vineri, aprilie 29, 2011

Pizza pe blat de mamaliga


Ingrediente:

-  mamaliga fiarta in mod obisnuit eu am folosit in jur de 250 g- 300 g

- ulei de masline
- mozzarela 200 g
- sos de rosii cu busuioc
- 2 rosii
- jumate de conserva de ciuperci
- masline
- condimente pentru pizza

Se  prepara mamaliga in mod obisnuit ... dupa care se unge o tava pentru pizza cu ulei de masline si se toarna mamaliga calda  in tava ...



se pune peste mamaliga ingredietele (puteti pune si altceva de ex sunca sau carne  eu una am vrut sa fac ceva usor fara carne ) sosul de rosii cu busuioc,

condimentele pentru pizza, ciupercile taiate, rosiile taiate rondele, mozzarela si maslinele la final.

Se pune totul la cuptor pana se topeste mozzarela.

    Se serveste cald sau rece oricum e bun ... mie personal mi-a placut mult.

Pofta buna!!!

luni, aprilie 18, 2011

Prajitura Banana

"Banana" este o prajitura usoara, simplu de facut si nu foarte incarcata ... datorita problemelor de sanatate a Carlei (avem o problema la fiara, o malformatie de care acum am aflat si de aceea trebuie sa mancam la regim) am cautat sa fac o prajitura nu foarte grea pentru stomac, usor de digerat cu cat mai putin ou si faina ... o prajitura cu care o sa asteptam musafirii cu ocazia Sarbatorilor Pascale. Reteta o am de la o vecina foarte simpatica din localitatea unde lucrez ... o prajitura cu care ne-a incantat zilele trecute ...foarte buna de aceea am cerut reteta si am modificat-o un pic ... am sa va redau reteta mai jos ... iar in completare am sa va scriu si reteta originala pentru cei care nu tin nici un fel de regim.


 Ingredinete pentru foi:
 - 5 albusuri de ou
 - 200 g de zahar (reteta originala spune 250g )
 - 150g de nuca cocos fulgi
 - 2 linguri de faina

 Ingredinete crema:
 - 2 budici de banane sau vanilie (eu am folosit de vanilie)
 - 1 l de lapte degresat
 -  6 linguri de zahar
 - 2 plicuri de gelatina Dr Oetker

In reteta originala crema este asa:
 - 5 galbenusuri de ou
 - 250g de zahar
 - o budinca de vanilie sau banane
 - 100 ml de lapte
 - 250 de unt

Ca si umplutura am folosit 3 banane mari.
 
  Pentru foi: se bat albusurile cu zaharul spuma, apoi se incorporeaza cocosul si faina.

Pe dosul unei tavi punem hartie de copt ... preincalzim cuptorul. Impartim aluatul in doua parti egale, pe hartia de copt punem prima jumatate de aluat si il intindem cu un cutitul uniform ...


asezam tava la cuptor cam 15 min pana capata o culoare maronie fiti atenti ca se coace repede sa nu se arda ca va fi tare ca piatra. Coacem si foaia nr 2 idem cu foaia nr 1 ... si le lasam sa se raceasca ... intre timp ne ocupam de crema.


  Eu pentru crema am fiert in mod obisnuit doua plicuri budinca de vanilie intr-un litru de lapte degresat, pana a fiert budinca am pus gelatina la inmuiat in 2-3 linguri de apa. Cand budinca s-a intarit l-am luat de pe foc si am adaugat gelatina umflata si l-am amestecat bine bine pana s-a topit. Am lasat crema sa se raceasca de tot.
  Modul de preparare a cremei originale: Intr-o oala punem laptele, budinca, galbenusurile si zaharul si le fierbem pana se ingroasa si obtinem o compozitie cremoasa. Lasam crema sa se raceasca de tot dupa care se adauga untul (lasat la temperatura camerei) si se mixeaza bine.

Asamblare prajitura. 

   Pe o tava mare punem prima foaie, crema o impartim in doua, punem peste prima foaie jumate din cantitatea de crema, peste crema punem un strat de banane (3 banane taiate rondele)

dupa care peste banane asezam foaie nr 2 si peste cealalta jumatate de crema. Se taie cu un cutit marginile ... ca sa obtinem margini uniforme.



