miercuri, septembrie 30, 2009

Ceai de fructe - Frische Himbeere




Este un ceai de fructe absolut minunat ... o aroma excelenta ... un miros delicios ... ce contine: Bucati de mere, hibiscus, lamaita, bucati de portocale, petale de nalba albastra, zmeura, acid citric natural, vitamina C si aroma.

La 400 ml de ceai folosec 1 lingurita plina de ceai ... perioada de infuzie in jur de 3 -4 minute ... eu il las 5 minute pt a avea un gust intens de fructe ...



Recomandarea mea este sa beti acest ceai cu miere de albine si sa introduceti in ceiul pe care il consumati fructe care s-au inmuiat dupa infuzie ...

Dieta 90 zile - Rinas 90


Poate citind titlul unii din voi stiu despre ce vorbesc altii nu ... sa va spun eu ce este Rinas 90 ... este o dieta pt 90 zile care se bazeaza pe o alimentatie disociata care te ajuta sa slabesti si pana la 25 de kg in 90 zile ... si stiti ce e cel mai spectaculos? ca nu are efect yo-yo adica daca ti strict dieta 90 zile ti se schimba metabolismul si nu te mai ingrasi inapoi ...dupa dieta de 90 zile urmeaza o perioada de mentinere de inca 90 zile toate astea sunt concentrate in 2 carti pe care le gasiti aici .
Aceasta dieta are la baza disocierea mancarii astfel alimentele se impart in 4 categorii:
- proteine
- amidonuri
- carbohidrati
- vitamine (fructe)
astfel vom avea 4 zile de dieta care se tot repeta timp de 90 zile.



"Dieta a fost creata de medici de sport din America. Nu reprezinta nici un pericol, chiar si medicii homeopati il recomanda. Rezultatul este pierderea in greutate de 15-20 kg in 90 zile, precum si scaderea tensiunii arteriale. Pe langa pierderea surplusuli de greutate, dieta modifica metabolismul, prin care se garanteaza ca kg pierdute nu se iau inapoi. Daca se doreste o pierdere in greutate mai mica, dieta poate fi oprita inainte de scurgerea celor 90 zile, dar in acest caz nu se petrece schimbarea mai sus amintita.

Micul dejun e la fel in fiecare zi si consta in cateva fructe (2 mere sau pere, piersici sau un pumn de fructe marunte)

In cursul acestei diete alterneaza zile de proteine, legume, carbohidrati si fructe. Nu se poate schimba ordinea!

Ziua 1: Proteine
Pranz: Carne fiarta sau fripta – 3 felii (200g)
In loc de carne se pot consuma 3 oua fierte sau prajite, sau branzeturi/cascaval.
1 felie paine, salata fara limite (fara ulei)
Dupa pranz trebuie obligatoriu consumat 200 ml supa fara taietei
Lactate se pot consuma doar in aceasta zi
Cina: la fel ca la pranz, dar fara supa. Sa fim atenti sa consumam aceeasi mancare ca la pranz

Ziua 2: Legume
Pranz: Orice fel de legume, verdeturi (fasole, mazare, linte, morcovi, cartofi …) obligatoriu fierte. Se pot folosi condimente, sare, ketchup, bulion
1 felie paine, salata dupa gust
Cina: la fel ca la pranz, dar in cantitati mai mici

Ziua 3: Carbohidrati
Pranz: Paste fierte cu condimente sau sosuri sau aluat de pizza cu ketchup, bulion sau rosii
Cina: o felie mai mica de tort/prajitura, sau 2-3 cozonaci mici, sau 3 globuri inghetata. Obligatoriu o felie de ciocolata de menaj

Ziua 4: Fructe
Pranz: Orice fel de fructe in cantitate nelimitata
Cina: La fel ca la pranz

Alte lucruri de stiut:
- Pe parcursul dietei, o data pe luna trebuie obligatoriu tinuta o zi in care se bea doar apa; aceasta zi trebuie sa urmeze dupa ziua de fructe, dupa care continuam cu ziua de proteine
- Cafea si ceai se poate consuma in orice cantitate, fara zahar si lapte
- Dupa terminarea dietei putem manca normal, dar pentru inca 90 de zile la micul dejun trebuie sa consumam doar fructe. Daca in aceste 90 zile mai slabim inca 3 kg, inseamna ca schimbarea a avut loc in organism
- Nu se poate sari peste nimic din meniu, deoarece fiecare aliment isi are rolul sau, si daca nu le consumam pot aparea carente care pot duce la infectiuni
- Deobicei nu obisnuim sa mancam doar fructe la micul dejun, dar din acestea, organismul extrage prima data zaharul integral care hraneste si intareste sistemul nervos
- Cei care sufera de tensiune arteriala ridicata, dupa cateva saptamani de dieta pot chiar sa renunte la medicamente, bineinteles sub supravegherea medicului"

sursa: forum.oneden.com

Asa ca dupa mai multe zile de cercetari, de stat pe diferite forumuri in special onedem ... am zis ca este o dieta potrivita pt mine ... am vorbit cu persoane foarte dragute care tin aceasta dieta si am primit sfaturi utile ... cartea am comandat-o nu stiu cand apare insa am cartea in format electronic cu multe retete asa ca de luni am inceput dieta impreuna cum sotul meu impreuna ... este a treia zi de dieta si pana acum rezist eroic ... nu e asa de greu cum am crezut ... seara ma mai apuca rontaitul dar rezist ... asa ca dragii mei cititori pana de Craciun sunt la dieta intensiv si voi posta doar retete dietetice ca sa vedeti ca nu glumesc ...

mai revin cu detalii ...

P.S. pozele sunt luate de pe site-ul rina.ro ...

marți, septembrie 29, 2009

Ceai verde cu lamaita - Sweet lemon crem

Ceaiul verde Sweet lemon crem ... contine :Ceai verde Sencha, frunze de lamaie, coaja de lamaie, aroma ... preparare la 400 ml de apa o lingurita de frunze ... perioada de infuzare 2-3 minute



Pofta sa avem la ceai!

sâmbătă, septembrie 26, 2009

Supa de pui cu castraveti murati





Stiu titlul pare socant dar credeti-ma si gustul acestei minunate supe este la fel de socant ... e absolut delicioasa ... din nou inspiratia mea a fost emisiunea de la RTL KLUB (post maghiar) Vacsora Csata (un fel de Cireasa de pe tort)... am fost foarte uimita de combinatia acestei supe ... asa ca am zis ca ar fi o nebunie sa nu incerc si eu ... din pacate cei de la emisune nu au dat gramajul ingredientelor asa ca am improvizat ...

Ingrediente:

- un piept de pui
- 2 morcovi mari
- 2 buc mai mici de patrunjel radacina
- o telina mai mica
- o ceapa potrivita
- o lamaie
- o lingura de boia rosu
- frisca de gatit 250 ml
- tarhon 2 linguri (fff important ingredient fara tarhon nu e buna)
- si un borcan de castraveti murati
- o legatura de patrunjel

Legumele se spala, se curata si se taie in 4 (ca pt supa de carne), le asezam intr-o oala, peste punem pieptul de pui fara piele, o lingura de boia, sare, eu am pus si niste boabe de piper si un catel de usturoi, delicat si apa cat sa acopere continutul ... se lasa la fiert la foc potrivit pana se fierb legumele si carnea ...



intre timp taiem castravetii murati rondele, pregatim si lamaia care o taiem rondele si tocam patrunjelul verde marunt ...


cand carnea si legumele sunt moi se mai pune apa (calduta) peste si se fierbe inca o data ... cand a dat in clocot se ia de pe foc. Se strecoara supa ca si la supa de carne ... legumele se taie cuburi,eu am folosit doar morcovii dar voi puteti pune si restul legumelor, carnea se taie fasii ... supa se amesteca cu frisca lichida incet ... putin cate putin pana incorporam toata frisca in supa, adaugam castravetii murati si taiati rondele, legumele, carnea si tarhonul ... se pune la fiert pana da in clocot.



Cand da in clocot se stinge ... se serveste cald cu rondele de lamaie si patrunjel verde tocat marunt.




hmmmm o delicatete !!!




Pofta buna!

joi, septembrie 17, 2009

Mandria unei mame

Ce poate fi mai mare mandrie pt o mama decat copilul ei ... fetita mea Carla are 3 ani si 8 luni ... si este mandria mea ... va invit si pe voi sa o vedeti ...

o zi buna la toata Lumiere!

marți, septembrie 15, 2009

A murit Patrick Swayze



Starul din Dirty Dancing si Ghost a incetat din viata aseara la numai 57 ani in locuita sa din Los Angeles. Am aflat undeva acum un an ca este pe moarte ... cred ca majoritatea lumii stie ca cancerul de pancreas este unul dintre cele mai grave boli ... deoare sansele de supravietuire sunt absolut minime ... totusi a mai trait un an si cateva luni ... de aici se vede cat de mul si-a dorit sa traiasca.
Mie imi pare ffff rau pt el ... a fost unul dintre cei mai apreciati actori de catre mine in adolescenta mea ... filmul Dirty Dancing a fost si in continuare este in topul preferintelor mele ... anul acesta este destul de trist ... dupa Michael Jackson acum lumea este mai saraca cu inca un star Patrick Swayze ...

RIP Patrick Swayze!!!






luni, septembrie 14, 2009

Salata din salata verde si rosii cherry




Ingrediente:

- 300g rosii cherry
- o salata verde mare
- o lamaie
- 2 catei de usturoi
- o lingura de iaurt
- sare
- piper
- ulei de masline
- o legatura de patrunjel verde


Salata verde se desface ... se spala bine fiecare frunza si se taie fasii, rosiile se spala si se taie in doua . Pregatim dresingul ... se stoarce zeama unei lamai,se amesteca cu sare, piper, usturoiul pisat, patrunjelul verde tocat marunt si o lingura de iaurt, se amesteca bine si se pune peste salata,


punem si 2 linguri de ulei de masline ... se amesteca cu salata si se lasa la frigider 30 min inainte de a se consuma.

Pofta buna!

Cartofi cu sunca la cuptor - Ideea Zilei cu Maggie



Ingrediente:


- 1 kg de cartofi
- 300 g sunca
- 500 ml lapte
- 120 g de cascaval
- rosii cherry

Cartofii se spala si se curata, sunca se taie fasii ... tava in care vom gati se unge cu un pic de ulei de masline, cartofii se taie rondele si se aseaza in tava se stropeste cu 2 linguri de ulei de masline, se pune peste sunca taiata fasii. Lapte se amesteca cu continutul plicului "Ideea Zilei - Cartofi cu sunca la cuptor" ... se amesteca bine pana se omogenizeaza ... si se toarna peste cartofi si sunca ... se acopera cu folie (eu l-am acoperit ca sa fie sigur ca cartofii se inmoaie )si se pune la cuptor 30 min ... dupa 30 min se scoate tava din cuptor, inlaturam folia si ornam cu rosii cherry si cascaval dupa care il introducem inapoi in cuptor inca 20 min ...

Se serveste cald cu patrunjel verde! si salata (Salata din salata verde si rosii cherry, reteta salatei in postul urmator)sau acrituri.

POfta buna!!!!

Ciorba de legume cu fasole verde si carnati afumati



Ingrediente:


- 2 morcovi
- o radacina de patrunjel
- jumate de gulie
- jumate de telina
- 800 g de fasole verde
- o ceapa medie
- 3 cartofi
- 3 linguri de ulei de masline
- smantana 150 g
- boia, bors, sare
- patrunjel verde
- 2- 3 fire de carnati afumati



Legumele se spala se curata si se taie cubulete, fasolea se taie in doua, in oala in care vom fierbe supa incingem 3 linguri de ulei de masline si calim legumele taiate cuburi (inafara de fasole si cartofi) cam 5- 6 minute, amestecand mereu ... apoi punem o lingura de boia rosu amestecam bine, adaugam si fasolea ... amestecam bine dupa care punem apa cat sa acopere continutul ... punem delicat sau sare si acoperim oala. Fierbem bine legumele pana devin moi ... cand legumele s-au inmuiat se adauga apa (in functie de cata supa vrem sa obtinem), adaugam bors dupa gust si smantana. Se lasa sa fiarba, intre timp taiem carnatii rondele ... cand da in clocot se adauga cartofii si carnatii si se lasa la fiert pana se fierb si cartofii.

Se serveste cald cu frunze de patrujel verde tocat marunt.

Pofta mare!!!

duminică, septembrie 06, 2009

Clatite Hortobagy cu carne si ciuperci




In Ungaria Hortobagy palacsinta - Clatite Hortobagy cu carne ... este o specialitate foarte cunoscuta ... si pot sa va zic ca si delicoasa ... nu am mancat in viata mea caltite cu carne ... asa ca m-am gandit ca ar fi vremea ...

Ingrediente:

Pt aluat:

- 300 g de faina
- 3 oua
- 200 ml lapte
- apa minerala (ochiometric)
- sare
- o lingura de ulei


Pt umplutura:

- 800 g de carne - pui sau porc ... eu am folosit porc de data asta
- o cutie de ciuperci
- o ceapa mare
- 3 linguri de boia
- doi catei de usturoi
- 150 ml de suc de rosii
- sare, piper
- maghiran, cimbru, ghimbir macinat
- frunze de patrunjel verde proaspat


Pt sos:

- zeama de la tocanita ...
- 250 ml smantana
- 3 linguri de faina
- un tub de branza topita sau cascaval ras in jur de 150 g
- patrunjel proaspat

Incepem cu pregatirea aluatului de clatite ... ouale


se amesteca cu laptele,

se pune treptat faina si apa minerala ...


se amesteca bine ... se pune sare si o lingura de ulei ... se obtine o compozitie cremoasa ca smantana ...



se acopera si se pune la frigider 30 min ...


Intre timp pregatim tocanita ... se spala si se curata bine carnea ... se taie cuburi ...


ceapa se spala si se taie marunt ... se incinge intr-o oala ulei, se caleste ceapa pana devine sticloasa ..


se pune carnea si se invarte bine,



dupa 2 min ... adaugam boia si se amesteca bine,



apoi punem sucul de rosii ...


apoi adaugam ciupercile si amestecam bine



dupa vreo 2 min punem apa cat sa acopere carnea ... sare, piper, ghimbir, maghiran, cimbru (toate dupa gust)...



se acopera si se lasa sa fiarba pana carnea este moale ... cand carnea este gata ...cu ajutorul unei paletine se scoate carnea din zeama obtinuta ...


si se pune intr-un vas ...


se scoate blenderul de mana si se mixeaza bine pana tocam tot continutul ...



adaugam patrunjel proaspat si amestecam bine...

Se scoate aluatul de clatite din frigider ... si se incepe sa facem clatitele in mod obisnuit, intr-o tigaie unsa cu putin ulei, una cate una ...


cand am obtinut toate clatitele incepem sa le umplem ...



Umplerea este un pic altfel ca si la clatitele obisnuite ... pe suprafata clatitei in mijloc se pune umplutura ...




un pic de sos peste (sos putin doar sa nu fie seaca) si se indoaie 2 margini a clatitei inspre mijloc cum se vede in imagine,


apoi intoarcem farfuria



si incepem sa rulam




incet ca sa nu se sparga (eu am spart vreo 2)...





si se pune intr-o tava ...






dupa ce am terminat de umplut clatitele ... pregatim sosul ...

Sosul se face din zeama ramasa de la tocanita ... la care adaugam smantana, branza topita si treptat faina...




se amesteca bine bine pana obtinem o consistenta cremoasa ca si la un sos ... cand da in clocot stingem aragazul si adaugam patrunjel tocat marunt ...



si proapat ... ador gustul patrunjelului verde crud ... hmmm ...

Servirea :

Pe o farfuriem asezam 2 clatite cu carne si punem sos ... decoram cu patrunjel verde ...



O delicatete credeti-ma pe cuvant ... singurul dezavantaj as zice eu avand in vedere ca eu gatest de obicei simplu si rapid ca este un meniu mai greu ... durata operatiei este de 2,5 ore ... insa merita din plin ...

Pofta mareeeeeeee!

 
Tunde's Blog Blogger Template by Ipietoon Blogger Template