marți, martie 24, 2009

Supa de conopida




Ingrediente:

- 1 kg de conopida
- 2-3 morcovi
- faina de soia
- boia
- ulei de masline - 2 linguri
- o ceapa
- smantana 200 ml
- patrunjel verde



Spalam si curatam conopida, o desfacem in buchetele, curatam si taiem rondele morcovii, ceapa o curatam si o lasam intreaga. Se pune totul intr-o oala, se pune apa peste cat sa acopera, delicat si se acopera ...


se fierbe pana ce devine moale. Apoi se face rantasul, se incinge 2 linguri de ulei de masline, se pune 0 lingura de faina de soia, se invarte de cateva ori

si se completeaza cu o lingura de boia,


apoi punem peste apa ca sa diluam ... se amesteca bine sa nu facem cocoloase si se adauga la supa,


smantana se diliaza cu apa (sa nu se inbranzeasca) si se pune la supa,


in functie de preferinte puneti sau nu apa, se fierbe bine dupa care se pune patrunjelul verde tocat marunt.




Se serveste cald cu patrunjel! este o supa ideala indiete ...

Pofta buna!

0 comentarii:

 
Tunde's Blog Blogger Template by Ipietoon Blogger Template