Se decoreaza dupa preferinte, eu am decora cu decor Dr Oetker, care din fericire este foarte gustoasa si foarte decorativa ...



puteti gasi in magazine multe produse Dr Oetker pentru decorarea prajiturilor si torturilor foarte frumoase insa puteti decora si cu ciocolata maruie ... eu asta as fi ales insa din pacate regimul nostru nu ne da voie.






   
 Pofta buna!!!

luni, aprilie 11, 2011

Biscuiti dietetici cu fructe Goji pentru copii

  
   De ce dietetici? daca o sa cititi reteta poate o sa spuneti ca nu e foarte dietetica pentru ca contine miere de albine ... spun dietetici nu neaparat pentru ca nu ingrasa ci pentru ca se poate consuma de catre cei care tin un regim strict pentru bolile digestive, gen dischinezie biliara (fiere lenesa) o problema cu care ne confruntam cu Carla de o luna in coace ... o sa revin asupra acestei probleme (Dischinezia biliara, malformatia la fiara cum afecteaza viata unui copil ) intr-un alt post ...
  Acesti biscuiti sunt speciali pentru contin niste fructe speciale, niste fructe de care pana nu de mult nici nu stiam ... nasele Carlei ne-au facut cunostinta cu aceste fructe minunate care ne-au incantat " fructele Goji" ...
De secole intregi, fructele Goji au fost folosite cu succes de catre vindecatorii chineji în Medicina Tradiţionala Chineza. Cateva doar dintre efectele fructelor de Goji sunt stimularea longevitatii, fortificarea sistemului imunitar, imbunatatirea acuitatii vizuale, stimularea activitatii sexuale, protejarea ficatului, imbunatatirea circulatiei sangelui. Dar va promit ca am sa va prezint aceste fructe miraculoase intr-un alt post. 

      Ingrediente
- 2 cani jumate de faina integrala de grau
- 2 linguri de praf de copt
- 110g de margarina rama 
- varf de lingurita de sare 
- o lingurita de scortisoare
- o lingurinta esenta de vanilie sau jumate de baton de vanilie 
- o lingurita esenta de lamaie sau zeama de la jumate de lamaie
- sucul de la o portocala
- 150g miere de albine
- un pumn de fructe Goji uscate 

   Mierea de albine si margarina se pune intr-o oala, dupa care se aseaza pe foc ... se lasa pe foc pana se topeste margarina si mierea, nu lasati sa fiarba, cand s-a topit mierea si margarina dati oala la o parte, puneti pe masa o placa termorezistenta si asezati oala pe ea, in oala respectiva vom pregati aluatul. Peste mierea si margarina topita punem scortisoara, esenta de vanilie sau continutul batonului de vanilie, esenta de lamaie, sucul de portocale, sare si amestecam bine, adaugam peste faina si praful de copt, incet cate o jumate de cana de faina, amestecam bine pana incorporam toata faina. Obtinem un aluat usor lipicios de aceea punem aluatul intr-o cutie cu capac si il introducem la frigider o ora jumate. 
   Dupa o ora jumate scoatem aluatul din frigider, tapetam tava cu hartie de copt ... formam bilute cu mainile si le asezam in tava la o distanta una de cealalta. 


Se pune tava la cuptorul preincalzit timp de 15 - 20 minute pana devin maronii.
    





joi, aprilie 07, 2011

Biscuiti aromati pentru copii



Ingrediente:

- 2 cani jumate de faina alba sau integrala
- 2 lingurite praf de copt
- varf  de lingurita de sare
- o lingurita scortisoare  macinate
- o lingurita ghimbir macinate
- o lingurita cuisoare macinate
- jumate de cana unt sau margarina rama usor topit
- o cana de zahar brun
- 2 linguri de miere de albine
- un plic de zahar vanilat
- o lingurita de esenta de lamaie sau zeama de la jumatate de lamaie
- coaja rasa de la o portocala
- un ou

Untul sau margarina se amesteca cu zaharul si cu mierea de albine, se adauga oul si se amesteca bine, peste se adauga faina, praful de copt, sare, scortisoare, ghimbir, cuisoare, vanilia, esenta de lamaie sau sucul de lamaie, coaja de portocale. Se framanta bine bine si se pune intr-o caserola cu capac ... se pune la frigider o ora.
  Dupa o ora se scoate aluatul din frigider, se tapeteaza o tava cu hartie de copt, din aluat cu ajutorul mainilor se formeaza niste bilute care se aseaza pe tava la distanta mare una de cealalta pentru ca in cuptor la caldura aluatul se va extinde si va creste.

  Se pune la cuptorul preincalzit timp de 20 min (se urmareste pana capata o culoare usor maronie).                   
  Cand biscuitii sunt gata se pun intr-o tava pana se racesc, apoi le depozitam in cutii cu capac (de preferat sa nu fie din platic) pentru a nu se usca.



   Acesti biscuiti sunt un deliciu in special dimineata sau seara langa un pahar de lapte rece sau cald.
   Va garantez ca va avea un mare succes la toata familia dar in special la copii.



           Pofta buna!!!

duminică, aprilie 03, 2011

Piept de pui cu legume variate la cuptor


    Aceasta este o reteta noua, o reteta pe care eu am inventat-o ... am avut ca inspiratie o emisiune de gatit, insa ceea ce a iesit la final nu a semanat cu ceea ce am vazut la televizor. Reteta este foarte usoara atat din punct de vedere al pregatirii cat si prin consistenta ei, o reteta gustoasa care a cucerit intreaga familie. O reteta ce se poate prepara si de catre cei care mananca la regim.

  Ingrediente:

- 800g - 1 kg de piept de pui fara os
- o lingura de unt
- 2 rosii mari
- un ardei capia
- fasole galbena 100g eu am folosit conserva
- mazare verde 100g  eu am folosit conserva
- brocoli 200g congelat
- varza de bruxel 150g congelat
- un morcov mediu
- un iaurt de 330g eu am folosit Zuzu
- cascaval - 150g
- condimente pentru gratar (Kotany e excelent da un gust deosebit)
- o lingurita de ghimbir macinat
- o lingurita de usturoi praf
- o lingurita de sare
- jumate de lingurita piper macinat
- o lingurita de condimente pt pizza (Kotany)

   Se spala pieptul de pui, dupa care se usuca cu niste servetele de hartie si cu ajutorul unui cutit ascutit taiem pieptul felii subtiri, ca sa fim siguri ca se va face carnea il batem un pic pe fiecare parte ... dupa care condimentam fiecare bucata pe ambele parti cu condiment pentru gratar. Asezam feliile de carne intr-o farfurie si il punem la o parte.

   Luam un vas adanc in care vom pune legumele, rosiile, ardeiul se spala dupa care se taie cubulete, se desfac conservele si se scoate cantitatea dorita de mazare si fasole, brocoli si varza de bruxel se scoate din pungi si se masoara cantitatile dorite, morcovul se spala, se curata si se rade pe razatoarea mica.   Se amesteca legumele in vasul adanc bine sa fie uniform ...


    Intr-o farfurioara punem toate condimentele insirate mai sus (inafara de condimentele de gratar) si le amestecam bine.


   Luam o tava termorezistenta si il ungem cu unt, dupa care luam bucatile de carne si le impartim in 2 parti egale, prima parte se pune ca si primul strat pe fundul tavii termorezistente ...

peste punem toata cantitatea de legume,


dupa care peste legume turnam 3/4 din iaurt uniform, peste punem condimentele amestecate in strat uniform ...


dupa care punem cealalta parte de carne uniform ...


punem o folie de aluminiu peste tava si punem totul la cuptorul preincalzit timp de 40 min. Dupa 40min verificam sa vedem daca carnea este destul de moale. Amestecam sfertul de iaurt ramas cu cascavalul ras si aplicam intr-un strat uniform peste carne. Asezam tava inapoi in cuptor timp de 10 - 15 min pana ce se rumeneste cascavalul.


   Se serveste cald cu ce acrituri preferati.



     Pofta Buna!!!
 
Tunde's Blog Blogger Template by Ipietoon Blogger Template