duminică, mai 09, 2010

Supa crema de linte rosie cu galuste de branza (Montignac )

Ingrediente:

- 300 g linte rosie
- o ceapa rosie
- un catel de usturoi
- 2 rosii sau 2 linguri de pasta de rosii
- sare, piper
- 3 linguri de smantana
- o lingura de faina de soia
- 2 linguri de ulei de masline
- patrunjel verde si tarhon

Pt Galuste:

- branza slaba de vaci
- o lingura de faina de soia
- un ou
- sare
- seminte de susan
- patrunjel verde

Lintea se spala bine, ceapa se decojeste si se taie marunt, usturoiul se piseaza ... intr-o oala se pune uleiul la incins si se caleste ceapa,

peste se pune lintea rosie,


se pune apa cat sa acopere, sare si se lasa sa fiarba pana devine moale. Cand lintea s-a inmuiat se ia blenderul de mana si se mixeaza pana devine supa pastoasa ... se mai pune apa nu mult sa aibe o consistenta de crema ... se adauga inca sare dupa gust, piper, usturoiul pisat ... intr-o farfurie amestecam smantana cu faina si putin din zeama de la supa


si adaugam continutul la supa, lasam sa fiarba ... intre timp punem intr- o alta oala la fiert niste apa ...cand fierbe pune rosiile crestate in apa clocotita lasam in jur de un minut dupa care le scufundam intr-un vas cu apa rece, decojim rosiile si cu ajutorul blenderului de mana le mixam sa obtinem zeama, pasta de rosii ... adaugam si rosiile la supa


si lasam sa fiarba, cand supa e gata adaugam o lingurita de tarhon uscat si stingem focul.

Galustele le putem pregati pana fierbe lintea, e chiar indicat ca trebuie sa stea in frigider inainte de servire.
Intr-o oala mai mica punem apa la fiert ... branza se amesteca cu oul, faina, sare si patrunjelul verde tocat marunt ...


cand apa fierbe punem galustele la fiert in apa ... si se fierb pana se ridica la suprafata ... intr-o sita scoatem galustele si le lasam sa se raceasca ... este posibil ca galustele sa se lase nu va speriati lasati-le in pace sa se raceasca ... intr-o tigaie prajim fara nici un pic de ulei semintele de susan ... cand galustele s-au racit se iau intre palme si se remodeleaza galustele sub forma rotunda si se tavalesc in susan ...

se pun toate pe o farfurie si se pune la frigider 15 - 20 min.



Supa se serveste cald cu 3-4 buc de galuste reci ...


Pofta buna!!!

0 comentarii:

 
Tunde's Blog Blogger Template by Ipietoon Blogger Template