joi, iulie 29, 2010

Cel mai de pret ce are omul este SANATATEA

Sanatatea, un cuvant ca oricare altul si totusi cata importanta are in viata noastra, in viata de zi cu zi …nu poti face nimic fara SANATATE …
Din pacate mai nou, de cateva luni in coace aceasta problema SANATATEA este prezenta in viata mea, a noastra … m-a afectat atat pe mine cat si pe familia mea, stau si ma gandesc la ce a fost si vreau sa fie din nou ce a fost … pt ca cel mai de pret, ce are omul este SANATATEA.
Atunci cind o avem si nu ne deranjeaza nimic, de regula nu o pretuim, cu totii asa suntem. Cum ne imbolnavim, imediat punem la indoiala nu numai scopurile si planurile, ci si toate dorintele si posibilitatile din viata noastra, imediat descoperim, ca veam o alta prioritate, apare cel mai de pret lucru, acela care l-ai pierdut. De ce oare ?, pentru ca sa intelegem acest lucru trebuie sa ne pierdem sanatatea ?
O cunostinta draga sufletului meu mi-a spus tot timpul “ Jumatate de viata, omul, consuma sanatatea sa, pentru a cistiga toti banii, iar restul timpului ramas consuma toti banii, pentru ca sa-si reintoarca sanatatea pe care la pierdut” … as putea sa zic ca e ironia vietii nu? Ne stresam zilnic pt bani, muncim pana la epuizare pt bani … (pana esti tanar si puternic nu simtit) obtinem sa avem o oarecare stare materiala, obtinem o afacere numai a noastra, o casa frumoasa, o masina bunicica, apoi iti permiti sa te gandesti la familie adica sa faci un copil (din pacate la noi in Romania asa functioneaza) il faci, te bucuri de ce ai prea putin ca sa cazi intr-o prapastie de unde din nou trebuie sa incepi sa urci … banii pe care i-ai facut cu afacerea ta atatea ani, munca ta, casa ta, masina ta (pt ca unii ajung sa isi vanda tot) le dai ca sa poti urca din prapastia bolii … ca sa fi din nou SANATOS …si atunci imi vine in minte alte vorbe a unei persoane drage mie“ mai bine pe strada cersetor si sanatos decat intr-un palat bogat si bolnav” … si imi pun intrebarea e asa? NU … la noi in Romania daca nu ai bani poti sa mori … daca nu ai bani nimeni nu te baga in seama, daca nu ai pile si cunostinte nu reusesti sa ajungi la un specialist bun, ajungi la un medic care iti poate rata toata viata, iar daca ai gasit medicul bun care te poate ajuta acel medic are o mare lipsa “omenia”. Da, omenia o alta calitate banala si totusi de pret, poti fi cel mai bun medic din lume dar fara omenie tot ai un handicap … si atunci omul se simte ca un cacat … de ce? E corect ca acel apartinator a unui bolnav sa fie tratat ca un cacat, e normal ca dupa ce ai muncit o viata, ai ajutat pe cine ai putut, ai fost om cu toata lumea, sa fi tratat ca un cacat? Atunci pt ce dracu tragem o viata intreaga? Pt ce muncim? pt ca sa straim un sistem murdar, bolnav …a meritat ce sa zic ...

Si ajung din nou de unde am plecat … SANATATEA … din pacate noi incepem sa constientizam si sa pretuim aceasta prea tirziu, atunci cind sintem nevoiti sa investim multe eforturi ca sa ne reintoarcem la ceea ce am pierdut – sanatatea noastra. Pe care am pierdut-o … si de aici viata noastra va fi alta, o sa stii adevarata valoare a vietii … insa cu ce pret? unul ffff scump …

Sanatatea nu se poate oferi cuiva in dar, nu se poate cumpara, nici chiar sa o mostenim ea trebuie doar pastrata. Trebuie sa invatam sa traim in lumea aceasta, unele situatii grave, cand aflam de anumite riscuri majore, sau chiar de prognosticul nefast al bolii, viata insasi poate capata o cu totul alta turnura. In mod cert vedem lumea cu "alti ochi" atunci cand numai avem SANATATE, atunci cand pierdem ceva drag noua … asa suntem facuti noi oamenii … nici unul din noi nu pretuim viata asa cum trebuie, SANATATEA asa cum trebuie si nici pe cea mai draga fiita de langa noi decat atunci cand numai e … trist … si degeaba stiu ca asa e … si ce e corect tot ajung sa uit prioritatile vietii … tot uit ce e mai scump in viata mea, tot uit cine e mai drag in viata mea … tot ajung acolo unde nu vreau … imi ramane doar SPERANTA, atitudinea pozitiva si DUMNEZEU care sunt sigura ca este langa mine si familia mea in cele mai grele momente ale noastre … sa ne dea putere sa facem alegerile cele mai bune … sa ne dea minte atunci cand nu putem sa ne gandim promt la ceea ce trebuie …

