marți, noiembrie 04, 2008


Una dintre cele mai usoare metode de evaluare a echilibrului energetic din casa se numeste Aspiratiile Ba Gua (se citeste pa kua). Ba Gua este un simbol de forma octogonala binecunoscut chinezilor. Fiecare latura reprezinta un punct cardinal si o zona importanta a vietii.

El poate fi asezat peste planul casei sau peste planul unei singure camere; poate fi utilizat chiar si pe un obiect mai mic, cum ar fi un birou! Pentru o mai usoara aplicare a aceste metode, Ba Gua este ilustrat in interiorul unui patrat impartit in 9 zone.

Bunastare

Faima

Casatorie
Familie




Copii
Cunoastere

Cariera

Mentori

Latura Ba Gua care acopera zonele Cunoastere, Cariera si Mentori se afla pe latura casei unde este situata usa de la intrarea din fata. Aceasta inseamna ca daca intrati pe usa din fata si mergeti cat se poate de mult in stanga, in diagonala, va veti afla in zona bunastarii din casa dumneavoastra. Ba Gua poate fi amplasat si peste fiecare camera din casa. Partea inferioara (Cunoastere, Cariera si Mentori) se asaza peste intrarea in camera.

Si pentru ca am vorbit mai sus de dezordine, sa vedem ce efect are ea in functie de zonele unde apare. Daca zona bunastarii din casa este aglomerata cu tot felul de lucruri, traiti experienta negativitatii si confuziei in legatura cu banii proprii. Veti acumula destul de greu bani pana nu va descotorositi de aglomeratia de aici. Dezordinea din zona faimei indica faptul ca aveti dubii si sunteti confuz in ceea ce priveste pozitia pe care o detineti in societate. Dezordinea din zona casatoriei indica probleme potentiale in relatia dumneavoastra sau cel putin relatia dumneavoastra nu evolueaza in directia dorita. Si dezordinea din zona familiei poate conduce la neintelegeri in familie si la dorinta membrilor familiei de a actiona pe cont propriu si nu ca un tot. La fel, dezordinea din zona copii creeaza griji si nesiguranta putand afecta comunicarea dintre parinti si copii. Dezordinea din zona cunoasterii creeaza dificultati in studiu (memorie slaba). Dezordinea din zona carierei indica nesiguranta in privinta carierei alese. In fine, in zona mentorilor dezordinea ingreuneaza atragerea persoanei potrivite. Fie veti atrage cu dificultate persoanele de care aveti nevoie, fie veti atrage persoane necorespunzatoare.

Considerand ca ordinea domneste in toate zonele din casa sa vedem cum putem activa fiecare zona in parte pentru ca energia sa curga nestingherita si pe acolo.

Zona Bunastarii guverneaza banii dar si ceea ce va poate aduce bogatie in viata. Pentru a o activa puteti mari cantitatea de lumina in aceasta parte a casei, camerei, biroului, etc. o oglinda, un candelabru sau un cristal suspendat vor atrage mai mult Qi. Intrucat apa inseamna bunastare in feng shui, un acvariu sau o fantana mica sunt utile in activarea acestei zone. Obiectele metalice se dovedesc deasemenea benefice. In Orient se obisnuieste sa se atarne monede pe pereti ca o afirmare muta a atragerii de bani.

Zona Faimei reprezinta pozitia dumneavoastra in comunitate. Daca doriti sa deveniti mai cunoscut in comunitatea in care locuiti sau sa va atingeti mai usor scopurile in viata, mariti cantitatea de lumina in aceasta parte a casei. Puteti sa asezati trofee, premii si fotografii personale pentru a sublinia calitatile pe care vi le doriti. O oglinda rotunda este benefica in zona faimei.

Zona Casatoriei se raporteaza la relatiile apropiate, de obicei personale dar o puteti activa si pentru stimularea relatiilor de afaceri. Daca sunteti in cautarea unei noi relatii sau doriti sa o imbunatatiti pe cea din prezent mariti cantitatea de lumina in aceasta zona. Asezati aici fotografii de la nunta si alte obiecte pe care le considerati romantice.

Zona Familiei reprezinta intr-un sens larg al cuvantului, includerea tuturor oamenilor de care iti pasa si pe care ii iubesti. Aceasta zona este un loc bun pentru a aranja portretele celor dragi. Zona Familiei se refera si la sanatate. Daca dumneavoastra sau altcineva din familie este bolnav activati zona folosind cristale sau mai multa lumina.

Zona Copii se refera la copii dar si la creativitate. Daca doriti copii sau daca aveti probleme cu copiii dumneavoastra aranjati aici fotografiile copiilor dumneavoastra precum si lucruri confectionate de ei. Un birou asezat aici ofera un loc excelent de lucru unde creativitatea poate fi exprimata.

Zona Cunoastere se refera la studiu si spiritualitate. Este un loc bun pentru rafturi de carti si un loc ideal pentru studiu. Un tablou cu munti si un rau sau o cascada poate simboliza aici potentialul nelimitat de care dispuneti. Obiectele din sticla ajuta la apropierea de eul spiritual.

Zona Carierei trebuie activata daca incercati sa faceti progrese in cariera dumneavoastra. Aici puteti pune un fax, un computer sau orice altceva legat de cariera dumneavoastra.aceasta zona poate fi activata daca asezati aici o oglinda, clopotei de vant sau o lampa de birou atragatoare.

Zona Mentori simbolizeaza persoanele care te pot ajuta si poate fi activata atarnand acolo un cristal. Tot in aceasta zona puteti aranja orice fel de obiecte care se refera la faima sau filozofie de viata. Aceasta parte a casei se refera si la calatorii, in special peste hotare.

Ce reprezinta insa zona din centrul Ba Gua? Ea este cunoscuta sub diferite denumiri. In Orient i se spune Zona Norocului, Centrul Spiritual, Centrul Sufletului, Centrul Qi sau Zona Fericirii. Aici e indicat sa atarnati un candelabru sau un cristal sau sa asezati orice fel de lampa de iluminat. Tot aici puteti medita.

Intr-o prezentare destul de generala, aceasta este o parte a stravechii arte ce-si propune sa uneasca cerul si pamantul (Ham Yu) ajutandu-ne astfel sa aducem armonia din Univers si in casele noastre. Totul depinde insa doar de noi!

Afișări ale paginii săptămâna trecută

Lista mea de bloguri

Popular Posts

Arhivă blog

Persoane interesate

Tunde's Blog . 2017 Copyright. All rights reserved. Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates