sâmbătă, iunie 19, 2010

Ingrediente: - un dovlacel mai mare - un ou - ulei (cat pt o maioneza) - o lingura mare de mustar - o lingura de smantana - zeama de la un sfert de lamaie - o ceapa rosie - un catel de usturoi - o legatura de marar verde - sare, piper dupa gust - rosie - o lingura de ulei de masline Dovlacelul il curatam de coaja, il spalam si il dam pe razatoare ... intre timp intr-o oala punem la foc apa cu sare si o lingura de ulei de masline. Cand fierbe apa rasturnam dovlacelul in apa clocotita si lasam sa fiarba in jur de 15 - 20 min pana se inmoaie. Cand dovlacelul a fiert il strecuram de apa pe o sita si il lasam acolo pana se raceste de tot. Facem dintr-un ou maioneza, la inceput amestecam galbenusul cu lingura de mustar, apoi adaugam ulei un pic cate un pic pana obtinem cantitatea dorita de maioneza, apoi adaugam lingura de smantana, ceapa rosie tocat marunt, usturoiul pisat, mararul tocat marunt, sare, piper si ametecam bine ... vom obtine un sos de maioneza fff gustoasa, peste acest sos adaugam dovlacelul fiert si racit, rosia taiata cubulete si zeama de la un sfert de lamaie ... ametecam bine si dam pasta obtinuta la frigider in jur de o ora pt a fi rece si a se amesteca gusturile. Se serveste pe paine, sau simplu langa o salata, sotul meu si fetita l-au mancat pe paine cu rosii eu l-am servit cu salata de rucola stropit cu un pic de ulei de masline si zeama de lamaie ... delicios ... Pofta buna!!!

2 comentarii

o salata foarte interesanta!

REPLY

Trebuie sa fie tare buna.
O leapsa si multe premii te asteapta sa le ridici.
O zi minunata!

REPLY

Afișări ale paginii săptămâna trecută

Lista mea de bloguri

Popular Posts

Persoane interesate

Tunde's Blog . 2017 Copyright. All rights reserved. Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates