marți, februarie 24, 2009

Supa crema de patrunjel verde (Atkins)



Daca doriti o supa aromata, o supa plina de vitamine, usoara si fffff usor de realizat atunci alegeti aceasta varianta ...supa crema de patrunjel ... am vazut multe retete insa eu am improvizat ca si mai tot timpul insa trebuie sa spun ca cel care m-a inspirat a fost Jakob Haussman ... un mare bucar ... dupa parerea mea imi pare rau ca nu pot pune link dar nu am mai gasit reteta pe net ... tvr 1 a inchis arhiva de la Hai sa bucatarim ... cred ... asa ca am facut dupa capul meu ...

Ingrediente:

- patrunjel verde cam 5-6 legaturi mari
- o ceapa mare
- un morcov mai maricel
- 2- 3 linguri de ulei de masline
- 200 g frisca pt gatit
- 200 g smantana
- delicat



Curatam ceapa, o spalam si o taiem cuburi nu ne chinuim sa fie mici ca oricum va fi mixat deci cum ne vine, punem uleiul la incins, adaugam ceapa si o calim la foc mic,





morcovul se spala si se curata ... se taie rondele si se adauga la ceapa se caleste pana ce morcovul se inmoaie un pic,





intre timp luam patrunjelul si o spalam bine si o taiem (din nou nu foarte mic pt ca oricum vine mixat) ... adaugam patrunjelul la ceapa si morcovi, il lasam sa se caleasca in jur de 5 min,



apoi punem apa cat acopera si delicat ...


se fierbe in jur de 30 min ... pana e moale morcovul ...



punem continutul oalei in blender, adaugam smantana si frisca ... mixam bine ...turnam continutul inapoi in oala si mai punem apa nu mult ... in functie de fiecare cata supa vrea ... sa nu diluati mult ca isi pierde aroma ... se mai pune delicat dupa gust si se fierbe.

Se serveste cu patrunjel frunze pt cei la dieta, sau cu rondele de usturoi ... usturoiul ii dau un gust si mai aromat ...




Pt cei care nu sunt la dieta se poate servi cu crutoane sau cu paine prajita ...



Pofta mare!

P.S. comentariu pt concurs OLivo

Obtii in jur de 2.5 - 3 l de supa

3 l are 1198 calorii ... 1 l are in jur de 400 calorii ... 500 g are in jur de 200 calorii deci o portie de 300 - 400 g cu crutoane cam 50 g are cam 350 calorii ...

sâmbătă, februarie 21, 2009

Gordon bleu 4 season



Ingrediente:

- 1kg piept de pui
- un pachet de branza topita Hochlad cu gust doriti
- 4-5 felii de sunca presata (am incercat si cu salam uscat si e bun)
- legume Bonduell 4 season
- 4 oua
- faina de soia
- condiment Kotanyi pt pui
- ulei de masline
- ulei de floarea soarelui



Pieptul de pui fara o os si fara piele se bate bine, se pune totul intr-o punga (aveti grija sa nu fie punga gaurita)se pune cam 2 linguri de ulei de masline si condimetul pt pui.




Se agita bine punga cu carnea in ea ... pana se repartizeaza uniform pe toata suprafata carnii condimentul si uleiul ... se scoate carnea din punga. Intre timp se pun legumele 4 season la aburit sau se poate fierbe in apa cu sare. Se ia un piept se pune peste o felie de sunca, o felie de branza topita,




si legume 4 season cat sa incapa ...



se ruleaza pieptul si cu ajutorul unei ate se fixeaza ca marginile sa stea lipite (se ruleaza ata peste carne incepand de la un capat la celalalt ... fir continu sa ne fie mai usor de scos dupe ce il frigem),





dupa ce am rulat fiecare bucata de piept in acest fel ... batem cele 4 oua, trecem pieptul rulat prin faina de soia cu grija ca sa nu se desfaca ...





apoi il trecem prin ou




si il punem in ulei incis ... se frige la foc moderat ca sa poata patrunda carnea in toata grosimea ei.






Dupa ce s-a fript se scoate pe un sevetel sa absoarba uleiul si se inlatura ata.

Se serveste cu cartofi piure daca nu suntem la dieta, sau cu legume 4 season





iar daca suntem la dieta cu tot feluri de legume, acrituri ...

Pofta buna

Supa Crema de dovlecei (Atkins)



Ingrediente:

- 5 dovlecei verzi (zukini)
- un morcov
- o ceapa (eu am folosit rosie)
- o lingura de ulei de masline
- o lingura de unt
- supa de carne (daca aveti daca nu e buna si apa cu delicat) - 1l
- frisca de gatit 250g zic eu ca ar fi mai buna, am folosit smantana si parca as fi vrut sa fie mai cremoasa.
- o legatura de patrunjel verde
- otet balsamic dupa gust sau zeama de la jumate de lamaie
- ceapa verde 1 sau 2 legaturi (ne trebuie doar coada)
- pt cei care nu sunt la dieta crutoane si cascaval ras




