sâmbătă, septembrie 17, 2011

Tarta cu legume

O mancare usoara ... o bomba de arome ...usor de facut si garantat un succes in familie ...

Reteta este luata dintr-o revista de gatit din Ungaria ...

 Ingrediente pt blat:


-  un ou
- 250g faina
- 100 g margarina rama
- sare
- 50ml apa
 Fasole uscata cat sa acopete blatul pt ca sa nu creasca.
  
  Umplutura:

- o punga de 450g de legume amestecate (mazare,morcovi, porumb, conopida, gogosari)
- un borcan mic de ciuperci
- jumate de pachet de varza de bruxel
- 3 oua
- un tub de branza topita
- 100 ml de frisca de gatit
- sare, piper
- cascaval - 100g

   Prima data pregatim blatul ...


punem toate ingredientele intr-un vas cu exceptia apei ... si amestecam cu mana, incet incet adaugam apa si framantam pana cand obtinem aluatul de tarta ...


tapetam o tava de tarta cu unt si faina,  intindem aluatul si il asezam  in tava...


peste aluat decupam o foaie de hartie de copt si asezam pe hartie boabele de fasole, aveti grija ca fasolea sa acopere uniform peste tot tarta ca altfel va creste si nu vom avea loc pt umplutura.



Asezam tarta la cuptor timp de 25- 30 min.
  Intre timp pregatim legumele ... intr-o tigaie mai mare punem la incins un pic de ulei de masline si apoi punem legumele ...

le calim un pic dupa care punem apa si le fierbem putin, cateva minute, adaugam ouale ...


apoi adaugam frisca si branza topita condimentam cu sare si piper ... mai fierbem putin si il luam de pe foc.






  Cand aluatul este gata se scoate de la cuptor ...indepartam hartia de copt cu boabele de fasole si in locul format asezam legumele ...



peste razuim cascavalul si il punem la cuptor inca 20 min.

   Se serveste cald sau rece oricum este foarte delicioasa. Puteti servi langa acritura preferata.




Pofta Buna!!!!

 
Tunde's Blog Blogger Template by Ipietoon Blogger Template