duminică, aprilie 25, 2010

Sarmalute in foi de stevie



Am trecut prin piata zilele astea si am vazut ca era plin de stevie si macrici, imediat mi-am amintit de draga mea bunica ... care facea niste sarmalute de in foi de stevie ca si azi visez la ele, se pricepea ... asa ca mi-am luat si eu cele necesare si m-am apucat de gatit!!! Au iesit minunate!

Ingrediente:

- frunze de stevie  (20 buc - 25 buc)
- frunze de macris
- piept de pui - 200 g
- pulpa de porc - 300 g
- orez - jumatate de cana
- o ceapa mica
- frunze de patrunjel verde
- sare, piper
- smantana 2 - 3 linguri
- zahar - 3 lingurite (dupa gust)


Punem intr-un vas apa la fiert, frunzele de stevie le punem intr-o alta oala dupa ce le spalam ...



cand apa fierbe, turnam apa fierbinte peste frunzele de stevie, le oparim, le lasam cateva sec in apa fierbiente dupa care le scoatem si le lasam sa se scurga ...


Intre timp pregatim umplutura ... pieptul de pui si pulpa de porc le taiem cuburi si le punem in robotul de bucatarie, punem si ceapa, o lingurita de boia rosu, frunzele de patrunjel si


 pornim robotul si mixam compozitia pana devine o pasta ... apoi adaugam orezul si amestecam bine pana se omogenizeaza.

cand e gata luam frunzele de stevie si le umplem cu aceasta pasta in mod obisnuit ca si sarmalele ...
Sarmalutele obtinute le punem intr-o oala ...


punem apa cat sa acopere, punem capacul si pe foc mediu fierbem,


intre timp intr-o alta oala punem un pic de ulei la incins, cand uleiul este incins punem frunzele de macris (dupa ce le-am spalat bine) peste,


amestecam de cateva ori cu lingura de lemn pana ce frunzele se micsoreaza,


dupa care stingem si punem macrisul peste sarmalele noastre amestecam incet la suprafata si lasam sa fiarba ...



Cand sarmalutele sunt moi ... le scoatem pe o farfurie pe toate,



Adaugam la macris zaharul si o lingura de faina,  luam blenderul de mana si mixam frunzele de macris, punem si smantana ... mixam inca o data si vom obtine un fel de supa crema ... in aceasta punem inapoi sarmalutele lasam sa dea in clocot si stingem.

Se servesc cald sau rece oricum sunt bune, cu putina smantana sau simplu ...


Pofta buna!!!

0 comentarii:

 
Tunde's Blog Blogger Template by Ipietoon Blogger Template