

si il introducem in cuptor inca 5 - 10 min pana se topeste.

Servire:

Mancare de vinete cu 2 felii de chec aperitiv din legume si urda ... cu acrituri ...checul eu l-am mancat si dimineata cu o salata de rosii cu ceapa ffff bun .... sau seara cu castraveti murati si crema de vinete.

Pofta buna!!!

miercuri, mai 12, 2010

Crema de vinete (Montignac)




Am descoperit reteta intamplator pe blogul unei Doamne din Targul Mures - Kalandok a konyhában ... o reteta usoara si fff gustoasa un pic mai altfel decat salata obisnuita de vinete ... e fara maioneza ...reteta o gasiti aici

Ingrediente:

- 2 vinete
- 200 g iaurt 0 %
- sare
- piper
- 2 catei de usturoi
- o ceapa verde
- o legatura de marar verde

Dupa ce am copt vinetele in modul obisnuit de fiecare in parte, le curatam si le tocam obisnuit ca si pt salata de vinete cu maioneza ... punem vinetele tocate intr-un vas, adaugam iartul, sare, piper, ceapa taiata marunt si usturoiul pisat amestecam bine bine ... luam mararul il spalam bine si il tocam marunt... cine doreste sa simta gustul intens de marar (eu asa am facut ca ador mararul) sa puna o legatura de marar intreg cine nu doreste sa simta intens mararul numai jumate de legatura. Adaugam mararul la vinete, amestecam pana omogenizam crema de vinete si pt a amesteca gusturile, aromele cum trebuie puneti crema in jur de 30 min la frigider ...
Se serveste pe o felie de paine neagra (din faina integrala si secara ) dimineata cu legume proaspete: rosii, ardei, ridichi etc



sau eu l-am servit si simplu langa rosii si ardei e o delicatete ...mai ales pt zilele de vara fierbinti ce vor aparea in curand ...

Pofta Buna!!!

luni, mai 10, 2010

Are mama o fetita frumusica foc

De nenumarate ori v-am povestit despre printesa mea, papadia mea sau miresuca mea ... cei care imi citesc blogul sigurat o stiu pe Carla fetita mea de numai 4 ani jumate ...lumina din viata noastra ... un fenomen care trebuie aratat lumii intregi ...






Si acum o melodie pt voi, o melodie care mai nou ma reprezinta ... Directie 5 - Caut altceva

duminică, mai 09, 2010

Supa crema de linte rosie cu galuste de branza (Montignac )

Ingrediente:

- 300 g linte rosie
- o ceapa rosie
- un catel de usturoi
- 2 rosii sau 2 linguri de pasta de rosii
- sare, piper
- 3 linguri de smantana
- o lingura de faina de soia
- 2 linguri de ulei de masline
- patrunjel verde si tarhon

Pt Galuste:

- branza slaba de vaci
- o lingura de faina de soia
- un ou
- sare
- seminte de susan
- patrunjel verde

Lintea se spala bine, ceapa se decojeste si se taie marunt, usturoiul se piseaza ... intr-o oala se pune uleiul la incins si se caleste ceapa,

peste se pune lintea rosie,


se pune apa cat sa acopere, sare si se lasa sa fiarba pana devine moale. Cand lintea s-a inmuiat se ia blenderul de mana si se mixeaza pana devine supa pastoasa ... se mai pune apa nu mult sa aibe o consistenta de crema ... se adauga inca sare dupa gust, piper, usturoiul pisat ... intr-o farfurie amestecam smantana cu faina si putin din zeama de la supa


si adaugam continutul la supa, lasam sa fiarba ... intre timp punem intr- o alta oala la fiert niste apa ...cand fierbe pune rosiile crestate in apa clocotita lasam in jur de un minut dupa care le scufundam intr-un vas cu apa rece, decojim rosiile si cu ajutorul blenderului de mana le mixam sa obtinem zeama, pasta de rosii ... adaugam si rosiile la supa


si lasam sa fiarba, cand supa e gata adaugam o lingurita de tarhon uscat si stingem focul.

Galustele le putem pregati pana fierbe lintea, e chiar indicat ca trebuie sa stea in frigider inainte de servire.
Intr-o oala mai mica punem apa la fiert ... branza se amesteca cu oul, faina, sare si patrunjelul verde tocat marunt ...


cand apa fierbe punem galustele la fiert in apa ... si se fierb pana se ridica la suprafata ... intr-o sita scoatem galustele si le lasam sa se raceasca ... este posibil ca galustele sa se lase nu va speriati lasati-le in pace sa se raceasca ... intr-o tigaie prajim fara nici un pic de ulei semintele de susan ... cand galustele s-au racit se iau intre palme si se remodeleaza galustele sub forma rotunda si se tavalesc in susan ...

se pun toate pe o farfurie si se pune la frigider 15 - 20 min.



Supa se serveste cald cu 3-4 buc de galuste reci ...


Pofta buna!!!

vineri, mai 07, 2010

Pui tormentat la cuptor (Montignac)




O reteta minunata pe care am furat-o cu ochii de la tv, emisiunea Vacsora Csata de pe RTL KLUB Ungaria ... mi-a placut atata de mult cum a aratat puiul in cat l-am incercat si va pot spune ca am obtinut o noua lume a aromelor ... un gust neobisnuit si totuti delicios ...recomand la toata lumea din toata inima ...

Ingrediente:

- un pui grill fara cap, picioare si organe
- o cutie de bere (o cutie de 0.33 o sa gasiti greu, eu nu am gasit)
- un plic condimente pt pui Kotany
- 2 catei de usturoi
- o lingurita de busuioc uscat sau cateva frunze proaspete
- o lingurita de cimbru uscat
- 2 linguri de ulei de masline

Puiul se spala si se usuca cu o bucata de hartie, sau prosop de hartie sa nu fie ud ... apoi ungem puiul cu uleiul de masline si condimentam bine tot puiul pe dinafara si pe dinauntru cu condimentul de pui Kotany...


apoi luam berea si il spalam bine apoi il deschidem, jumate din continutul berii il turnam intr-un pahar jumate ramane in cutie, pt ca cutia este mare eu ulterior l-am taiat pe jumate ...insa daca gasiti o cutie de bere mica e ideala, asezam in interiorul cutiei cateii de usturoi taiati in doua, busuiocul si cimbrul.


Luam o tava, asezam berea in mijlocul ei

si peste cutia de bere infigem puiul ...


apoi asezam puiul in cuptorul incalzit in prealabil.
Il lasam sa se friga aici in jur de o ora jumate poate mai mult in functie cat de mare este puiul ... in timpul coacerii mai scoateti puiul din cuptor si il stropiti cu cate 2 linguri de bere ... sau cu zeama rezultata in tava ... cand puiul este gata se scoate din cuptor si se lasa 15 min pe masa sa se raceasca un pic.


Dupa cele 15 min scoaptem puiul de pe cutia de bere si il asezam in tava.
Se serveste cald cu ce garnitura doriti ... ce va place ... eu avand in vedere ca tin o dieta l-am servit cu salata de cruditati pe care l-am innebunit cu niste seminte de susan si sos de soia ... a fost o explozie de arome ...rar am descoperit un astfel de gust ...

Pofta buna!!!
 
Tunde's Blog Blogger Template by Ipietoon Blogger Template