marți, martie 31, 2009

Salata de conopida



Ingrediente:

- 500 g conopida
- ulei de floarea soarelui,
- un ou
- o ceapa
- o lingura de mustar
- sare, piper, o leg de patrunjel


Conopida se spala si se desface in buchetele mici si se pune la fiert in apa cu sare. Cand este moale se scote si se pune intr-o sita si se lasa la scurt si la racit o ora.


Intre timp pregatim maioneza, galbenusul de ou se freaca bina cu o lingura de mustar, apoi se adauga treptat uleiul ...




cand maioneza este gata se pune sare, piper si o ceapa tocata marunt sau pasata, si legatura de patrunjel taiata marunt. Cand conopida s-a racit se pune in oala cu maioneza



si cu ajutorul mizerului se amesteca bine,


vom obtine o pasta alba fff buna care se poate consuma ca si garnitura pt cei care tin dieta Atkins sau pe maine pt cei care nu tin dieta.




Pofta buna!

Dulceata din portocale si mere cu masina de paine




- 3 portocale
- 2 mere
- 300 - 400 g zahar sau indulcitor de preferat Diamant
-  GelFix...



Se curata fructele de coaja, se taie cubulete mici si impreuna cu zaharul sau indulcitorul se pune in masina de paine, peste se pune si gelatina.


Se seteaza masina pe programul de facut dulceata si asteptam ... cand masina a semnalizat ca e gata


se scoate dulceata si se pune la racit.



Mie mi-a iesit un borcan de dulceata ... ffff bun merita facut.



Pofata mare! pt cei care nu sunt la dieta!!!!

marți, martie 24, 2009

Gratar din cotlet de porc cu mirodenii


Ingrediente:

- cateva felii de cotlet de porc
- pt pasta de mirodenii:
- ulei de masline 3 linguri
- boia, pasta de ardei
- delicat sau sare
- o lingura de ghimbir macinat
- 2 linguri de mustar
- cimbru macinat si uscat (sau proaspat)
- busuioc macinat
- patrunjel verde tocat
- 2 catei de usturoi

Garnitura:
- varza de bruxel, conopida si brocoli fierti



Carnea se spala si se bate ca si pt snitel,



intr-o oala mai adanca se pune 3 linguri de ulei de masline, o lingura de pasta de ardei sau boia, 2 linguri de mustar, o lingurita de delicat sau sare, o lingura de cimbru macinat, o lingura de busuioc macinat,


jumate de legatura de patrunjel si doi catei de usturoi pisat (se poate si fara usturoi). Totul se amesteca bine.


Cu pasta obtinuta ungem fiecare bucata de carne,



se incinge intr-o tigaie unt sau ulei si se prajeste carnea pe ambele parti.

Se serveste cu garnitura pe care o preferati ... eu am fiert niste varza de bruxel, conopisa si brocoli iar cand a fost gata am pus o lingura de unt.




Nu au lipsit nici muraturile.

Pofta buna!

Supa de conopida




Ingrediente:

- 1 kg de conopida
- 2-3 morcovi
- faina de soia
- boia
- ulei de masline - 2 linguri
- o ceapa
- smantana 200 ml
- patrunjel verde



Spalam si curatam conopida, o desfacem in buchetele, curatam si taiem rondele morcovii, ceapa o curatam si o lasam intreaga. Se pune totul intr-o oala, se pune apa peste cat sa acopera, delicat si se acopera ...


se fierbe pana ce devine moale. Apoi se face rantasul, se incinge 2 linguri de ulei de masline, se pune 0 lingura de faina de soia, se invarte de cateva ori

si se completeaza cu o lingura de boia,


apoi punem peste apa ca sa diluam ... se amesteca bine sa nu facem cocoloase si se adauga la supa,


smantana se diliaza cu apa (sa nu se inbranzeasca) si se pune la supa,


in functie de preferinte puneti sau nu apa, se fierbe bine dupa care se pune patrunjelul verde tocat marunt.




Se serveste cald cu patrunjel! este o supa ideala indiete ...

