marți, iunie 29, 2010

Patrujel si marar verde pt iarna




Acum ceva timp, am descoperit un post fff interesant la Ciocolata si zahar un post in care Cristina ne explica cum sa conservam frunzele de patrunjel. Mi-a placut fff mult idea, aspectul si pt ca eu mai tot timpul arunc jumate din legatura de patrujel ca se usuca pana mai am nevoie de el am hotarat ca de acum o sa pun la congelator tot ce ramane, pt iarna va fi bun si pe langa asta e si comod, cand ai nevoie rapid de niste frunze de patrujel sunt gata taiate in congelator ...

Cum am procedat ...

Am spalat bine frunzele de patrunjel si marar, apoi le-am tocat marunt, le-am portionat in formele pt gheata,



apoi le-am umplut cu apa si gata le-am pus la congelator, a doua zi le-am scos le-am pus in pungulite si le-am depozitat la congelator ...





sâmbătă, iunie 19, 2010

Salata de dovlacel a la Tunde




Ingrediente:

- un dovlacel mai mare
- un ou
- ulei (cat pt o maioneza)
- o lingura mare de mustar
- o lingura de smantana
- zeama de la un sfert de lamaie
- o ceapa rosie
- un catel de usturoi
- o legatura de marar verde
- sare, piper dupa gust
- rosie
- o lingura de ulei de masline

Dovlacelul il curatam de coaja,

il spalam si il dam pe razatoare ...




intre timp intr-o oala punem la foc apa cu sare si o lingura de ulei de masline. Cand fierbe apa rasturnam dovlacelul in apa clocotita si lasam sa fiarba in jur de 15 - 20 min pana se inmoaie.


Cand dovlacelul a fiert il strecuram de apa pe o sita si il lasam acolo pana se raceste de tot.


Facem dintr-un ou maioneza, la inceput amestecam galbenusul cu lingura de mustar,



apoi adaugam ulei un pic cate un pic pana obtinem cantitatea dorita de maioneza, apoi adaugam lingura de smantana, ceapa rosie tocat marunt, usturoiul pisat, mararul tocat marunt, sare, piper si ametecam bine ...


vom obtine un sos de maioneza fff gustoasa, peste acest sos adaugam dovlacelul fiert si racit,


rosia taiata cubulete si zeama de la un sfert de lamaie ...


ametecam bine



si dam pasta obtinuta la frigider in jur de o ora pt a fi rece si a se amesteca gusturile.

Se serveste pe paine,



sau simplu langa o salata, sotul meu si fetita l-au mancat pe paine cu rosii eu l-am servit cu salata de rucola stropit cu un pic de ulei de masline si zeama de lamaie ...

delicios ...

Pofta buna!!!

marți, iunie 15, 2010

Gnochi (fara cartofi) cu spanac



Ingrediente:

Pt gnochi:

- 300 g faina intregrala
- 2 oua intregi
- apa
- sare
- jumate de legatura de patrunjel verde
- ulei de masline
- branza de burduf 250 g

Pt spanac

- 300 g de spanac congelat (sau proaspat eu am avut congelat)
- 3 catei de usturoi
- o cana de lapte
- o lingura de smantana
- sare

Gnochi:

Se amesteca faina cu sarea si ouala,

incepem sa framantam cu mana adaugand din cand in cand apa


pana obtinem un aluat usor de modelat ... la final adaugam putin ulei de masline,


frunzele de patrunjel tocat marunt



si framantam inca o data ...
Din aluatul obtinut modelam niste batoane ... nu fff subtiri nici fff grosi de vreo 2 cm


si cu ajutorul unui cutit taiem batonul felii ...


dupa care cu ajutorul unei furculite modelam forma finala prin rotire ...



Punem intr-o oala apa cu sare la fiert, adaugam cateva picaturi de ulei de masline si asteptam sa fiarba apa ... cand apa fierbe se pun bucatile de gnochi in apa si lasam sa fiarba pana se ridica la suprafata ...


cand se ridica la suprafata bucatile de gnochi se scoate ... intr-o alta oala se pune branza de burduf si se incalzeste ... peste adaugam gnochii si asteptam sa se topeasca branza de burduf, amestecam bine ...


scoatem gnochi din oala si pregatim spanacul ...

Intr-o oala se incinge o lingura de ulei de masline, se adauga usturoiul pisat si se caleste un pic, peste se adauga spanacul inghetat, apoi cana de lapte, sarea si se lasa sa fiarba ... cand spanacul este gata se adauga smantana si se stinge focul. Spanacul rezultat se pune peste gnochi si se amesteca ...


Se serveste cald sau rece oricum e fff bun ...

Pofta Buna!!!

marți, iunie 01, 2010

La Multi ani !!! tuturor copiilor!!! si La multi ani!!! Mie si celor care poarta numele de Tunde



La multi ani copii !!! ... sa fiti sanatosi si mereu fericiti, sa ne puteti lumina zilele, asa cum o face Carla pe a mea, pe a noastra ... multumesc lui Dumnezeu ca mi l-a daruit pe Carla, ca este sanatoasa si pt fiecare zi petrecuta cu ea ...
Azi e si ziua mea de nume, Tunde ... LA MULTI ANI tuturor care isi serbeaza azi ziua onomastica ...

Multa sanatate pt toata lumea !!!
 
Tunde's Blog Blogger Template by Ipietoon Blogger Template