luni, august 31, 2009

La Multi ani!!! dragul meu sot



A fost ziua sotului meu duminica pe 30.08 ... a implinit 29 ani ... La multi ani dragul meu ... te iubim foarte mult ...
Am sarbatorit sambata ziua lui la Boga ... am fost plecati la munte o saptamana intreaga ... unde ne-am relaxat, ne-am odihnit si ne-am distrat fffff bine ... sambata seara s-a lasat cu un grill party unde am sarbatorit ziua lui Paul ... am fost cativa prieteni si familia in mare parte ... Cristina si Niki,




Mama,


tata,


cumnatul meu Ovi



si normal eu, Carla si sarbatoritul


... mai tarziu s-au alaturat gazdele cabanei in care am stat ... a fost placut ... am facut grill ... pulpe, mici, peste ... cu cartofi pai si salata multa ... sos de usturoi langa ...




cate o cafeluta ... si nu oricum ... cafea in 3 culori specialitatea sotului meu ...



apoi tortul si am cantat la multi ani cat ne-a tinut glasul ...



Nimic nu emai placut decat sa stai la aer curat ...

miercuri, august 19, 2009

Cas pane cu salata de crudintati




Ideea a venit de la mama ... ieri am fost in trecere pe la mama si m-a inebunit cu casul ei pane ... fff bun ... ceva nou pt mine ... nu e mare lucru dar totusi nu e aceeas ca si cascavalul pane ... incercati si voi ...

Ingrediente:

- cas de vaca, oaie, ce o fi
- 3 oua




- faina - 3 linguri



- pesmet sau susan ... eu am folosit ambele
- ulei - cat sa prajim casul


Pt salata eu am folosit:

- 3 rosii mari
- o legatura de ceapa verde
- un catel de usturoi
- 2 ardei mai mici
- 2 morcovi mai mici - rasi
- jumare de legatura de patrunjel
- jumate de legatura de marar
- 2 oua fierte tari
- o lingura de ulei de masline
- un paharel de iaurt

Casul se taie felii grose cat un deget ...


ouale se bat si se pregateste pesmetul, susanul si faina pt pane ... feliile de cas le trecem prin faina, apoi ou



si pe urma in pesmet sau susan (sau ambele) ... dupa se prajesc pe ambele parti in ulei incins ...



si gata




Pt salata: se spala legumele bine bine, se curata de coaja morcovul, usturoiul, si se rade pe razatoare atat usturoiul cat si morcovii, restul legumelor se taie felii, patrunjelul si mararur se toaca marunt, ouale se taie rondele, cand am taiat totul se pune intr-un vas ... se pune sare, iaurt, ulei si se amesteca bine bine ... se lasa la frigider 30 min inainte de servire ...





POfta buna!

marți, august 18, 2009

Suc de rosii ... reteta luata de la mama mea




Desi exista multe retete de bulion si suc de rosii pe net ... pt mine reteta mamei este cea care imi place ... e usoara si merge repede ... tot ce iti trebuie sa ai un storcator in perfecta stare de functionare, niste sticle si rosii multeeeeeee ....

Ingrediente:

- 20 kg rosii
- o lingura mare de sare
- o lingurita de salicil

Rosiile se spala bine cu apa ...



si se taie in patru ... se aseaza intr-o tava mare ... se monteaza storcatorul special pt rosii si se incepe sa dam la manivela pana se paseaza fiecare rosie (scuze am uitat sa fac poze in timpul operatiei de pasare )... coaja ramasa se arunca iar sucul obtinut se pune intr-o oala sau doua depinde cat am obtinut(eu am obtinut cam 13 -14 l de suc )si se fierbe ...


cand da in clocot il punem pe foc mic si fierbem pana dispare spuma de la suprafata (in jur de 20 - 30 min)...



cand e aproape gata punem sarea (eu am pus o lingura de sare la 8 l de suc si o lingurita de salicil la 8 l de suc) ... cand am stins focul adaugam o lingurita de salicil si amestecam bine bine ...



Intre timp ce fierbea sucul ... am spalat sticlele si le-am pus la scurs ...



luam sucul de rosii si il turnam in sticle (aveti grija ca sticlele sa fie pline pana sus sa nu ramana nimic gol), punem capacul.