Ceapa se curata si se taie cum ne pica bine (oricum va fi mixat), dovlecei la fel, morcovii la fel. In oala in care vom fierbe supa incingem o lingura de ulei de masline cu o lingura de unt ...




punem ceapa si calim bine,



adaugam dovleceii, apoi morcovii si lasam sa se caleasca bine in ulei si unt cam 10 - 15 min ...



apoi adaugam supa de carne, un pic de delicat sau sare si punem capacul ...




se fierbe pana ce legumele sunt moi ...



apoi toata compozitia oalei se pune in blender si se mixeaza ...




tot in blender punem smantana si o legatura de patrunjel verde se mixeaza bine ...



se pune in oala ... cine doreste mai poate sa puna apa se pune otet balsamic sau zeama de la jumate de lamaie si se fierbe inca o data si se ia de pe foc.





Se serveste cald cu cozi de ceapa verde taiata pt cei care sunt la dieta ...




iar pt cei care nu sunt la dieta se poate servi cu crutoane sau cascaval ras.





Pofta buna!

marți, februarie 17, 2009

Sarmale cu ciuperci - Atkins



Ieri din nou m-a chinuit talentul ... mai ales ca nu am vrut ca ciupercile proaspete primite sa se strice ... si am zis ce se intampla daca pun ciupercile in umplutura de sarmale ... pot sa va zic ca idea a fost buna si gustul delicios ...


Ingrediente:

- 250g piept de pui
- o punga de soia granule
- 300 g ciuperci proaspete
- varza acra marunta si o capatana medie in jur de 1 kg
- o ceapa mai mare
- o lingura de boia
- suc de tomate sau pasta de tomate
- marar si patrunjel verde
- sare, piper



Pieptul de pui se macina impreuna cu carnea,


soia se pune la inmuiat in apa cu delicat 20 min, ciupercile se spala si se curata se taie fasii subtiri sau cuburi mai mici. Cand soia s-a inmuiat se stoarce bine de apa, se amesteca intr-o oala cu carnea si ciupercile, boia, sare, piper dupa gust.



Varza se spala bine sub jet de apa rece, se umplu frunzele de varza cu amestecul de carne si ciuperci. Intr-o oala mai mare pe fund se aseaza varza acra marunta se pun sarmalele deasupra si peste sarmale mai punem un strat de varza marunta. Se pune sucul de rosii, mararul si patrunjelul (cine are marar uscat e fffff bun cat mai mult chiar si pe fundul oalei pus).



Se pune apa cat sa acopere continutul vasului si pune la fiert pe foc mic ... cand varza se inmoaie se ia de pe foc.




Se serveste cald cu smantana.

Supa de carne din rasol de vita (Atkins)



Toata lumea se uita la mine cum pot sa mananc supa de carne fara taietei ... simplu cu multe legume, e ffff bun ...


Ingrediente:

- rasol de vita - 500 g
- 1,5kg legume amestec - morcovi, patrunjel radacina, telina radacina, gulie,
- o ceapa mai mare
- 3 catei de usturoi
- o lingura de piper boabe
- sare dupa gust
- sofran (cine vrea)
- 0 lingurita de ghimbir macinat (ii da culoare supei)



Se curata legumele, morcovii si patrunjelul se taie in bucati mai mari ...gulia si telina se taie in patru, ceapa se taie in 4, usturoiul se lasa intreg, carnea se spala bine ...
Intr-o oala mare cam de 10 l (in functie de cata supa vrem, dintr-o oala de 10 l iese cam 5 l de supa fara legume) se pun legumele taiate, ceapa, usturoiul si peste carnea, se pune sare, piperul, ghimbirul si



apa cat sa acopere continutul oalei ...



se acopera oala cu capacul si se lasa supa la fiert pe foc mic in jur de o ora, o ora jumate (ne uitam din cand in cand daca scade apa si completam). Cand carnea este moale si legumele la fel se puna apa aproape pana sus se gusta si se mai pune sare cat mai trebuie ... se lasa sa fiarba inca jumate de ora ... se strecoara supa cu o sita fina pt ca supa sa iasa limpede ... legumele se pun intr-o oala la o parte.




Supa se pune inapoi pe foc cu un varf de cutit de sofran ... se fierbe 5 min.


Se serveste cald cu legume multe si patrunjel verde ... la cei care nu sunt la dieta se poate servi si cu taietei.



sâmbătă, februarie 14, 2009

De 2 zile ninge

De doua zile ninge intruna si inca nu s-a oprit ... asa ceva rar am vazut ...Carla mea este foarte fericita ... nu stia ea exact ce e zapada ... a vazut ea si anul trecut insa nu a putut sa se joace atata ca s-a topit ... azi le-a incercat pe toate ... a sarit in zapada, a fugit, s-a culcat in zapada ... insa nu i-a placut ca e rece ... totul a fost frumos pana ce nu a primit un bulgare de zapada in fata ... atunci s-a terminat totul s-a suparat si pana sus nu s-a oprit ... a fost o bomboana ... am facut niste poze ... va invit sa le vedeti ...

 
Tunde's Blog Blogger Template by Ipietoon Blogger Template