doar atat mi-a ramas

“Tatal nostru
Care esti in ceruri
Sfinteasca-se numele Tau
Vie imparatia Ta
Faca-se voia Ta
Precum in cer asa si pre Pamant
Painea noastra cea de toate zilele
Da-ne-o noua astazi
Si ne iarta noua gresalele noastre
Precum si noi iertam gresitilor nostri
Si nu ne duce pre noi in ispita
Ci ne izbaveste de cel rau
Ca a Ta este imparatia
Puterea si Slava
In numele Tatalui
Al Fiului
Al Sfantului Duh”
Amin.


vineri, iulie 16, 2010

Paste cu creveti




O reteta minunata si extrem de usoara preluata de pe www.cevabun.ro

Ingrediente pt o portie :

- 200 g cozi de creveti congelati
- 2 catei de usturoi
- ulei de masline extra-virgin
- conserva de rosii cuburi
- spaghete - 200 g
- vin alb - 200 ml
- oregano, piper, sare,
- o legatura de patrujel verde
- parmezan ras sau cascaval ras

Crevetii inainte sa ii gatim trebuie decongelati si aruncat surplusul de apa, uscati usor cu servetel de hartie ... apoi intr-o tigaie incingem putin ulei de masline, cand uleiul este incins adaugam cozile de creveti si ii prajim usor pe ambele parti,



apoi adaugam usturoiul pisat amestecam bine cu crevetii in continu la foc mic sa nu se prajeasca usturoiul,



cand usturoiul a prins o tenta de maroniu adaugam 3 linguri din conserva de rosii cuburi,


lasam sa dea in clocot, adaugam condimentele dupa care la final punem vinul alb.
Intre timp fierbem pastele ...

Se serveste cald peste spaghete punem sosul cu creveti, decoram cu parmezan ras sau casacaval ras (la mine lipseste pt ca nu am avut acasa )si cu patrunjel verde tocat marunt (ce ii da un gust si mai bun)...



Pofta mare !!!

miercuri, iulie 14, 2010

Vrei sa slabesti? Why Not si Taverna iti vine in ajutor

Nu ai timp sa gatesti? Nu ai chef sa gatesti? Nu poti sa gatesti 2 feluri de mancare pt tine care esti la dieta si pt familia ta ... acum am o mare veste pt voi oradeni care doriti sa slabiti ... Why Not si Taverna pregatesc in locul vostru pe o intreaga zi un meniu care respecta regulile dietei de 90 zile ... NU, nu este vorba de Rina's 90, ci o alta dieta de 90 zile foarte asemanatoare cu Rina's 90,ce este mai permisiva si la fel de eficienta spun fetele care o tin ... despre ce e vorba? o gasiti aici ...
Iar de pret nici nu v-am vorbit ... este fff avantajoasa ... convingeti-va si voi ...aici

Pe aceasta cale rog Bloggerii din Oradea care citesc acest post sa ne ajute sa facem reclama aceastei minunate idei ... asa putem ajuta si noi pe cei care vor sa slabeasca dar nu au timp sau nu pot sa se abtina de la micile ispite ... asa ai mancare diversificata zilnic, delicioasa si cui nu-i convine sa nu isi bata capul ca oare azi ce gatesc? da maine? am cumparaturile facute? ...si ce e si mai bine vine totul acasa ...
O sa va rog sa copiati codul html ce se afla in casuta de cbox (de dialog) din dreapta pe blogurile voastre ...gasiti codul html impartit in 3 mesaj trebuie inceput cu mesajul 3, apoi 2 si 1 pus totul in casuta cu HTML/JAVA SCRIPT ... va multumesc pt ajutor ...






http://whynotpizza.net/

luni, iulie 12, 2010

Supa de fasole verde a la Tunde



De ce e a la Tunde ... pt ca il fac in asa fel in cat toti 3 sa il putem manca, Carlei nu ii place fasolea verde dar ii place fasolea boabe, mie imi place cu smantana iar sotului meu ii place cu morcovi ... asa am combinat si a iesit o supa delicioasa si ideala pt zilele caniculare pt ca se poate consuma si rece.