Facem loc undeva in casa ... un loc mai ferit ... punem niste paturi ...punem sticlele de suc de rosii obtinute una langa alta



si le acoperim bine bine ...



si le lasam asa pana se raceste (poate dura cateva zile)... dupa care atichetam si gata sunt buine de pus in camara ... )

vineri, august 14, 2009

Duminica in familie - clipe frumoase

Pozele au fost facute acum 2 sapt la atelier la Nojorid unde tata are amenajat o mica curte pentru a sta la soare, a face gratare si a face baie ... un loc ideal de a iesi Duminica toata familia ...

In poze tatal meu face baie cu fiica mea Carla ... si se distreaza de minune ca si doi copii ...

Va invit si pe voi sa va uitati la filmuletul nostru ...

joi, august 13, 2009

Carla - cea mai frumoasa miresuca!



Cateva poze de la nunta verisoare noastre (mai exact al sotului meu) unde Carla a fost miresuca ...





















pt mai multe poze intrati aici

sâmbătă, august 08, 2009

Mere pane cu aluat de clatite (specialitate Svabesc)





Inspiratia mi-a venit joi seara cand urmaream emisunea Vacsora Csata de la RTL KLUB post maghiar ... o emisiune asemanatoare celei de pe Prima Tv - Cireasa de pe Tort ... un cunoscut cantaret maghiar de origine Svaba ... a gatit specialitati Svabesti ... tot meniul e excelent ... asa ca am notat retetele si aseara am si incercat desertul ... care va pot spune ca a fost delicioasa ... combinatia aromelor : mar cu scortisoara ma omoara ... mereu mi-a placut mult ... dar acum sa trecem la treaba:

Ingrediente:

Facem prima data aluatul de clatite care urmariti sa fie mai groasa decat o faceti deobicei nu ffff groasa insa un pic mai groasa ...

- 3 oua
- 250g - 300g faina
- 300 ml lapte
- apa minerala (ochimetric)
- 2 linguri de zahar pudra
- o lingura de ulei de floarea soarelui
- un varf de cutit de sare



"Umplutura":

Eu am primit de la socrii niste mere de gradina ... ffff delicoasa insa un pic cam coapte si puntin cam lovite ... asa ca feliile mele de mere nu arata fff bine ca atrebuit sa scot ce nu era bun ...

- 700 - 800 g mere
- 2 linguri de scortisoara pudra


Si ulei de floarea soarelui pt prajit ...

Ouale cu zaharul se pune intr-un vas mai adanc si cu ajutorul mixerul se bat bine,



apoi se adauga faina si laptele treptat ...



cand am incorporat faina si laptele in aluat punem un pic de apa minerala si lingura de ulei ...



daca vi se pare ca aluatul nu e destul de gros mai puneti putina faina ... apoi puneti aluatul afrigider pana pregatim merele ...

Merele se spala si se curata de coaja ... scoatem cotorul cu dipozitivul acela special de scos cotorul ... daca nu aveti nici o problema taiat marul in doua si scobiti cotorul ... apoi taiat merele felii de vreo 1,5 cm ... asezati-le pe o farfurie si presarati peste feliile de mere scortisoara ... cu mana uniformizati scotisoara pe mere ...



dupa care scoatem aluatul de placinta din frigider ...

Punem aluatul obtinut intr-o farfurie sau un vas mai mic sa ne fie mai usor de rostogolit feliile de mere in aluat ...



si incepem sa trecem fiecare felie de mar prin aluatul de placinte (ca si cum dam feliile de carne prin ou) ... intre timp am incins intr-o tigaie uleiul si punem feliile de mere pt prajit ... le prajim pe ambele parti ... si gata ....

Se serveste cald cu zahar pudra peste si scortisoara ...



sau rece ... oricum e fff bun ... pot sa zic ca micul meu dejun azi dimineata a fost aceste felii de mere cu o cana de lapte rece si a fost fffffff delicoasa ...



Pofta buna!!!!

P.S. scuze pt claritatea pozelor ... inca nu am aparat ..
 
Tunde's Blog Blogger Template by Ipietoon Blogger Template