Greek breakfast - Mic dejun grecesc
Aceasta reteta minunata si foarte usor de pregatit l-am vazut la o emisiune culinara maghiara ... totul a fost gata in 30 min si a fost pe gustul tuturor din familie.
Ingrediente:
- o ceapa
- 2 linguri de ulei de masline
- 1 ardei rosu
- mozzarela 200 g
- 3 oua
- sunca sau bacon eu am folosit sunca de casa
- cateva masline
- oregano, sare, piper
Se taie ceapa marunt, se taie ardeiul fasii, maslinele se taie rondele sau fasii, sunca se taie fasii subtiri ... se incinge uleiul in tigaie, se pune ceapa la calit, apoi se pune sunca taiata, ardeiul, maslinele si se caleste totul pana se inmoaie ...
se condimenteaza ... cand totul este usor prajit se stinge focul si se incinge cuptorul.
Luam 3 recipienti mici termorezistenti (asa era in reteta, un recipient o portie ) si se unge cu un pic de unt ... se imparte continutul din tigaie in 3 parti si se pune in recipienti ...
peste adaugam intr-un strat egal mozzarela rasa ... si la final desupra se sparge un ou intreg .
Se pune la cuptor in jur de 15 - 20 min pana ce se coace albusul.
Se serveste neaparat cald. Un mic dejun simplu si gustos.
Pofta buna!!
6 comentarii
Arata delicios...am sa incerc si eu. Multumim pentru retete.
REPLYCHIAR AM SA FAC ASA CEVA DUPA CE TRECE POSTUL,MULTUMIM PT RETETA:)
REPLYImi era dor de tine. Ai un premiu la mine pe blog, aici: http://caietul-cu-retete.blogspot.com/2011/03/premii-de-martie.html
REPLYO seara frumoasa!
Draga mea, cred ca este foarte bun si fara mozzarela. Stiu ca intregeste gustul si ca asa o fi reteta originala, dar eu n-o pot aplica decat peste vreo 60 de zile - la mentinere. Pana atunci o s-o "masacrez", inlaturand mozzarela. Arata foarte aerisit blogul tau acum, dar imi lipsesc imaginile cu Carla pe prima pagina... Ea aducea o lumina speciala, dar e bine ca acum merge blogul fara probleme. Felicitari, draga mea!
REPLYFelicitari pentru blogul tau. E super tare.
REPLYTe asteapta un premiu la noi pe blog.
tot timpul vad schimbari la tine:) ma bucur mult te pup si va pup pe toti:)
REPLY