Ingrediente:

- fasole verde - 1 kg
- fasole boabe prospete ( cam 2 borcane mici )
- o rosie, un ardei
- 3 morcovi
- o radacina de patrunjel
- 250 g de smantana
- zeama de la jumate de lamaie
- patrunjel verde tocat
- tarhon





Legumele se curata si se spala bine, morcovii ii taiem cubulete, patrunjelul la fel, fasolea verde se rupe bucatele mai mici, intr-o oala mai mare punem la incins un pic de ulei de masline, cand uleiul s-a incins adaugam morcovii si patrunjelul ... lasam in jur de 10 min sa se caleasca invartind continu,


apoi adaugam rosia si ardeiul ... lasam sa se caleasca in jur de 2 min invartind mereu,


apoi adaugam fasolea boabe si fasolea verde ...


adaugam apa cat sa acopere adaugam sare sau delicat acoperim si lasam sa fiarba.


Cand legumele au fiert mai punem apa, smantana, zeama de lamaie si lasam sa fiarba, inainte sa stingem gustam daca e nevoie mai saram si adaugam tarhonul si patrujelul verde tocat marunt.

Se serveste cald sau rece cu multe frunze da patrunjel verde tocat marunt.



Pofta buna!!!

vineri, iulie 09, 2010

Folositi centura - un spot publicitar impresionant

Cred ca noi toti soferii facem uneori greseala sa neglijam centura de siguranta, din pacate mi se intampla si mie ... cand am vazut filmuletul de mai jos am fost fff impresionata ... efectul a fost pozitiv asupra mea sper sa va impresioneze si pe voi la fel de mult ...

joi, iulie 08, 2010

Paprikas de pui cu ciuperci si galuste cu branza de burduf



Este un preparat pe care o facea bunica mea destul de des in special cand era mama tanara ... pt mine este pentru prima data ca fac galuste de casa, parikas imi place sa fac in special din ciuperci si din cartofi mai rar din carne ... insa combinatia asta de parikas de pui cu galuste este bestiala ... cu smantana deasupra ffff bun ... cu mica precizare ... nu este un meniu pt cei care tin dieta ...

Ingrediente:

- un pui (aripile, pulpele si pieptul)
- o ceapa mare
- o rosie mare sau pulpa de rosii (eu am avut pulpa de rosii si am folosit cam 3 linguri )
- un ardei
- o lingura de boia rosu
- 400 g de ciuperci
- delicat
- piper
- o legatura de patrujel verde

Pentru galuste:
- 3 oua
- 500g de faina
- apa (nu pot sa zic cat, vedeti voi cand preparati cat apa necesita)
- sare o lingurita
- o lingura de ulei de masline
- patrunjel verde
- 200 g de branza de burduf

Puiul il spalam bine, il transam si eu personal am folosit aripile, pulpele si pieptul voi puteti folosi tot puiul daca va place ... am taiat carnea bucati mai mici ...


am taiat ceapa marunt ...se pune intr-o oala mai mare ulei la incins, se caleste ceapa,


se adauga bucatile de pui continuam sa amestecam pana calim putin si carnea,



adaugam ciupercile,



amestecam in continuare cateva minute, apoi adaugam boiaua


dupa care mai amestecam o data ca sa intindem boiaua bine, adaugam pulpa de rosii



si apoi apa cat sa acopere conpozitia din oala. Taiem si ardeiul felii il adaugam langa carne si fierbem sub capac pana ce carnea se inmoaie ...


cand carnea este gata adaugam jumate de legatura de patrunjel verde tocat marunt, piper si sare dupa gust, cine doreste poate sa pune un pic de faina ca sa ingroase compozitia, eu l-am lasat asa lichida.
Intre timp ce fierbe paprikasul pregatim galustele, punem intr-o oala mai mare apa la fiert, in care am adaugat sare si putin ulei. Intr-o oala punem 3 oua, faina, uleiul, sare si apa,



cu ajutorul unui tel omogenizam compozitia de galuste pana obtinem o pasta omogena fara cocoloase ... cand apa fierbe luam dispozitivul de facut galuste (daca nu aveti atunci cu o lingura formati galustele ca si pt supa ) il asezam pe marginea oalei, si adaugam compozitia de galuste treptat,


portionam galustele direct in apa clocotita si lasam sa fiarba.


Cand galustele au fiert le strecuram, le spalam cu apa rece si le asezam inapoi in oala, adaugam putin ulei si peste galuste punem branza de burduf si jumate de legatura de patrunjel verde tocat marunt, amestecam continu la foc mic pana se topeste branza si se intinde pe toata compozitia de galuste.



Se serveste paprikasul cu galustele rece sau cald oricum sunt bune, cu smantana este delicioasa si daca aveti si niste castraveti murati va fi perfect ...



Pofta buna!!!!
 
Tunde's Blog Blogger Template by Ipietoon Blogger Template