sâmbătă, ianuarie 08, 2011


Probabil ati remarcat ca am lipsit o vreme, sarbatorile au fost frumoase, Craciunul in familie si Revelionul cu niste prieteni dragi in Ungaria. Aceste saptamani au fost pentru mine destul de grele, am stat si m-am gandit foarte mult, am stat si am retrait tot ce am facut, tot ce am patit anul trecut ... pentru ca anul nou sa ma gaseasca impacata ...
Pentru mine anul 2010 a fost un an urat ... cu multe probleme, probleme profesionale, de sanatate si altele care mi-au schimbat viata, starea de spirit si sanatatea ... si toate astea din ce cauza? orice problema are o cauza fiind medic stiu ca degeaba tratezi simptomele daca nu stii cauza ... deci asta am facut eu zilele astea ... am cautat cauza ... si mare mi-a fost mirarea cand mi-am dat seama ca EU sunt cauza ... anul acesta a inceput foarte interesant ... cu ajutorul unei prietene din copilarie, o prietena fff draga la care tin ca la o sora m-a ajutat sa imi dau seama ca toate problemele mele care s-au acumulat anul trecut (si in toata viata mea) au fost posibile numai din cauza mea si asta pentru ca nu ma iubesc in de ajuns de mult pe mine. Intradevar e foarte greu sa traiesti o viata in care tu (eu) ramai mereu pe ultimul plan, dadeam tot ce e mai bun celor din jur, familiei iar eu ma multumeam cu ramasitele ... ei asta o sa se schimbe, o sa ma ocup mai mult in acest an de mine si de tot ce ma atinge pe mine, o sa incerc sa invat sa ma iubesc asa cum sunt si sa fac schimbari pentru pt mine insami ... toate astea pe scurt: sa imi recapat respectul de sine ... si cred ca daca reusesc asta o sa pot schimba si viata in care traiesc ... daca eu ma voi schimba atunci si familia mea o va duce mai bine ...in special fetita de numai 5 ani care simte totul, care ma imita pe mine in tot, care invata lucruri gresite de la mine ... asta nu vreau, vreau ca ea sa fie fericita cine nu ar vrea sa isi vada copilul fericit nu? de aceea e foarte important ce vede de la noi "mame" in primii 7 ani de viata este crucial pentru viata care va urma. Deci pentru mine anul 2011 porneste cu multe sperante, vise si dorinte ... am sa fac tot posibilul ca sa le indeplinesc ... si asta pentru ca numai pot continua sa traiesc o viata in umbra mea ...
Am mai invatat ceva, nu pot sa zic ca nou ca oarecum mereu stiam ca este asa ceva, am invatat ceva important as zice eu ... orice problema fie ea de sanatate, de familie, profesionala are si o cauza emotionala, o frustrare spirituala, sufleteasca ... si pana nu afli acea cauza poti sa vrei tu sa te schimbi, sa schimbi ceva in viata ta mereu vei recidiva ... pana nu vei invata lectia vietii ... lectia mea de viata este - "respectul de sine"cand voi invata asta atunci totul se va schimba ... stiu asta si simt asta ... e prima oara in viata mea cand simt ca totul depinde de mine si nu de cei din jur ... e prima data cand simt ca voi reusi ... si toate astea multumita MIE in primul rand (ca am vrut sa constientizez ce e cu mine si sa nu inchid ochii in continuare si sa caut vinovatii) si apoi prietenei mele fara care nu as fi avut cum sa reusesc!!!

Dragii mei prieteni, oricine citeste blogul meu si nu numai va doresc UN AN NOU FERICIT si va doresc multa SANATATE fara care nu am avem nici o valoare atat noi insine cat nici viata asta ...

15 comentarii

Orestia, multumesc, in legatura cu ce ti-ai propus ... o sa reusesti chiar daca e greu si asta numai daca ai incredere in tine, impuneti ca trebuie sa faci asta pentru tine ca te iubesti atat de mult incat sa slabesti ... te iubesti atat de mult incat sa invingi ca sa fi sanatoasa pt tine si familia ta.
Succes!!!

REPLY

Mult succes in tot ce ti-ai propus si un an 2011 mai bun decat cel care a trecut.

REPLY

Draga mea Tunde,

Ti-am citit mesajul si m-am bucurat mult! Asa te vreau.. o puternica! Chiar una dintre porunci este:

Iubeste-ti aproapele CA PE TINE INSUTI!

Deci, ca sa poti sa-i iubesti pe cei dragi tie, trebuie sa te iubesti intai pe tine, sa ai incredere in tine si in fortele tale, pentru ca, dupa cum ai spus si tu, copiii te simt si te copiaza.

Cred ca primul pas l-ai facut deja, punand cateva poze cu tine... apropos, arati foarte bine iar privirea ta este a unei luptatoare!

Doamne ajuta!

REPLY

Doamne Ajuta !!! Alina draga multumesc ... te pup

REPLY

draga mea... ma bucur tare mult ca ai revenit cu forte proaspete si cu o mare dorinta de a va fi mai bine.
ca ai vorbit de respectul de sine... intreadevar, daca acest respect nu exista pot porni dezechilibre. este bine ca ai stat de vorba cu prietena care te-a ajutat sa vezi mai clar aceste valuri ale vietii.
nu uita ca sunt mai multe persoane linga tine care te iubesc si care te sustin!!
...Si esti o superba! sa nu aud altceva :)

REPLY

Loriem draga ....multumesc ... te pup

REPLY

LA MULTI ANI TUNDE!SA AI UN AN NOU PLIN DE BUCURII SI BINECUVANTARI CERESTI!

REPLY

Cu ajutorul lui Dumnezeu sa ajungi unde ti-ai propus! Nu e un drum usor deloc, mai ales ca o perioada ai ales sa ignori propria ta persoana pentru cei dragi. Eu stiu acest lucru foarte bine, dar este posibil si este raspunsul la multe din probleme. Eu te voi sustine din toata inima, chiar daca sunt departe de tine. Ai atatea calitati si un suflet mare, asa ca nu se pune problema sa nu reusesti. Sa-ti aduca anul acesta sanatate in primul rand, asa cum ai subliniat si tu importanta ei, bucurii, si reusite. Un sarut trimit de aici, ca sa-ti aduca gandurile mele frumoase pentru tine.

REPLY

Iri draga multumesc ... si eu iti doresc un an nou fericit ...
Elena draga cuvintele tale sunt bine venite, imi pica foarte bine ca vin de la o persoana pe care o admir ... stiu ca esti o femeie puternica un exemplu pentru noi toti, eu te cunosc de un an si mereu m-ai ajutat in ce ai putut ... cine te cunoaste stie despre ce vorbesc ...

Multumesc tuturor pentru incurajari chiar aveam nevoie ... si pentru ca atata lume a tinut sa ma sfatuiasca, sa ma sustina acum stiu ca sunt 100% pe drumul care trebuie urmat ... va pup si multumesc ca am dat chiar si asa virtual peste multi prieteni dragi ...

REPLY

Tunde, iti doresc enorm sa reusesti pe drumul pe care ai pornit. Stiu ca poti sa reusesti, stiu ca ai toate resursele necesare pentru asta. Trebuie doar sa fi tu insati sincera cu tine, chiar daca doare, chiar daca e incomod, tot timpul. Iti doresc puterea de a vedea in tine persoana pe care o vedem cei din jurul tau!

REPLY

Andy draga multumesc mult la asta nu m-am ganit inca, la cum ma vad cei din jur, vezi asta e baiu eu stiu doar cum m-am vazut eu ... dara asta se va schimba, s-a schimbat ... te pup

REPLY

La multi ani, Tunde! Fie sa reusesti sa fii cine doresti sa fii. Cred ca fiecare a avut astfel de momente de iluminare, dar si de durere in viata. Mie mi-a ajutat mult sa inteleg ca ceilalti simt altfel/altceva si gandesc altfel si am incercat sa fac ce au facut ei, ca sa inteleg marele meu "de ce?". Si m-am redescoperit, si am inteles ce, cat si unde greseam eu.

Mult soare in inima ta! :)

REPLY

Buna,
Cred ca fiecare mama trece prin aceste momente si ... se "trezeste" la timp sau le prelungeste victimizandu-se sau cautand vinovati (cum am facut eu :)) si totul avand o baza, rutina zilnica, stresul, oboseala acumulata, serviciu-casa, etc. Ma bucur foarte mult ca ai descoperit "cauza", e important sa-ti faci putin timp pentru tine, chiar si pentru un lucru ce pare banal din exterior, iti va da energie si ganduri pozitive. Iti doresc un 2011 in care tot ce ti-ai propus sa devina realitate, multe bucurii si fericire alaturi de cei dragi!
Daca vei avea timp si rambare, te astept la provocarea lunii ianuarie
http://ciocolata-si-piper.blogspot.com/2011/01/dulce-romanie-provocarea-lunii-ianuarie.html
o zi minunata!

REPLY

Multi ani fericiti
tie si alor tai!

REPLY

tunde, imi era dor de tine :) iti doresc ca tot ce iti doresti sa se implineasca si mai ales nimic sa nu iti taie aripile si avantul, nimic sa nu reuseasca sa iti strice starea de spirit si optimismul care te calauzeste in acest inceput de an!
arati superb , va completati :)par facute special pentru tine!
sa le porti sanatoasa si fericita!

REPLY

Afișări ale paginii săptămâna trecută

Lista mea de bloguri

Popular Posts

Persoane interesate

Tunde's Blog . 2017 Copyright. All rights reserved. Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates