Piept de pui gratinat
Trebuie sa va spun ca este o reteta fantastica ...e delicioasa, merge repede si culmea este si o reteta dietetica ... deci merge la dieta Atkins.
Ingrediente:
- 4 buc piept de pui (adica 2 buc de piept care le injumatatim)
- 1 ceapa (eu am folosit rosie dar e buna orice ceapa chiar si cea verede)
- 1 lingura de ulei masline
- 100 ml vin alb (pt ca nu am avut vin alb am folosit rosu si credeti-ma la fel de delicioasa e)
- 100 ml supa de legume (sau supa de carne, daca nu aveti preparati un pic dintr-un cub knorr cu legume)
- 1 legura de patrunjel verde sau in loc de patrunjel marar sau amandoua
- 150 ml smantamana
- 1 galbenus de ou
- sare, piper
- cascaval (pt cei care tin Atkinsul e de preferat sa nu puna)
Se curata ceapa, se toaca marunt, pieptul de pui se condimenteaza cu sare si piper, se pregateste vinul si supa de legume ...
Se pune o lingura de ulei de masline la incins, se adauga ceapa tocata marunt si se inabuse cateva minute ... apoi se stinge cu vinul si supa de legume ...
se adauga pieptul de pui ... si se fierbe circa pe fiecare parte 8 minute.
Se scoate carnea si se pune intr-o forma termorezistenta ...
Se toaca patrunjelul marunt, se bate smantana ca si frisca intr-un bol se amesteca, galbenusul cu frisca, patrunjelul si sosul de vin ramas ...
Amestecul se toarna peste feliile de piept fierte,
se pune cascavalul si se introduce la cuptor 10 - 15 min.
Se serveste cu garnitura preferata.
Pofta mare!
P.S. daca va intrebati de ce are asa multa zeama ... eu am pus peste un pic de sos de soia ... hmmmmmmmmmm super
Ingrediente:
- 4 buc piept de pui (adica 2 buc de piept care le injumatatim)
- 1 ceapa (eu am folosit rosie dar e buna orice ceapa chiar si cea verede)
- 1 lingura de ulei masline
- 100 ml vin alb (pt ca nu am avut vin alb am folosit rosu si credeti-ma la fel de delicioasa e)
- 100 ml supa de legume (sau supa de carne, daca nu aveti preparati un pic dintr-un cub knorr cu legume)
- 1 legura de patrunjel verde sau in loc de patrunjel marar sau amandoua
- 150 ml smantamana
- 1 galbenus de ou
- sare, piper
- cascaval (pt cei care tin Atkinsul e de preferat sa nu puna)
Se curata ceapa, se toaca marunt, pieptul de pui se condimenteaza cu sare si piper, se pregateste vinul si supa de legume ...
Se pune o lingura de ulei de masline la incins, se adauga ceapa tocata marunt si se inabuse cateva minute ... apoi se stinge cu vinul si supa de legume ...
se adauga pieptul de pui ... si se fierbe circa pe fiecare parte 8 minute.
Se scoate carnea si se pune intr-o forma termorezistenta ...
Se toaca patrunjelul marunt, se bate smantana ca si frisca intr-un bol se amesteca, galbenusul cu frisca, patrunjelul si sosul de vin ramas ...
Amestecul se toarna peste feliile de piept fierte,
se pune cascavalul si se introduce la cuptor 10 - 15 min.
Se serveste cu garnitura preferata.
Pofta mare!
P.S. daca va intrebati de ce are asa multa zeama ... eu am pus peste un pic de sos de soia ... hmmmmmmmmmm super