Pofta buna!

miercuri, martie 18, 2009

Oua umplute cu ciuperci si sos aromat



Ingrediente:

- 10 buc de oua intregi pt fiert
- 1 ou pt maioneza
- un tub de pateu de ficat fara conservanti
- ciuperci 250 g
- o lingura de unt
- o legatura de patrunjel
- o legatura de ceapa verde
- coaja de la o lamaie
- zeama de la o jumatate de lamaie
- smantama de soia (sau smantana normala)200 ml
- ulei de floarea soarelui
- o lingura de mustar
- sare si piper dupa gust



Se pun ouale la fiert, cand sunt gata fierte se racesc si se curata coaja ... se pregateste tava in care va fi servit ouale umplute ... se i-a fiecare ou in parte si se taie in jumatate ... se scoate galbenusul si se pune la o parte intr-o oala ...


ouale taiate se pun in tava si se pune la o parte deocamdata.


Peste galbenusurile fierte se pune tubul de pateu, o lingura de unt si se amesteca bine cu mixerul,




se pune apoi ciupercile,


jumate din legatura de patrunjel verde tocat si se amesteca totul cu o lingura de lemn.




Cu aceasta pasta rezultata se umple fiecare ou in parte ...



apoi pregatim sosul.
Un galbenus de ou se amesteca cu o lingura de mustar, apoi cu ajutorul mixerului incepem sa facem maioneza adaugand treptat ulei de floarea soarelui, cand suntem aproape gata se pune si albusul (daca doriti, eu il pun ca devine mai pufoasa)mai punem un pic de ulei si amestecam bine, in maioneza punem 200 ml smantana de soia, legatura de ceapa verde taiata rondele, patrunjelul verde ramas tocat, zeama de la jumate de lamaie, sare, piper, se amesteca bine cu lingura de lemn,



se pune coaja rasa de la o lamaie si se amesteca din nou.

Sosul obtinut



se toarna peste ouale umplute ...



Se serveste ca si aperitiv sau simplu cu acrituri.

Sfatul meu ar fi ca inainte sa il serviti lasati ouala la figider ... acoperiti tava cu o folie de aluminiu sau folie de plastic si puneti la frigider minim o ora ca sa aibe timp sa se amestece aromele ...
Pofta buna!

Pizza fara blat varianta cu spanac



- 250 g spanac,
- smantana de soia
- 5 oua
- 3 linguri de faina de soia
- cateva boabe de masline
- jumate de conserva de rosii pulpa
- o legatura de patrunjel,
- 2 catei de usturoi
- o legatura de ceapa verde
- 150 g sunca presata
- condiment pt pizza
- sare piper dupa gust


Incepem cu spanacul, e de preferat daca luati spanac congelat sa luati acela care e inghetat sub forma de bulgarasi ... pt ca atunci nu e nevoie sa dezghetam toata punga ... incingem 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie ... punem usturoiul pisat si invartin de 2-3 ori cat sa se caleasca un pic ... adaugam spanacul si peste smantana de soia cam 100 ml .. fffff putin apa, sare, piper ...


se lasa sa fiarba ...
Intre timp ouale se pune intr-o oala mai adanca, se pune 3 linguri de faina de soia



si 200 ml smantana de soia (sau frisca de gatit ce aveti), se bate bine cu mixerul
apoi adaugat sunca taiata cuburi, ceapa verde taiata rondele,



din conserva de rosii, patrunjelul verde taiat marunt, spanacul fiert,



sare, piper si condiment de pizza ... se amesteca bine.

Se unge tava cu unt si se tapeteaza cu faina de soia ... se aseaza continutul de ou cu spanac in tava


se orneaza cu bucatele de rosii si cateva boabe de masline ...



si se pune la cuptor 25 - 30 min ... daca doriti puteti pune cascaval deasupra si sa il mai lasati inca 10 in cuptor ...




Se poate servi simplu cu acrituri sau se poate servi ca si garnitura ...


Pofta buna!
 
Tunde's Blog Blogger Template by Ipietoon Blogger Template