marți, aprilie 20, 2010



Aceasta reteta am preluat-o de la emisiunea de gatit "Vacsora Csata" de pe RTL KLUB Ungaria ... si mi s-a parut bestiala ... chiar daca e pt masina de facut inghetata eu l-am incercat si sincer sa spun ca si in congelatorul de la frigider a iesit extraordinar de bun ... o explozie de arome ...hmmm merita incercat ...

Ingrediente:

- 3 oua intregi
- 200 ml frisca lichida
- zahar brun (sa normal) 250 g
- o lingurita de suc de lamaie
- esenta de vanilie dr Oetker - o fiola sau o ruda de vanilie
- o lingura de menta verde tocata proaspata sau uscata
- o lingurita de condiment pt strudel Kotany
- coaja de la o portocala
- 2 linguri de cacao de cea mai buna calitate
- nuci - 200 g

Eu am inceput cu nucile ... am pus nucile pe un blat de lemn si cu un cutit mare le-am taiat mai mici, nu fff mici ...


intre timp intr-o tigaie am incins o lingura de ulei de masline la care am adaugat apoi 100 g de zahar brun


si am asteptat sa se topeasca si sa se caramelizeze ...



dupa care am pus nucile peste, le-am amestecat bine ....


si pe un blat de lemn peste care am pus o folie de aluminiu am pus compozitia de nuci cu zahar ... pt a lasa sa se raceasca ...


Ouale le-am spalat, am separat albusurile de galbenusuri, am batut albusurile spuma ...cand spuma este tare am adaugat 75 g de zahar brun si o lingurita de zeama de lamaie ...



am mai amestecat 1 min cu mixerul si am obtinut un amestec de bezea ...
Intr-un alt vas am pus galbenusurile cu 75 g de zahar brun si cu mixerul l-am amestecat bine pana ce am obtinut o crema de albiciosa ...



Intr-un alt vas am batut frisca lichida pana s-a intarit ...


Peste albusurile batute se adauga galbenusurile amestecat cu zaharul,


amestecam bine cele doua compozitii, apoi adaugam frisca ...


ametecam bine bine ...



Aceasta compozitie obtinuta il impartim in doua ... o parte o amestecam cu esenta de vanilie, menta si condimentul de strudel ... iar cealalat parte o amestecam cu cacao si coaja rasa de la o portocala ...




Dezlipim zaharul caramelizat de folia de aluminiu, il asezam pe un blat si cu ajutorul unei sucitoare il zdrobim bucati mici ...


aceste bucati de nuci cu caramel il impartim in 3 parti, o parte il punem in compozitia de vanilie, o parte in cea cu ciocolata si ultima o pastram pt servire ...


Luam un vas termorezistent mai lunguet ... il tapetam cu folie de plastic ... dupa care turnam compozitia de vanilie si peste cea de ciocolata ... eu am impreunat cele doua compozitii pt a obtine o inghetata marmorata ... colorata ... si sunt multumita cu ce a iesit ...


voi le puteti pune in doua recipiente diferite cum doriti ...
Punem inghetata la congerator ... in jur de 7 - 8 ore.



Ingheta o servim cu bucatele de nuci caramelizat ... o delicatete





Pofta buna!!!

Aceasta reteta se poate consuma si il zilele de carbohidrati seara - dieta Rinas 90

7 comentarii

vai,vai ce-mi faci cu inghetata astaaaaaaaaaaaa, arata bestial,ce ma fac ca mi- e lene sa fac, cred ca e prea complicat pt mine,dar as vrea o portie chiar asa ca inpozele taleeeeeeeeee, felicitari,cred ca e super deliciu!!!!

REPLY

Ioiii !!! asta trebuie incercata!
Arata bestial!
Ce rau imi pare ca nu am timp sa urmaresc emisiunea!!!
Am vazut-o de multe ori,e tare faina!
Te pup!
Te asteapta ceva la mine,daca-ti face placere!

REPLY

Dragele mele Ana si Mariana , trebuie sa incercati ... Ana sa stii ca nu e greu de loc e fff simplu de facut ... Mariana sa stii ca emisunea merita vazut eu am invatat multeeeee de acolo ... iar aceasta inghetata este bestiala, va pup

REPLY

Cat de bine arata............vin caldurile acuma si taman buna de mancat.
O zi buna!

REPLY

Cu nuci carmelizate ...mortala! Inghetata cu frisca iese mereu gustoasa si cremoasa.
salut...o zi buna!

REPLY

Draga Tunde,

Ti-am mai scris un comentariu despre dieta Rina.
Eu nu ma omor cu dulciurile, dar am facut inghetata ta pentru ziua de carbo. Vreau sa-ti spun ca este de-a dreptul minunata. Ma gandeam sa am inghetata macar pentru doua dati dar sotul meu a mancat-o intr-o zi (inafara portiei mele care din pacate era cam mica)Cred ca nici cea mai scumpa inghetata din comert n-o bate si mai are si tot felul de chimicale.
Iti multumesc pentru aceasta reteta mirifica.
Doina
PS : As posta si eu retete pe bolgul meu (am cateva foarte bune), dar n-am rabdare sa le scriu. Fiind de formatie tehnica, retetele mele sunt cam asa: zahar+galbenusuri+albusuri spuma + faina ---tava unsa si tapetata.

REPLY

Doina draga stiu ce simti ca si la noi a avut un scucces mare ... poti pune linistita reteta pe blog ca nu ma deranjeaza ... poti sa o si copiezi din partea mea ... sa va fie de folos ... si daca ai o reteta rinas facuta de tine atunci trimite-mi pe email ca il public pe siteul retete rinas 90 ... o zi buna

REPLY

Afișări ale paginii săptămâna trecută

Lista mea de bloguri

Popular Posts

Persoane interesate

Tunde's Blog . 2017 Copyright. All rights reserved. Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates