sâmbătă, aprilie 25, 2009

Oua umplute cu ceapa verde si cascaval



Voi ce faceti cu ouale de Pasti ramase? am zis ca fac oua umplute si pregatesc o reteta noua cu ingrediente noi


Ingrediente:

- oua rosii sau colorate ramase de Pasti vreo 10 - 15 (sau fierbeti 10- 15 oua)
- pateu de ficat 150 g
- cascaval - 100 g
- ceapa verde o legatura
- doua lingur de unt
- o legatura de marar verde
- legatura de patrunjel verde
- ulei de floarea soarelui pt maioneza
- smantana 200 g
- un ou crud
- o lingura de mustar

Ouale se decojesz si se taie in doua pe la mijloc in lung ... galbenusurile le scoatem si le punem intr-un vas ... albusurile se aseaza intr-o tava (in care va fi servita)...


Galbenusurile se amesteca cu untul, pateul de ficat, patrunjel verde si 50 g de cascaval ras.





Albusurile sunt umplute cu compozitia de galbenus cu pateu ...



Se prapara maioneza, dintr-un galbenus de ou, o lingura de mustar si ulei adaugat treptat. Cand am obtinut cantitatea de maioneza dorita punem peste smantana, cascavalul ramas si ceapa verde taiat rondele subtiri, mararul verde tocat marunt, sare si piper ...






se amesteca bine ...
aceast amestec obtinut din maioneza se toarna peste ouale umplute sau se pune cu o ajutorul unei linguri ... ornam cu frunze de patrunjel si marar



Se serveste ca si aperitiv cu acrituri sau simplu

Pofta buna!

Supa crema de mazare




Aceasta supa are un gust deosebit si e foarte usor de preparat ... m-am inspirat de la Teo o persoana pe care o admir de mult timp ... are niste retete extraordinare ... asa ca reteta ei este aici ... eu am schimbat cate ceva ...

Ingrediente:

- 500 g mazare verde
- un morcov
- o bucatica de telina
- o ceapa
- frisca de gatit - 200 ml
- smantana - 2 linguri
- cscaval ras - 200 g
- 2 linguri de ulei de masline
- delicat
- marar verde



Se spala si se curata legumele, ceapa se taie cuburi nu foarte mici pt ca oricum vine pasat la blender, morcovul si telina se rade fasii ...


se incinge uleiul se pune ceapa si se caleste un pic, apoi se pune morcovul si telina se invarte de cateva ori


si se adauga mazarea ...



se pune apa cat sa acopere continutul oalei, punem delicat dupa gust acoperim oala si lasam sa fiarba pana ingredientele devin moi.



Cand legumele s-au inmuiat se rastoarna continutul oalei in blender si se mixeaza bine pana obtinem o pasta,


se adauga un pahar de apa, frisca de gatit, smantana si se mixeaza inca o data ...


dupa care se pune inapoi in oala, se mai puna apa in functie de cat dorit sa obtineti sau cat de cremoasa doriti sa fie, sare, piper si marar verde se lasa sa dea in clocot, dupa care se stinge.


Se serveste cu cascaval ras ... sau crutoane.



Pofta mare!

marți, aprilie 21, 2009

Carla si Niki




Cea mai buna prietena a fetei mele este Niki ...am avut ocazia zilele astea sa stau un pic cu fetele, a fost Niki la noi, am iesit cu fetele la Paleu pe lac, a fost foarte distractiv, fetele s-au simtit foarte bine, ca deobicei nedespartite, la gradi dorm impreuna, mananca impreuna, merg la baie impreuna pe toate le facem impreuna ... cand ma uit la cele doua fete mereu ma simt bine, radiaza amandoua ata binedispozitie, atata veselie ... ca uiti de toate ... imi sunt tare drage amandoua mai ales cand se joaca ...ma bucur tare mult ca se inteleg asa de bine, poate pt ca si eu si Cristina mama lui Niki ne intelegem asa de bine, suntem colege si prietene bune pot sa zic ca mi-e ca o sora ... si sufar foarte mult ca este departe de mine, de noi, dar asta e viata ... va invit si pe voi la o doza mare de veselie si binedispozitie ... sa vedeti pozele cu cele doua fete.
















marți, aprilie 07, 2009

Sufleu de dovlecei




M-am inspirat de aici ... e nemaipomenita reta ei insa eu am facut niste modificari ...

Ingrediente:

- 3 dovlecei
- 200 ml frisca lichida
- 2-3 linguri faina de soia (sau faina alba)
- 2 oua intregi
- o jumatete de ruda de carnati
- o legatura de ceapa verde
- cateva frunze de busuioc proaspat
- cateva frunze de maghiran proaspat
- unt - cat sa ungem tava
- cascaval 250 g
- sare
- ghimbir macinat


Dovleceii se curata si se taie felii subtiri ... se pune la fiert in apa cu sare.


Cand s-a fiert dovleceii se pune la scurs si la racit intr-o sita ...


cand s-a racit se pune intr-un bol mai adanc si se paseaza,



se pune frisca lichida de gatit peste si se amesteca bine,


apoi adaugam faina, ouale,se amesteca bine,


apoi adaugam ceapa verde taiat rondele, frunzele de busuioc si maghiran tocat marunt se amesteca bine ...




se rade jumate din cascaval si se adauga la compozitia de dovlecei, carcatii se taie rondele si se pune in compozitie,


se patreaza cateva rondele de carnati pt decor, se pune sare si ghimbir dupa gust si se amesteca bine.
Se ia o tava termorezistenta se unge cu unt,


se pune compozitia obtinuta peste se pune cascavalul ramas si cateva rondele de carnati pt decor ...

se pune la cuptor 30 - 40 min.

Se serveste ca si garnitura sau simplu cu acrituri ...



Pofta mare!!!!
 
Tunde's Blog Blogger Template by Ipietoon Blogger Template